Ankieta

PSP czy NDS?

PSP
84 (55.6%)
NDS
58 (38.4%)
poczekam na GBE
9 (6%)

Głosów w sumie: 138

Głosowanie skończone: Stycznia 26, 2005, 09:32:11 am

Autor Wątek: PSP czy NDS?  (Przeczytany 99490 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szczurek

• ZMP-owiec
  • Reputacja: 0
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #120 dnia: Lutego 22, 2005, 15:43:32 pm »
Cytat: "Miazga"
taaa, tylko póki co w grach na DS'a ze świecą szukać grywalności

aha, wracaj do nindża gejten człowieku :/

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #121 dnia: Lutego 22, 2005, 16:13:49 pm »
:?

nie ma się co okłamywać, że póki co w temacie gier na DS'a jest biednie. szczurek, jak masz argumenty, że tak nie jest - chętnie wysłucham.

lesiu

• Towarzysz
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #122 dnia: Lutego 22, 2005, 16:15:20 pm »
Ja dzisiaj w Saturnie widziałem PSP za .. 2200 zl  :lol:  Dla mnie wygrywa PSP i może nawet je sobie sprawie albo inaczej: Przegryaja gry na DS w większości których 2 ekranik jest wykorzystywany marginalnie ;/

szczurek

• ZMP-owiec
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #123 dnia: Lutego 22, 2005, 16:26:19 pm »
argumentow narazie wysunąć konkretnych wysunąć nie moge bo narazie to powiedziałeś tylko jedno - wszystkie obecne gry na DSa to crapy co bujdą jest niesłychaną.....chyba, że zdanie "póki co w grach na DS'a ze świecą szukać grywalności" oznacza - nie ma żadnego killera który mnie zmiecie. W takim razie najpierw sie zastanow co piszesz bo ja rozszyfrowywać nie będe

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 80
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #124 dnia: Lutego 22, 2005, 16:56:56 pm »
widzę, że niektórym Nintendo blokuje dopływ krwi do mózgu :D:D:D
oddychajcie, oddychajcie głęboko!!!!!!! już dobrze? ... spokojnie, przecie nie    możemy doprowadzić do hiperwentylacji ...  :D:D:D

zróbmy tak - niedłógo Zlot Fanów Nintendo, możemy tam ustawkę zorganizować, hehe fani DS'a kontra fani PSP. dwie drużyny po 10 kiziorów. warunkiem uczestnictwa w ustawce będzie dowód kupona jednej z kieszonsolek. bitwa na bluzgi i pięści. przegranych po bitwie wbijamy na pale i palimy, oraz niniejszym ogłaszamy zwycięską platformę "JEDYNĄ SŁUSZNĄ" w naszym kraju.

co Wy na to................. albo może ... wyluzujcie :D:D:D

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #125 dnia: Lutego 22, 2005, 17:06:45 pm »
Cytat: "szczurek"
argumentow narazie wysunąć konkretnych wysunąć nie moge bo narazie to powiedziałeś tylko jedno - wszystkie obecne gry na DSa to crapy co bujdą jest niesłychaną.....chyba, że zdanie "póki co w grach na DS'a ze świecą szukać grywalności" oznacza - nie ma żadnego killera który mnie zmiecie. W takim razie najpierw sie zastanow co piszesz bo ja rozszyfrowywać nie będe

oznacza, że nie ma tytułu naprawde grywalnego - co mi po mario, skoro tą gre męczyłem 7 lat temu? Ok, rozumiem, ze dla niektórych jest to nowosc, ale kurde, bez przesady, jeden stary marian wiosny nie czyni... reszta gier to średniaki lub crapy. Teraz czekam juz tylko na wario ware touched - jak ta gra nie okaże się bardzo dobra, to good bye, ds.

Mar

• Towarzysz
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #126 dnia: Lutego 23, 2005, 12:13:08 pm »
nie ma się co okłamywać, że póki co w temacie gier na DS'a jest biednie.

to tylko stan przejściowy ;)
poza tym nie jest tak zle:
jest Super Mario 64 DS,zajebiście grywalny tytuł
są wyścigi Asphalt Urban GT i Ridge Racer,oba git
jest fajowe Feel the magic
a w przygotowaniu Wario Ware,Mario Kart,Metroid,Lost in Blue i wiele innych
życ nie umierac :)

na NDS wyszło już kilkanaście tytułów,więc w sumie jest w czym wybierac
a na PSP jest tylko kilka,to tu jest biednie :?

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #127 dnia: Lutego 23, 2005, 12:20:00 pm »
Cytat: "Mar"
nie ma się co okłamywać, że póki co w temacie gier na DS'a jest biednie.

to tylko stan przejściowy ;)
poza tym nie jest tak zle:
jest Super Mario 64 DS,zajebiście grywalny tytuł
są wyścigi Asphalt Urban GT i Ridge Racer,oba git
jest fajowe Feel the magic
a w przygotowaniu Wario Ware,Mario Kart,Metroid,Lost in Blue i wiele innych
życ nie umierac :)

na NDS wyszło już kilkanaście tytułów,więc w sumie jest w czym wybierac
a na PSP jest tylko kilka,to tu jest biednie :?

radzę koledze przejrzeć listę wydawniczą PSP ... z resztą każden tytuł na PSP wart jest trzech z DS'a, taka prawda marna ... po co mi kupywać pseudo gierkę typu Feel the magic skoro znudzi mi się ona po 15 minutach???

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #128 dnia: Lutego 23, 2005, 13:12:46 pm »
Prawda jest taka, że w kwestii gier prowadzi PSP. Przed Ridge Racersami wszystkie ścigałki na DS bledną. Feel the Magic to moim zdaniem tytuł który powinien być dodawany za darmo, większość minigierek jest na poziomie flashowych, sharewarowych gierek których na necie pełno. Lepiej już kupić Mariana, który też zawiera minigierki, lecz zasysa w kwestii sterowania (kto to widział by w nową wersję gierki która zasłynęła z fajowego analogowego sterowania najlepiej grało się na krzyżaku...). Jedynym tytułem wartym świeczki jest Metroid, problem w tym że się nie ukazał...
Hmm... Z GBA też najlepsze tytuły ukazały się dopiero już po premierze w Europie, ale w przypadku DS to co się ukazało to padaka...
Oby to się zmieniło, bo konsolka jest świetna i śmiało może powalczyć z PSP a nawet go rozłożyć, niestety w chwili obecnej jakoś się na to nie zapowiada...

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #129 dnia: Lutego 23, 2005, 13:17:55 pm »
well said

Mar

• Towarzysz
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #130 dnia: Lutego 23, 2005, 13:26:57 pm »
radzę koledze przejrzeć listę wydawniczą PSP

wiadomo ze gier bedzie sporo,ale obecnie w sprzedazy jest tylko kilka
z DS jest nieco lepsza sytuacja :)

z resztą każden tytuł na PSP wart jest trzech z DS'a, taka prawda marna

dla mnie jest na odwrót :D

po co mi kupywać pseudo gierkę typu Feel the magic skoro znudzi mi się ona po 15 minutach???

ja w takie gry moge grac godzinami

Przed Ridge Racersami wszystkie ścigałki na DS bledną.

gralem w RR na PSP i skonczylem po 5 minutach
za to w wersje na DS gram kilka godzin dziennie :)

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #131 dnia: Lutego 23, 2005, 13:45:51 pm »
Jasne że jest to kwestia gustu, osobiście bardziej przypadła mi do gustu konsolka Nintendo. Ale Nintendo nadal zachowuje się jakby było samo na rynku. Co rusz słychać o nowych firmach deklarujących swoją współpracę z SONY, o nowych tytułach, skrinów i zwiastunów jest zatrzęsienie. A co robi Nintendo? NIC. Nawet nie wypuściło konsolki w Europie (a niby bardzo jej na niej zależy; tak SONY też nie wypuściło PSP w Europie, ale przynajmniej ma jakieś racjonalne wytłumaczenie). Czasem coś ktoś napomknie o "rewolucyjnych" rozwiązaniach w "nowym" Mario Karcie i tyle...
Hmm... Na dobrą sprawę, to DS ma taki sam start jak GBA. Leniwie, ale gracze mają świadomość że to pewna inwestycja. Tyle że tym razem jest jeszcze SONY, które w przeciwieństwie do swoich fabryk dwoi się i troi by pozyskać klientów. Nie chciałbym, by N obudziło się z ręką w nocniku...

Mar

• Towarzysz
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #132 dnia: Lutego 23, 2005, 15:17:57 pm »
widocznie Nintendo jest marką nie wymagającą reklamy
i jak dla mnie są bezkonkurencyjni

chociaż walka o klienta prowadzna przez Sony jest jak najbardziej na plus ale wątpie by zmniejszyli dominację Ninny ;)

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #133 dnia: Lutego 23, 2005, 18:14:52 pm »
jak mawiał poeta: Historia lubi się powtarzać ... wedle tych słów powiem ci, będzie tak: PSP wygra z DS'em wyścig zbrojeń tak jak PSX wygrał z N64, a PS2 z Gackiem. to nieuniknione, to proste prawo ewolucji i tyle. nieprzystosowani muszą wymrzeć, ew. zmienić myślenie o 180 stopni. niestety, widać jak na dłoni, ze Ninny ma na oczach klapki, które uniemożliwiają jej patrzenia na boki i niczym koń prze wciąż przed siebie ciągnąć wóż. niestety ten wóz ma coraz mniejszy ładunek ...

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #134 dnia: Lutego 23, 2005, 18:19:36 pm »
to żeś przyfilozofował :D ale niestety, to jest świeta racja

Mar

• Towarzysz
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #135 dnia: Lutego 23, 2005, 19:51:17 pm »
jak dla mnie Sony moze tylko czyścić buty Nintendo :P

Nina stawia na grywalnosc,Sony na grafike
niestety gracze lapia sie na gierki z rewelacyjna grafa,chociaz tym Nintendo nie dorastaja do piet!

PSP moze wygra z DSem,ale tylko w Japonii,w Europie raczej wiekszy sukces odniesie handheld N. PSX wygral z N64 tylko dlatego bo gry na 64 byly na kartridzach i cholernie drogie, PS2 moze pelnic role DVD i tylko w tym byl lepszy od Kostki. Chociaz GC nazekal na brak jakis rewelacyjnych tytulow,do tego nie ma nan piratow.

Z reszta Sony kojarzy sie bardziej ze sprzetem elektronicznym niz z konsolami,a Nintendo to juz symbol! :D

Tarniak

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #136 dnia: Lutego 23, 2005, 19:57:14 pm »
Grałeś jak mniemam, na PSP?

Mar

• Towarzysz
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #137 dnia: Lutego 23, 2005, 20:04:25 pm »
tak

_Maniek_

• Przodownik pracy
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #138 dnia: Lutego 23, 2005, 20:07:13 pm »
O! Wyszedł Wudi, a wszedł Mar. Może będzie tak jak dawniej....

Link Nie no...660 zł za PSP a kasy brak :cry:  :cry:  :cry:

Tarniak

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #139 dnia: Lutego 23, 2005, 20:12:03 pm »
tak

Noo, wystarczyło, że zapoznałem się z 10-ma twoimi postami i wiem wszystko... A BTW "manga,anime,film,stare gry i komputery,konsole". Już wiem czemu jesteś za ndsem* :)

*To był żart - mówie na wszelki wypadek.

szczurek

• ZMP-owiec
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #140 dnia: Lutego 23, 2005, 20:14:31 pm »
oznacza, że nie ma tytułu naprawde grywalnego - co mi po mario, skoro tą gre męczyłem 7 lat temu? Ok, rozumiem, ze dla niektórych jest to nowosc, ale kurde, bez przesady, jeden stary marian wiosny nie czyni...

ok, a teraz sobie pomysl tym tokiem o PSP. Po co mi Ridge Racers skoro grałem w to na PSXie i PS2 majac jeszcze jakas plazme i kino domowe przy tym drugim [nie wspominajac o wibracjach]. Ok, rozumiem, że dla niektórych jest to nowosc, ale kurde, bez przesady, jedna kompilacja RR wiosny nie czyni...

reszta gier to średniaki lub crapy

zupelnie inaczej jest z PSP, taki Pocopolis Monogatari [or smth] to killer!

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #141 dnia: Lutego 23, 2005, 20:25:48 pm »
jak dla mnie Sony moze tylko czyścić buty Nintendo :P

Nina stawia na grywalnosc,Sony na grafike
niestety gracze lapia sie na gierki y rewelaczjna grafa,chociaz tym Nintendo nie dorastaja do piet!

Z reszta Sony kojarzy sie bardziej ze sprzetem elektronicznym niz z konsolami,a Nintendo to juz symbol! :D

po pierwsze jestem PSEM na grafikę. przyznaję się bez bicia. podobnie z dziewczynami - uwielbiam te śliczne i seksowne (oczywiście, zawartość mózgowia takze się liczy), ale jak wiecie z odległości 25 metrów za Chiny ludowe nie dowiecie się czy laska jest rozgarnięta czy wręcz przeciwnie.

TAAAK Sony stawia na grafikę, ale stawia także na grywalnosć i dostępność gier na swoją konsolę. taktak gry z PS2 są dla wszystkich. spójrz na to co serwuje nam Ninny jakieś niegrywalne infantylne pozycyjki dobre przez pierwszą godzinę grania. na konsolach Sony zagrasz we wszystko ...

strasznie mnie dziwi postawa fanbojów Nintendo. idą w zaparte i non stop ślęczą przy swojej umierającej firemce choc by nie wiem co. przypomina mi to sytuację jaka miała miejsce w czasach gdy zaczynano w Polsce elektryfikować wsie. ludzie nie chcieli elektryczności w swoim domu, twierdzili, że bez helektryki jest im lepiej. podobnie myślą HC fani Ninny - non stop kiszą się w tym nudnym i mdłym w smaku sosie ...

postęp jednak zrobi swoje .... jeśli zacietrzewieni bonzowie nie pujdą po rozum do głowy Ninny zajmię pozycję podobną do tej jaką ma Sega - upadły, wielki niegdyś gigant, produkujące średniej jakości gierki ...

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #142 dnia: Lutego 23, 2005, 20:37:28 pm »
szczur, nie wiem czy kiedykolwiek choćby widziałeś na oczy ds'a (pewnie powiesz że tak, ale to już twoja sprawa), ale tak się składa, ze ja go mam. W związku z tym:

feel the magic - zabawka - w dodatku umiarkowanie grywalna - na 3 godziny <zygi>.
mario - po pierwsze, sterowanie spieprzone na maxa. Krzyzakiem naprawde do dpuy sie kieruje, poza tym maksymalnie poroniony pomysł z tym, że trzeba trzymać przycisk, aby postać biegła. No i ta gra naprawde sie zestarzała. Teraz to już jedynie dobry platformerek.
rr - grałem może 10 minut, bo tylko tyle mogłem, jednak wrażenie fatalne. Grafika nędzna, sterowanie ekranem dotykowym to porażka. Może jakbym poograł dłużej, to mógłbym stwierdzić, że ta gra to średniak, ale po tej chwili "zabawy" nadaje mu zaszczytne miano crapa :roll:

Póki co grałem tylko w te 3 gry na ds'a. O ile mi wiadomo - sa to do tej pory najlepsze pozycje na tą konsolę.

Tak, na PSP nie grałem, ale wg. mnie tak to wygląda

- RR - nie wiem jak sie twoja wypowiedź odnosi do tego, co napisałem o mario, bo rr na psp to żaden remake. Zonk, kolego.
- MGA - metal gear solid. 3 wyrazy. Wystarczająca rekomendacja.
- hot shots golf - czytałeś recke w PE? ja tak. Dobra giera.

Do tego, zapowiedzi. Medievil i Wipeout nie mogą nie zarządzić, a do ich premiery blisko. Co ma DS? Nic. Ma wario ware. Koniec, reszta gier które mogą okazać się niezłe nie mają ustalonych dat premier.

Tak, to brzmi głupio. Typ ma ds'a, a staje za psp, no zjeb jakiś. No cóz, przyznaje, że pospieszyłem sie z kupne ds'a. Nie, mojego wyboru nie żałuję do końca i w gruncie rzeczy lubię tą konsolę, ale jestem realistą. A patrząc realistycznie - póki co PSP jest lepsze. Jest po prostu lepsze.

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #143 dnia: Lutego 23, 2005, 20:47:57 pm »
czasem żeby zrozumieć trzeba doświadczyć na własnej skórze ... jak widać Meduza to niewierny Tomasz i zdradziecki Judasz za razem ...

LapTop

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #144 dnia: Lutego 23, 2005, 21:08:10 pm »
Mam jesną ogulną sugestie to że jesteście po stronie jednej z konsol to nie powód żeby jeździć po drugiej więc nie zachowujcie się jak je*niente dzieci :(

Tarniak

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #145 dnia: Lutego 23, 2005, 21:45:47 pm »
Cytat: "LapTop"
Mam jesną ogulną sugestie to że jesteście po stronie jednej z konsol to nie powód żeby jeździć po drugiej więc nie zachowujcie się jak je*niente dzieci :(

Ej Miazga, ty już lepiej nic nie tłumacz, bo i tak czytanie to sztuka... :( nie do opanowania dla niektórych... Dlaczego? Boże, co ja zrobiłem? Aha a jesli o mnie chozi to jestem za multimedialnością PSP. No ale stopniowo...
Moja komórka zmieści tylko niecałą godzinę muzyki (bitrate 192), a jak sobie mam kupić Siemensa SL45i za 250 zł i dokupić kartę za drugie tyle to wole dołożyć 400 stówki (optymistyczna wizja jak PSP będzie w polsce) i mieć jeszcze na czym filmy oglądać z PeCeta i słuchać kilka godzin MP3 (no i pograć czasem :P). Baterie? Mało kto ma sprzęt, żeby na ten temat się wyrazić, a Mattowi w N+ nie wszyscy wierzą (ja tak, ale to inna sprawa). Kolejny smutny wniosek: jeśli gra jest ładna, to nie ma duszy i siły wyrazu? Sorry panowie, ale to wynika z waszych postów, że gry na PSP są za ładne po prostu. Na 99 % nie kupie ani jednej ani drugiej więc się mnie nei czepiajcie. Dla bobu zapuściłem sobie dwa obrazki. Z Ridge Racera na DSa i RR na PSP, sorry no bonus... Kontrolowanie rysikiem poziomu płynu hamulcowego, zmiana biegów, a moze głaskanie kierowcy za dobre wchodzenie w zakręty? DS jest ok, PSP też jest OK, a co wygra? Nie wnikam...

szczurek

• ZMP-owiec
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #146 dnia: Lutego 23, 2005, 21:57:26 pm »
Cytat: "Miazga"
RR - nie wiem jak sie twoja wypowiedź odnosi do tego, co napisałem o mario, bo rr na psp to żaden remake. Zonk, kolego.

najpierw troche poczytaj, a pozniej sie wypowiadaj. RR to kompilacja, zebrane wózki, trasy z poprzednich edycji, podtunningowana grafa i dodanie boosta. zonk, prosze pana bo nie przypominam sobie zebyśmy kielicha kiedyś razem wychylili.
MGA - metal gear solid. 3 wyrazy. Wystarczająca rekomendacja.

Karcianka. Jedno słowo. A tak w ogóle to rozmawiamy tutaj o grach które się ukażą czy o tych w które można sensownie pograć?...
hot shots golf - czytałeś recke w PE? ja tak. Dobra giera.

No to poczytaj sobie recenzje wersji wczesniejszych, ja tam różnic między wersją na PSP a tymi na PS2 nie zauważam prawie w ogóle [oprócz braku online w tym pierwszym chyba, niby tylko w kkw ale jak ktos chce to potrafi {patche}]

Do tego, zapowiedzi. Medievil i Wipeout nie mogą nie zarządzić, a do ich premiery blisko. Co ma DS? Nic. Ma wario ware. Koniec, reszta gier które mogą okazać się niezłe nie mają ustalonych dat premier.

Hmm ciekawy tok rozumowania, aż można pomyśleć, że masz klapke na oku które widzi rynek DSa.
ja tam w zapowiedziach widze: Wario Ware oraz reszte kolejnych odcinanych kuponow od Niny które przynajmniej mi starcza na rok spokojnego grania.

A w Medievila mogłem zagrać pare lat temu, i co teraz?

Podsumowanie:
każdy wybiera to co woli ale prosze nie pieprzyć głupot, że w grach na Dual Screena nie ma za grama grywalności bo znajde i wypatrosze za szerzenie herezji.
DS-odcinanie kuponów
PSP-konwersje
zalezy kto co woli

UPDATE:

Można wiedzieć kto bawi się moimi postami? Mam printscreeny więc teraz się nie wymigiwać

FAX

• Kapitan Żbik
  • Easy Rider
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #147 dnia: Lutego 23, 2005, 22:02:23 pm »
Grałem na PSP i mi sie podobało, a na DS nie chce grać, proste :?:  :wink:

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #148 dnia: Lutego 23, 2005, 22:09:16 pm »
zonk, prosze pana bo nie przypominam sobie zebyśmy kielicha kiedyś razem wychylili

dżiiiiiiiiiiiiizys, odpuściłbyś sobie takie odzywki... :? Zresztą, jak tak bardzo chcesz, to zwracaj sie do mnie per pan, póki nie przechylimy tego kielona.

każdy wybiera to co woli ale prosze nie pieprzyć głupot, że w grach na Dual Screena nie ma za grama grywalności

ok, produkujemy się nie o tym, o czym trzeba. temat został rzucony - w grach na ds'a póki co nie ma grywalnosci. Ja uargumentowalem ze nie ma. Słucham, co ty masz w tym temacie do powiedzenia, bo jak na razie tylko starasz sie udowodnić ze na psp jest grzybnia.

co do twojego update'a - ja twoich postów nie tne, jak rzeczywiście masz to daj tego print screena.

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #149 dnia: Lutego 23, 2005, 22:11:09 pm »
hehe konwersje, toś Szczurku pojechał po bandzie ... innymi słowy jeśli gry mają podobne tytuły to jedna jest orygina, a druga to konwersja ... jadłeś dzisiaj ryż?? :D:D nie no, nie patrosz mnie  :lol:

Mar

• Towarzysz
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #150 dnia: Lutego 24, 2005, 01:58:52 am »
Już wiem czemu jesteś za ndsem

przyznaje się bez bicia,jestem fanem Old Schoolu :)
chociaż DSa traktuję akurat jako konsolę z przyszłością ;)

gry z PS2 są dla wszystkich. spójrz na to co serwuje nam Ninny jakieś niegrywalne infantylne pozycyjki dobre przez pierwszą godzinę grania. na konsolach Sony zagrasz we wszystko

sprzęt do wszystkiego to sprzet do niczego :roll:
a tak serio: mój kolega ma PS2 i grałem w kilka gierek. Spodobały mi się tylko dwie i to tez tylko na kilka godzin. Wg mniegry na Playanie mają grywalności.
A gry na konsole Nintendo ociekają miodem! W takie jak Smash Bros,Mario 64,Zelda można grać w nieskończoność,tak więc w ogóle się z Tobą nie zgadzam.

strasznie mnie dziwi postawa fanbojów Nintendo. idą w zaparte i non stop ślęczą przy swojej umierającej firemce choc by nie wiem co.(..)podobnie myślą HC fani Ninny - non stop kiszą się w tym nudnym i mdłym w smaku sosie

no pewnie Nintendo jest na skraju bankructwa lada chwilaupadnie :roll:
tak się składa że interesuje się konsolami i grałem chyba na wszystkich.
Jest fanem Nintendo (nie wiem czy fan boyem :P ),ale nie jestem przeciwnikiem zadnej innej konsoli. Denerwuje mnie jednak jak jakiś fan Playaka zruwnuje Nine z błotem chociaz poza dobra grafiką Sony nie oferuje nic.

póki co PSP jest lepsze. Jest po prostu lepsze.

technicznie? tak. Ma lepszą grafikę,większe mozliwosci.
Ale to o niczym nie swiadczy,gusta są różne i dla mnie np PSP to nic godnego uwagi.

MGA - metal gear solid. 3 wyrazy. Wystarczająca rekomendacja.

a dla mnieten tytuł jest bardzo przeciętny.
Jak widać te trzy słowa nie każdego muszą zachwycic.

każdy wybiera to co woli ale prosze nie pieprzyć głupot, że w grach na Dual Screena nie ma za grama grywalności bo znajde i wypatrosze za szerzenie herezji.

zgadzam się z kolegą :)

w grach na ds'a póki co nie ma grywalnosci.

lol to mnie juz rozbawilo :D
moim zdaniem grywalnosc to największy atut gier na Duala!
Na razie grałem w Mario,demo Metroida,Feel the magic i RR.
Nie mogę odewrać sie od konsoli,to chyba wystarczający dowód ;)

LapTop

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #151 dnia: Lutego 24, 2005, 10:31:26 am »
tu nie chodzi kto wygra tylko co się wam podoba gdybym zdecydował się na którąś konsole bo ma większe poparcie to bym był ostatnim debilem :!:  mam DS i nie podoba mi się zbytnio PSP ale nie udupiam go jak macie się tak kłucić to odwalcie się od siebie bo i tak nic z tego nie wyniknie a każdy kupi to co chce pewnie za chwile będziecie chcieli zdementować to co napisałem ale choć chwile pomyślcie.

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #152 dnia: Lutego 24, 2005, 12:01:13 pm »
panie LapTop, zmień pan ton bo wielka czerwona łapa obniży wajchę z napisem PAPA ... okok hehe uwielbiam się z Wami kłucić, są to że tak powiem kłutnie na poziomie (odkąd Wudiego nie ma, szkoda) ... Mar ty tak z czystej przekory?? :D:D:D szacun dla wszystkich ;)

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #153 dnia: Lutego 24, 2005, 12:04:24 pm »
post Mara jest czystym dowodem na to, że gusta są jednak różne. feel the magic, rr i mario tobie sie podobają, mi nie (ok, mario jest w porzo, ale nic poza tym:). A co do lap topa to faktycznie fajnie by było, jakby troche spuścił z tonu. :|

pozdr all

LapTop

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #154 dnia: Lutego 24, 2005, 13:11:59 pm »
Sorry wkurzyłem się :D  ale nie widze powodu do kłutni

Kaxi

• ZMP-owiec
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #155 dnia: Lutego 24, 2005, 13:17:03 pm »
No ja wprawdzie miałem DS kilka dni tylko, ale byłem nim zachwycony. Fakt, miałem trzy (razem z Metroidem) najładniejsze gierki jakie wyszły na niego podczas premiery i moze dlatego. W każdym razie dla mnie wszystkie były bardzo grywalne. Sterowanie w Mario rzeczywiscie nienajlepsze, ale da się grać i szybko się przyzwyczaiłem.

A RR to porażka Namco, gra zrobiona na szybko, widać to po ocenach na necie, więc trudno powiedzieć, ze to jedna z najlepszych gier na NDS.

Wario Ware Touched juz wysżło w Ameryce, więc trudno to nazwać zapowiedzią.

Co do zapowiedzi, to jak na moje wymagania wzgledem handhelda, widze na razie ich wystarczajaca ilość.

Co do Sony - nie zgadzam się, że na ich konsole wychodza gry dla wszystkich. Jak dla mnie większość gier wychwalanych przez recenzentów i posiadaczy PS2, są najczęściej jedynie dobre i IMO brak im fajnego klimatu - są bezpłciowe jakieś takie. W większości przypadków bardziej pasuje mi nietypowy klimat gier Nintendo.

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #156 dnia: Lutego 24, 2005, 13:24:52 pm »
z tym się zgodzę, gry Ninny jako ostatnie na rynku zachowały duszę ... reszta to produkcyjniaki (smaczne choć tuczące niczym produkty R. McDonalda :) ), a poza tym wg. mnie na Gacka wydano dwie gry z najpiękniejszą z artystycznego punktu widzenia gry w historii - MP oraz Celldę ... już widzę uniesioną tyradę Człowieka Meduzy ... niestety sytuację obu gier na rynku zmuszony jestm porównać do walki polskich Ułanów z Niemieckimi Tygrysami w czasie drugiej wojny światowej. ci pierwsi momo, ze piękni i po sto kroś bardziej bohaterscy, byli skazani na zagładę w starciu z technologicznym terrorem nazistów ...

Tarniak

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #157 dnia: Lutego 24, 2005, 13:54:19 pm »
Sorrki za OTa, ale już mnie to wkurza. Założę się, że gdyby połowa z tych tytułów, które wychodzą tylko na PS2 i Xa wyszła na GaCka to by się forum muliło pod wpływem kolejnych kb w dziale Nintendo. Smutna prawda, "jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma". I możliwe, że kochacie klimat tych wszystkich gier, ale pokaż mi łebka, który pogardzi Burnoutem 3 czy MGSem 3?

Kaxi

• ZMP-owiec
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #158 dnia: Lutego 24, 2005, 14:55:42 pm »
Skazuję się na lincz ale:
Szanuję MGS3 bo wiem że to wspaniała gra, ale ja w nią po proste nie mogę grać (i w pozostałe części też). Sama realizacja rozgrywki odrzuca mnie jak nie wiem co. Ani MGS TTS ani MGS3 u Miela nie potrafił mnie przekonać. Głównie to wina dziadowskiej na maxa IMO kamery.

Burnour 3. Chciałbym te grę na GCN, ale  ztego co grałem na Xboxie to nie wiem czy moja ocena dobiłaby do pełnej dziewątki. Poza tym wyścigi nie są moim ulubionym gatunkiem.

To samo np. Mercenaries czy Republic Commando. Ta pierwsza moż ei fajna, można postrzelać, ale nie wciąga mnie i w ogóle klimat do mnie ine trafia. Na papierze fajnie się zapowiada otoczka a w prkatyce jakieś takie nijakie.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #159 dnia: Lutego 24, 2005, 15:11:24 pm »
i właśnie dlatego należysz do coraz węższego grona posiadaczy GC, Kaxi.