Ankieta

PSP czy NDS?

PSP
84 (55.6%)
NDS
58 (38.4%)
poczekam na GBE
9 (6%)

Głosów w sumie: 138

Głosowanie skończone: Stycznia 26, 2005, 09:32:11 am

Autor Wątek: PSP czy NDS?  (Przeczytany 99501 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
  • lol pozdro rasta power
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #680 dnia: Grudnia 18, 2005, 19:38:41 pm »
GTA - nie wyobnrażam sobie sterowania - musi być skopane, albo gra jest zupełnie inna, co nie wróży jej nic dobrego

nie grałeś - zamilcz. Mam GTA i zapewniam cie, ze sterowanie jest w porządku. Jasne, nie az tak prezycyjne jak na konsolach, ale absolutnie nie sprawia problemu.

FPSy - też odpadają na PSP. Generalnie dużo gier będzie ciężko napisać na tą konsolkę.

:lol: na przykład jakich?

Chyba nie trzeba wspominać, że dotychczasowe gry z poprzednich handheldów prawdopodobnie bez problemu na nim uruchomimy?

a na psp uruchomisz gry z gba, gbc i w ogole wzystkich gameboy'ów, oraz z wiekszosci starych konsol - emulacja dobra rzecz.

Tarniak

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #681 dnia: Grudnia 18, 2005, 19:53:46 pm »
Cytat: "Miazga"
nie grałeś - zamilcz. Mam GTA i zapewniam cie, ze sterowanie jest w porządku.

No wiesz, może się wypowiadać to jesgo prawo - szczególnie, że przeczytałem w jednym magazynie na literę N, że rzeczywiście nie jest rewelacyjnie w tej kwestii :/

Mikes

• Łajka
  • Ej.
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #682 dnia: Grudnia 18, 2005, 20:15:29 pm »
tarniak, czytać a grać to różnica jak szlag.
buehehe :P
wogółe wszystkie argumenty bandiego są bez podstawne i lekko bez sensu

Tarniak

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #683 dnia: Grudnia 18, 2005, 20:24:41 pm »
Cytat: "Mikes"

Nie mówie tu o różnicach tylko o tym, że nikt mu nie może zabronić wypowiedzi.
Cytat: "Mikes"
lol nie grałeś a się wypowiadasz.. ja słyszałem o sterowaniu KOMPLETNIE inne opinie.. a FPSy? kwestia przezwyczajenia

Wypowiadas zsię nie mając PSP, twoje argumenty tak jak jego oparte są na suchych faktach. Woops, on jednak ma PSP... :roll:. I postaraj się wypowiadać na temat.

Greah

• Obywatel
  • **
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #684 dnia: Grudnia 18, 2005, 20:26:35 pm »
a na psp uruchomisz gry z gba, gbc i w ogole wzystkich gameboy'ów, oraz z wiekszosci starych konsol - emulacja dobra rzecz.
ale jest pewna subtelna różnica pomiędzy oficjalnym supportem a pirackimi romami

czyli ci co piszą, że sterowanie nie jest najlepsze nie znają się tak?

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #685 dnia: Grudnia 18, 2005, 20:49:37 pm »
ale jest pewna subtelna różnica pomiędzy oficjalnym supportem a pirackimi romami

kupujesz oryginalna gre, a potem sciagasz roma i grasz na psp - nikt ci nie powie, ze piracisz. :D

bandi

• Przodownik pracy
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #686 dnia: Grudnia 18, 2005, 21:00:50 pm »
No faktycznie może przesadziłem wypowiadając się zanim zagrałem, ale to nie zmienia faktu, że ciężko przenieść oryginalnego GTA czy FPSa na PSP i to potwierdzają obiektywne opinie w internecie - przez co GTA nie okazał się sukcesem jakim miał być...

aha czyli PSP słabo odświeża i ekran jest mały i nieczytelny.. fajnie..

Tak się składa, że wzrok mam super. Reakcja matrycy jest słabiutka. Sprawdza się w mniej szczegółowej i dynamicznej grafice.

Co do kompatybilności GBE z GBC to musze cię chyba uświadomić. Nintendo rusza z serwisem, z którego będzie się downloadowało gry z poprzednich systemów. GBM miał to ograniczenie, bo chodziło o rozmiary - czytnik kartów od GBC znacznie by go powiększył.

Teraz problem zniknie, bo gry będzie się pobierać na pamięć flash.

A co do emulacji - to przypominam, że tylko Nintendo ma prawo do używania komercyjnie emulatorów.

Reszta jest nielegalna!

dr3dzior

• Pionier
  • *
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #687 dnia: Grudnia 18, 2005, 21:43:17 pm »
@ bandi: hmmm nie wiem jak to rzeczywiscie jest z tym twoim wzrokiem ale ja grająć w RR ani razu ni emiałem problemu z trasą  :shock: moim zdaniem FPS'y na PSP wcale nie będą wielkim problemem dla konsolki. Weźmy chociaz sterowanie z Quake II na PS1 ;> uzywalo sie tam tylko strzalek + geo + L i R i moim zdaniem bylo to bardzo dobre rozwiazanie.. PSP posiada wsyzstkie te przyciski wiec czemu by nie? i nie wiem czemu tak trudno napisac cos na ta konsole twoim zdaniem..

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #688 dnia: Grudnia 18, 2005, 22:01:09 pm »
Tak się składa, że wzrok mam super. Reakcja matrycy jest słabiutka. Sprawdza się w mniej szczegółowej i dynamicznej grafice.

jeśli zapewniasz, ze wzrok masz super, to zapewne wadliwą konsolę. U mnie nie ma tego problemu, u moich znajomych też nie.

ciężko przenieść oryginalnego GTA czy FPSa na PSP i to potwierdzają obiektywne opinie w internecie - przez co GTA nie okazał się sukcesem jakim miał być...

Na razie zaden FPS nie został na psp przeniesiony, a gta jest hitem (nota ok. 91.5 na gamerankings), który sprzedaje sie swietnie. I musze cie zmartwic - jest dokładnie na odwrót do tego, co mowisz. Wszyscy sceptycznie podchodzili do liberty city stories, a gra wyszła wcale nie gorsza niż na konsole stacjonarne. I nie, nie ma koszmarnie długich loadingów, bateria nie pada po 15 minutach, czas gry jest długi (ponad 20 godzin na zaliczenie misji, potem jest jeszcze masa, MASA rzeczy do zrobienia), grafika taka, jak w GTA 3, dodatkowo wzbogacona o kilka efektów, miasto wciąż ogromne, możliwości wciąż niemal nieograniczone - wbrew temu, co sądzono przed premierą gry i wbrew temu, co mówią o niej osoby, które w nią nie grały, a i tak wszystko wiedzą o niej najlepiej :roll:

cappo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 17
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #689 dnia: Grudnia 18, 2005, 22:51:28 pm »
A jaki problem wpakować ekran dotykowy do gameboya?

2 ekrany? Też nie problem - niech zrobią jeden większy, na którym 2 będą wstanie wyświetlić na raz...
i wypuszcza DSa2 z mocniejszym wnętrzem??? myślę, że GBE pójdzie w troszeczkę innym kierunku, raczej zbliżonym do PSP żeby i tu odebrać "niszę" kieszonsolkową...

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #690 dnia: Grudnia 19, 2005, 21:05:24 pm »
A propo sprzedaży.
10 milionów DS`ów :)
http://www.joystiq.com/entry/1234000610073061/
8.83 do września. A wiemy co ostatnio dziej esię w Japonii ;)
Tylko w tym miesiącu poszło ponad pół miliona, do tego wcześniejsze miesiące ;)
Ameryka dodaje kolejne pół miliona.
W Europie Nintendogsy i MarioKartDS dały DS`owi ogromnego boosta...
Ale przecież już od dawna jest 10 milionów PSP :(

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #691 dnia: Grudnia 19, 2005, 21:21:25 pm »
Ale przecież już od dawna jest 10 milionów PSP

Na półkach :wink:
Trzeba przyznać, że Nintendo zarządziło z tym DSem, choć PSP goni po piętach.

sambady

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #692 dnia: Grudnia 19, 2005, 21:37:05 pm »
@xellos: Goni, ale chyba to trochę mu nie wychodzi, bo dalej NDS ma dużą przewagę :d, ale miejmy nadzieję, że będzie inaczej :). Chciałbym, żeby doszło do bezpośredniego starcia między NDSem i PSP.

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #693 dnia: Grudnia 20, 2005, 22:46:07 pm »
Nie miej mi tego za złe Sambady, ale powiem to: dla mnie na DS'a są dwie: Advance Wars i Castlevania (no góra trzy - niech nowy Mario Kart będzie, chociaż to żadna rewelka) sensowne gry, a poziom i ogólna prezencja pozostałych zwyczajnie mi nie podchodzi :? Gdyby więc doszło do bezpośredniego starcia, a przymknęlibyśmy na chwilę oko na Japonię i odrzucili głosy 13-letnich nastolatek zakochanych w Nintendogs (nie żebym bojkotował ten tytuł - niech będzie, że nadaje się też dla chłopców... niektórych :wink: ) to zwycięzcą okazałoby się P... 8)
GT: Trusio

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #694 dnia: Grudnia 20, 2005, 23:38:21 pm »
Cytat: "Trusio"
Gdyby więc doszło do bezpośredniego starcia, a przymknęlibyśmy na chwilę oko na Japonię i odrzucili głosy 13-letnich nastolatek zakochanych w Nintendogs (nie żebym bojkotował ten tytuł - niech będzie, że nadaje się też dla chłopców... niektórych :wink: ) to zwycięzcą okazałoby się P... 8)

MarioKartDS nie jest rewelką?
Chłopoie, gra dała DS`owi takiego boosta że pokonuje PSP na każdym kontynencie, plus bezsprzecznie jest uważana za najlepszą grę na "Curren-gen handheldy" ;)
A co do PSP... dla mnie jest jedna gra - Luminki. Tylko ta grą byłbym zainteresowany. Od razu zanim zostanę zjedzony - nienawidzę wyścigow i sportówek, GTA mi się kompletnie przejadło ;)

Greah

• Obywatel
  • **
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #695 dnia: Grudnia 21, 2005, 12:21:00 pm »
Cytat: "CassSept"

A co do PSP... dla mnie jest jedna gra - Luminki. Tylko ta grą byłbym zainteresowany. Od razu zanim zostanę zjedzony - nienawidzę wyścigow i sportówek, GTA mi się kompletnie przejadło ;)
święte słowa i naprawdę nie potrafię pojąć dlaczego posiadacze psp nie potrafią tego zrozumieć, że ktoś może mieć dość ciągłych konwersji z dużego formatu na kieszonki i zamiast grać w kolejne gry z 4 czy 5 w tytule woli narysować pacmana czy podrapać wario po plecach

a MKDS? kwintesencja arkadówek - miód leje się z obu ekraników :wink:

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #696 dnia: Grudnia 21, 2005, 13:38:52 pm »
święte słowa i naprawdę nie potrafię pojąć dlaczego posiadacze psp nie potrafią tego zrozumieć, że ktoś może mieć dość ciągłych konwersji z dużego formatu na kieszonki i zamiast grać w kolejne gry z 4 czy 5 w tytule woli narysować pacmana czy podrapać wario po plecach

nie rozumiem dlaczego posiadacze ds'ów nie potrafią zrozumieć, że kogoś moze nie kręcić smyranie psa stylusem - koło sie zamyka. Aha, gwoli ścisłości - GTA to nie konwersja, tylko całkiem nowa gra.

Greah

• Obywatel
  • **
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #697 dnia: Grudnia 21, 2005, 18:02:34 pm »
nie rozumiem dlaczego posiadacze ds'ów nie potrafią zrozumieć, że kogoś moze nie kręcić smyranie psa stylusem - koło sie zamyka
nie zamyka się bo mnie też nie kręci zabawa z tamagotchi

Aha, gwoli ścisłości - GTA to nie konwersja, tylko całkiem nowa gra.
całkiem nowa ale powiedz szczerze czym poza zmianą lokalizacji różni się od SA czy VC. lubię GTA ale wszystko co dało się wycisnąć z tego silnika pokazało SA i jakoś nie kwapię się do grania w to samo tyle, że z makaroniarzem bo nawet kaczka w pomarańczach serwowana na różnych tacach smakuje tak samo

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #698 dnia: Grudnia 21, 2005, 18:07:20 pm »
Aha, gwoli ścisłości - GTA to nie konwersja, tylko całkiem nowa gra.

Predzej mission-pack do GTA3 z paroma usprawnieniami. ;) Choc akurat w GTA LCS z checia bym zagral gdybym mial jeszcze PSP.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #699 dnia: Grudnia 21, 2005, 19:23:23 pm »
nie zamyka się bo mnie też nie kręci zabawa z tamagotchi

wiesz... uogólniłem - tak samo, jak ty w poprzednim poście.

GTA LCS to nie jest gta 3 z paroma usprawienieniami, ale nie chce mi sie tego tłumaczyć, bo i tak nie dacie sobie powiedzieć. Prawda, ze nie dacie? :roll:

Greah

• Obywatel
  • **
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #700 dnia: Grudnia 21, 2005, 19:52:07 pm »
wiesz... uogólniłem - tak samo, jak ty w poprzednim poście.
problem w tym , że ja nie uogólniałem. jak narazie wszystkie przypadki psp z jakimi się spotkałem to było "a bo to gry dorosłe", "jak można grać pedalskim marianem zamiast biegać snejkiem" i jak narazie ani jeden z posiadaczy psp nie przyznał racji, że najnormalniej w świecie posiadacza nds te gry nie kręcą i kwitował to zdziecinnieniem rozmówcy

zauważ, że "argument" o infantylności nds pojawia się znacznie częściej niż wspomnienie o chorobie sequela na psp :mrgreen:

bandi

• Przodownik pracy
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #701 dnia: Grudnia 21, 2005, 20:33:13 pm »
Czyli potwierdza się to co wcześniej napisałem - na PSP jest problem z konwersjami.

Swoją drogą ciekawe jak będzie się grało w GT4 - już się boję...

lupinator

• Gość
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #702 dnia: Grudnia 21, 2005, 20:46:31 pm »
Cytat: "bandi"
Czyli potwierdza się to co wcześniej napisałem - na PSP jest problem z konwersjami.

Swoją drogą ciekawe jak będzie się grało w GT4 - już się boję...

Wiesz.... odnosze wrażenie ze nienawidzisz wszystkiego co związane jest z SONY. Wszystko co dotyczy PS2, PSP i PS3 to Ty krytykujesz :|
Po co kupiłeś PSP skoro tak ci sie nie podoba?

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 80
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #703 dnia: Grudnia 21, 2005, 20:46:52 pm »
jesli mowa o konwersjach, to wszystkim zainteresowanym polecam Prince of Persja Revelations... milosnikom niekonwersyjnych strategii turowych natomiast LotR: Tactics... fajne to gry zaiste...

a luminki zjadaja wszystko bez popitki i wazeliny!

Greah

• Obywatel
  • **
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #704 dnia: Grudnia 21, 2005, 21:40:55 pm »
ano, dla Lentilków warto kupić psp

ale ten LotR Trzecią Erę przypomina - syndrom sequela :wink:

bandi

• Przodownik pracy
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #705 dnia: Grudnia 21, 2005, 22:06:14 pm »
Tak. To prawda. Podchodze krytycznie do Sony. Ale to dlatego, że już dużo ich produktów kupiłem i wszystkie mają jakieś ale.

Największy minus Sony - cena znacznie przewyższa jakość. To najbardziej rzuca się w oczy.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #706 dnia: Grudnia 22, 2005, 17:01:50 pm »
Powiem tak. Każda konsola spełniła oczekiwania.
PSP miało być siostrą PS2, z typowymi grami, remake`ami, sequelami oraz kilkoma nowymi grami
DS miał postawić na nowe rozwiązania, nowe sposoby gry, oraz kilka kontynuacji.
Jedyne co się nie sprawdziło to to, że na DS`ie miały być same remake`i, a konsola miała mieć gry tylko dla dzieci(średnia wieku jest chyba nawet wyższa od PSP Oo a także duży procent to kobiety) ;)
Ja bym to podsumował tak - dla każdego, coś miłego. I porównywanie tych dwóch konsol jest kompletnie BEZ SENSU.

bandi

• Przodownik pracy
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #707 dnia: Grudnia 22, 2005, 17:27:20 pm »
Porównać nie da się tych sprzętów. Ale da się naświetlić która jest ciekawszą propozycją dla danej grupy odbiorców. PSP mi się podoba, bo świetnie gra się w wyścigi. Niestety na razie tylko Ridge Racera testuję.

Kupiłem PSP dla wyścigów, jednak po dłuższej zabawie z ridge pojawiają się pewne obawy. Może się okazać, że ta konsolka nie sprawdzi się w poważniejszych konwersjach typu GT4.

Ridgeracer jest bardzo arcade i wchodzenie w zakręt to żaden problem. Pytanie - co z symulatorami? Co z hamowaniem, zmienianiem biegów? Jakoś nie za wygodnie. W ridge racerze niewygodnie używa się hamulca a przecież to jest banalna pozycja...

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #708 dnia: Grudnia 23, 2005, 09:43:02 am »
01 - Nintendo DS - 408,770 (3,163,264)
02 - PSP - 95,689 (1,927,647)
03 - PlayStation 2 - 55,342 (1,792,722)
04 - Game Boy Advance SP - 19,098 (644,492)
05 - GameCube - 17,849 (224,055)
06 - Game Boy Micro - 14,432 (384,593)
07 - Xbox 360 - 8,623 (52,593)
08 - Game Boy Advance - 416 (24,054)
09 - Xbox - 182 (11,735)
Pwned :shock:

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #709 dnia: Grudnia 23, 2005, 10:38:19 am »
Największy minus Sony - cena znacznie przewyższa jakość. To najbardziej rzuca się w oczy.

No tak, PS2 + Singstar 80's = 650zł  :roll: Singstar kosztuje ok. 250zł, czyli jakby patrzeć z innego obiektywu za konsole płacisz 400zł - tak, bardzo droga, a jaka słaba jest jej jakość, kurcze po co ja w ogóle kupowałem to PS2 za taką gigantyczną forsę a w zamian dostałem przecież taką beznadziejną konsolę  :roll:

peshard

• Pionier
  • *
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #710 dnia: Grudnia 23, 2005, 11:06:43 am »
NDS i POP to te konsole małe?

coolandtrendy

• Człowiek dobrej roboty
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #711 dnia: Grudnia 23, 2005, 11:35:46 am »
Cytat: "peshard"

no ta ale lepsza niz pop jest heyah i tak tak
czlowieku z ksiezyca spadles? nie nabijaj zbednych postow oke?

a wracajac do tematu. moim zdaniem lepsze jest PSP

kilka razy chcialem sobie kupic DSa do zabawy ale jak tylko zobacze te plastiki to mna rzuca. a po drugie mam zle skojarzenia. kilka lat temu pracowalem w pewnej firmie gdzie moim obowiazkiem byla obsluga palma z rysikiem. uwierzcie mi ze po 2h sesji z excellem za pomoca "badyla" wszystko moze zbrzydnac :)

peshard

• Pionier
  • *
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #712 dnia: Grudnia 23, 2005, 11:39:31 am »
Cytat: "coolandtrendy"

kilka razy chcialem sobie kupic DSa do zabawy ale jak tylko zobacze te plastiki to mna rzuca. a po drugie mam zle skojarzenia. kilka lat temu pracowalem w pewnej firmie gdzie moim obowiazkiem byla obsluga palma z rysikiem. uwierzcie mi ze po 2h sesji z excellem za pomoca "badyla" wszystko moze zbrzydnac :)

Literówke zrobiłem i co? takie ś,mieszne? wiem ze jest PRP a nie PoP i co maszx cos>

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #713 dnia: Grudnia 23, 2005, 11:43:12 am »
Cytat: "coolandtrendy"

Literówke zrobiłem i co? takie ś,mieszne? wiem ze jest PRP a nie PoP i co maszx cos>

Rzeczywiście, PRP :lol:
Ale jakby nie było... wyniki są imponujące :shock:
W niecały miesiąc milion DS`ów w Japonii... niesamowite :shock:
Wiecie że ten wynik to najlepszy wynik w historii? (ilośc sprzedanych egzemplarzy po premierze) :shock:

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #714 dnia: Grudnia 23, 2005, 12:00:07 pm »

Coś mi się wydaje, że pana pożegnamy niedługo...

W niecały miesiąc milion DS`ów w Japonii... niesamowite Shocked

I to będzie rosło pewnie, bo rok się nie skończył jeszcze. Okresy świąteczne rula. :wink:
War, war never changes. Waiting for Fallout 3.

bandi

• Przodownik pracy
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #715 dnia: Grudnia 23, 2005, 14:25:03 pm »
Cytat: "Ibra"

No tak, PS2 + Singstar 80's = 650zł  :roll: Singstar kosztuje ok. 250zł, czyli jakby patrzeć z innego obiektywu za konsole płacisz 400zł - tak, bardzo droga, a jaka słaba jest jej jakość, kurcze po co ja w ogóle kupowałem to PS2 za taką gigantyczną forsę a w zamian dostałem przecież taką beznadziejną konsolę  :roll:

Przepraszam cię bardzo ale my tu nie piszemy o cenie PS2 tylko PSP.

Ako

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #716 dnia: Grudnia 23, 2005, 15:06:12 pm »
poza tym singstar w ultimie kosztuje 150, na allegro 120/130. Nie wyolbrzymiaj tak :wink:

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Greah

• Obywatel
  • **
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #717 dnia: Grudnia 23, 2005, 15:38:06 pm »

Wiecie że ten wynik to najlepszy wynik w historii? (ilośc sprzedanych egzemplarzy po premierze) :shock:
a do tego pobity rekord dzięki MKDS i Wi-Fi

_Music

• Łajka
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #718 dnia: Grudnia 23, 2005, 16:20:35 pm »
Przepraszam cię bardzo ale my tu nie piszemy o cenie PS2 tylko PSP

Gdzieś czytałem, że niższa cena psp byłaby "be", bo klienci życzą sobie "ekskluzywnego" handhelda, po "ekskluzywnej" cenie- bo nie czuli by się wystarczająco "ekskluzywnie".
No normlanie genialne.

bandi

• Przodownik pracy
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #719 dnia: Grudnia 23, 2005, 16:31:42 pm »
Singstar nie sprzedaje się świetnie nawet za 100 zł. To propozycja dla konkretnej grupy odbiorców. Po prostu Sony chce wcisnąć singstara osobom, które normalnie by jego nie kupiły.