Lubisz mocne i dorosłe kino bez ceregieli?? To powinieneś obejrzeć "Kite" - cholernie mocna mieszanka kina akcji, sexu i przemocy. Niektórzy zaliczają tą pozycję do hentai - olbrzymi błąd!! Jest tam co prawda sporo baaardzo mocnych i śmiałych scen (ok - te sceny to faktycznie - czyste hardcore hentai bez cenzury i innych takich - ale to jeszcze nie stanowi o całym filmie), jednak oprócz wymienionych wcześniej - "Kite" to też świetna historia - pełna przemocy, bólu, cierpienia, niemoralnych ludzi i jeszcze bardziej niemoralnych czynów - jednocześnie z miejscem na czyste i platoniczne uczucie, po którym przychodzi jeszcze większe cierpienie, a w rezultacie - pustka i śmierć. Filmu zdecydowanie nie polecam dla osób wrażliwych - wezmą go za zbyt brutalny, wręcz przytlaczający zawartymi scenami przemocy, ale on właśnie taki ma być...
Filma ogladałem juz kilka ładnych lat temu i nieźle skopał mi czerep, a jak dotąd, przez te kilka lat, nie zobaczyłem niczego, co mogłoby go przebić brutalnością akcji i fabuły.