Pozwolę sobie przenieść odpowiedź do tematu gry.
Kolekcjonerka XC2 wygląda ładnie, ale nie ma w niej niczego specjalnego i chyba nie jest warta tych dodatkowych 150zł.
W Karen.pl to wydanie kosztuje 298 złotych, czyli w stosunku do normalnego jest to różnica 90 złotych (bo za 209 znajduje na allegro w sklepie w Warszawie). W zasadzie mógłbym sobie to odpuścić, ale to wydanie ma jedną, kolosalną i dla mnie bezcenną rzecz w zestawie.
Tam jest płyta z muzyką skomponowaną przez Yasunori Mitsudę - twórcę ścieżki dźwiękowej do Xenogears. A piosenka "Small two of pieces - restored pieces" z wokalem Joanne Hogg która wieńczy płyty... Na ubitej ziemi spotkam się z każdym, kto nie uzna jej za dzieło wybitne
. Tak, wiem, włącza mi się tryb fanboja, ale nic nie poradzę
.
Gdyby Nintendo pozwoliło wydać płyty z muzyką samodzielnie, to bym się nie zastanawiał, tylko ściągnął je sobie z Japonii i na kolekcjonerkę gry nawet nie spojrzał. Tylko, że nic takiego nie miało miejsca - muzyka dodawana do zestawu jest jedynym sposobem na jej zakup...
Jeżeli na dodatek dostaję pełnowartościową grę (o wartości ponad 200 złotych) na platformę, którą i tak chce kupić, ze steelbookiem i książką w odpicowanym pudełku, to dla mnie jest to dobry interes
.