Założyłem taki temat bo ostatnio zastanawiałem się jakie gry chciałbym zobaczyć na nową generacjie mam na myśli tutaj PS6 i nowego Xboxa jako ze sprzęt od Microsoftu ma pojawić się ponoć w następnym roku na PS6 niestety jeszcze pewnie poczekamy, ogólnie rzecz biorąc według mnie aktualna generacja nie była taka zła według mnie kupno Xboxa była opłacalna i szczerze mówiąc nie był gorszy od konsoli Sony którą dość niedawno kupiłem według mnie Phil Spencer dużo zrobił dla marki dostaliśmy takie gry jak Halo Infinite, Starfield, Forza Motorsport ect które dalej są ekskluzywne, sam abonament też w sumie nie jest najgorszy jeśli chodzi o mnie dużo dobrych gier ograłem, lubię gry od Atlusa w sumie Sega jest wydawca tych gier wiec z racji tego były w GP, jeśli chodzi zaś o Sony to dużo gier aktualnie pojawia się na Xboxa np gry od Square Enix, Konami które były ekskluzywami na konsole Sony, w sumie za sprawa Jim ryan-a dostaliśmy Stelar Blade który czeka na swoja kolej do ogrania, jak będdzie czas to pewnie nadrobię zaległości bo ostatnio na nic nie mam czasu niestety, co do samych wydawców to według mnie Capcom ostatnio wydaje bardzo dobre gry z serii Resident Evil, który tez współpracował z SE i Koanami przy FFXVI i Silent hill F, jeśli chodzi o nowa generacje to chciałbym zobaczyć FFXVII od Hiroyuki Ito w świecie Ivalice, Dino Crisis i DMC Remake od Capcom-u, i Resident Evil część pierwsza która raczej jest pewna chociaż jest duża nadzieja na dwa ostatnie tytuły. Co do samego sprzętu to raczej nie mam nic do gier cyfrowych w wersji Digital, PS6 pewnie będzie miał raczej napęd odłączany jak to ma miejsce teraz w wersji Slim.