Dobra, oglaszam wszem i wobec ze kazdy z nas jest fanbojem, nawet nieswiadomie, chcac tego czy nie. A teraz dzieci klotliwe rozejsc sie z piaskownicy ;p [joke]
Jesli o mnie chodzi - lubie grac w swieze, oryginalne, niebanalne i ponadprzecietne gry, ktore MNIE sie podobaja. kazdy ma inny gust - jeden woli sobie na przyklad pograc w PES4 na swojej PeeS2jce, inni lubia szpilac na Xboxie w chociazby Ninja Gaiden a inni [w tym ja] uwielbiaja gry pokroju Zeldy czy Mario Karta. To, czy dana firma jest komercyjna, czy nie totalnie jest mi obojetne - przeciez mozna omijac takie tytuly, np jadace na popularnosci pierwszej czesci i ciagnace sie w nieskonczonosc badz na kiepskiej licencji filmowej/komiskowej i wybierac absolutne perelki, ktore _trzeba_ miec w kolekcji. Poza tym nie zapominajcie, ze firmy nie robia gry tylko dla swojej przyjemnosci czy dla wyzwania - podstawowym akcentem sa tutaj pieniadze - bez nich zadna gra nie moglaby zostac napisana, wydana i rozpowszechniona. KAZDA firma musi miec takie tytuly [przynajmniej z tego, co zauwazylem] - sa to takie zazwyczaj przecietne nabijacze kasy, lecz zdarzaja sie tez b. dobre gierki [np kolejne Mario Karty]. Coz, prawda, niektorzy jada tylko na popularnosci i tworza coraz to kolejne wydania, niekoniecznie od siebie lepsze [vide Fifa] - skoro nadal sie to sprzedaje, a tym samym mamona sie nabija, ludzie beda takie gry pisac. Dlatego tez uwazam, ze wszelkim fanboizm jest bezsensowny, granie to jest zwykle hobby [badz pasja], ktore powinno laczyc ludzi o podobnych zainteresowaniach, a nie klocic i rozwalac coraz to kolejne fora dyskusyjne czy gazety. W koncu to, czy sie lubi gry i ogolnie 'growa' rozrywke nie zalezy od posiadanego sprzetu - tu sie licza na rowni [przynajmniej wg mnie] zarowno gracze, ktorzy cisna tylko swoich starych sprzetach pokroju NESa i ci, co maja wszystke next geny etc - liczy sie to, ze sie to naprawde LUBI. Mysle, ze dobrze by bylo, gdyby kazdy to zapamietal, zanim zacznie sie kolejna glupia przekrzykiwanke...
Odnosnie fuzji Ms i Ninny - calkiem nieglupia idea... W ogole moim zdaniem najlepiej by bylo, gdyby wszystkie firmy sie sprzymierzyly, zrobily jedna konsole i to na nia wydawane by byly wszystkie gry - przynajmniej nie byloby klopory, ktora konsola jest lepsza, dlaczego tak lub nie i tak dalej...