Wyciekło im, że w Vol. 2 będzie w końcu MGS4.
Ech, wciąż w to nie wierzę, patrząc na to co robi Konami. Ma to dużo sensu i byłby to główny selling point vol.2. Trzeba "tylko" znaleźć dobre studio do wykonania remastera, a co za tym idzie, trochę będzie to kosztowało. Żeby nie było, że MGS4 będzie, ale w streamingu ;P.
Zielarz uczciwie wrzucił przed premierą w spoiler informację o Big Bossie, a młody ja nie mogłem się powstrzymać i sobie zaspoilowałem. Niesamowite że to już tyle lat xd
Och, nie pamiętałem tego, ale odświeżyłem sobie trochę ten temat z tamtego okresu
. Good old times
. Tak, czas szybko leci. Cała generacja PS3/X360 wydaje się nie tak bardzo odległa, ale jak popatrzeć na daty, kawał czasu. Niby mówiło się wtedy (jak przy każdej generacji), że "kiedyś to były gry", ale teraz można wspominać sporo świetnych tytułów z tamtego okresu, m.in. MGS4 właśnie. Nie powiem, mam pewne zastrzeżenia, zwłaszcza obecnie (ilość rozgrywki vs cut-sceny, pacing), ale było to świetne zamknięcie serii (Peace Walker i MGSV to już trochę inne gry i historia w pewnym sensie poboczna). Szkoda, że więcej takich gier nie będzie raczej, a tym bardziej nowego MGS'a od Kojimy.
Fajnie byłoby dostać remake MGS4, w poprawioną rozgrywką i przede wszystkim bardziej rozbudowanymi sekcjami gry. Sam Kojima miał różne pomysły, które nie weszły wtedy, a teraz można by je wykorzystać. Do tego wizualnie można by usprawnić sporo. Ech...