Autor Wątek: DAIKOKU = BLAGA!!!!!!!!  (Przeczytany 11273 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Krupier

• Gość
DAIKOKU = BLAGA!!!!!!!!
« Odpowiedź #40 dnia: Maja 30, 2005, 19:56:51 pm »
Coś podobnego, można by o odszkodowanie prosić? _Można by_? To dlaczego szkoła chce z powrotem kasiorę? Szkoła się może w dupę cmoknąć? Czyli studenci nie mogą prosić o odszkodowanie, ale szkoła może? Coś tu znów nie tak jest.
Owszem mogli spisać umowę, ale kurde czy Ty jako student swojej szkoły byś kiedykolwiek pomyślał, że własna uczelnia może Cię wyrolować?! Bo ja nie bałdzo. No ale nic tam, ważne, że następny kon się powinien odbyć. A ZPSB chcąc czy nie renome sobie zepsuła strasznie.

Krzych Ayanami

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 2
DAIKOKU = BLAGA!!!!!!!!
« Odpowiedź #41 dnia: Maja 30, 2005, 21:56:13 pm »
Wydaje mi się vivi, że troche przeginasz. U ciebie wychodzi na to, ze szkoła to święta krowa, złego słowa o niej powiedzieć nie można - ale jak ktoś zawalił sprawę, to tylko i wyłącznie organizoatorzy. Nikt inny nie może być winny, na nikogo nie można zwalić odpowiedzilaności, jak tylko na nich.

Bo szkoła moze być tylko i wyłącznei w porządku.

Sądze, że podobnej sytuacji raczej nie można było przewidzieć. Sam powiedz. Chodzisz do szkoły, twoi starzy za to płacą, z gronem pedagogicznym się widujesz codziennie, dyrekcja się zgadza na imprezę - a to znaczy, że ma do ciebie zaufanie - i cały czs możesz powiedzieć, że nie masz do własnej uczelni żadnego zaufania? Zawsze patrzysz na ręcę?

Teraz, jak już jest po ptakach, to oczywiście można wylewać żale, pokazywać jakim to się jest mądrym i przewidującym i rzucać oskarżenia na prawo i lewo. Ale czy koncentrując się na tym, można się dowiedzieć dlaczego sytuacja się tak rozwinęła - czy też jest to zupełnie nie istotne, bo ważniejsze jest pokazanie własnej, jakże urażonej dumy?

vivi

• ZMP-owiec
  • Reputacja: 1
DAIKOKU = BLAGA!!!!!!!!
« Odpowiedź #42 dnia: Maja 31, 2005, 10:02:16 am »
czy ja napisalem, ze szkola jest bez winy? nie. Napisalem natomiast, ze uwazam postepowanie orgow za troche beztroskie. z tego co wiem (a wiem niemalo) to na dzien przed konwentem dopiero byly prowadzone koncowe rozmowy i wlasnie wtedy szkola zdecydowala o niewpuszczeniu ludzi do ich budynku, wiec to jest dla mnie dziwne i niezrozumiale. Konwent reANIMation tez odbywal sie w szkole i wszystko bylo ok, nawet lepiej niz ok. A skoro szkola zakpila sobie z orgow potraktowala ich jak gowniarzy widac miala jakis powod.

Ja nie zale sie i nie mowie, ze bedac organizatorem taka sprawe bym przewidzial, ale wydaje mi sie ze jesli konwent jest odwolywany na 12-20 h przed jego rozpoczeciem to jest to "lekkim" przegieciem. Po  rozmawie z ludzmi ktorzy takze przyjechali z daleka moge wywnioskowac, ze nastepne konwenty daikoku nie beda juz cieszyly sie popularnoscia, bo ludzie beda podchodzić sceptycznie do przygotowania imprezy. Wiadomo, ze gawiedz woli pojechac na reanimke, ktora na 100% sie odbedzie i dodatkowo, bedzie można poczuc niepowtarzalny klimat tej imprezy, niz 2gi raz ryzykowac i przyjezdzac do szczecina. Uwazam wiec, ze kara za to niedopilnowanie, czy moze niedopatrzenie nałoży sie sama.

tyle..... peace, amen, alleluja
-kekika mikataka??
-its your servant .... mine mastah ....