A to skubaniec
na początku grania w Mgs 2 też nie podoba mi się raiden lecz z czasem zacząłem sie do niego przyzwyczajać i chciałbym żeby w mgs 4 chodziło sie egzoszkieletem z głową Raidena i ciachało się wszystkich dookoła
Opublikowane: Luty 11, 2008, 13:37:58
Macie tu troche informacji na temat sterowania i uzycie kontrolera SIXAXIS:
Sixaxis i sterowanie:
- SIXAXIS w padzie Sony posłuży nam do takich akcji, jak chociażby poruszanie ciałem bohatera (wychylanie czy też pochylanie się) czy wybór amunicji, co ukazywać ma przewagę tej funkcji nad zwykłymi gałkami analogowymi.
- SIXAXIS służy także do kucania oraz wychylania się zza rogu.
- wspominaliśmy, że Snake może zacząć śmierdzieć, teraz wiemy także, że wokół niego zaczną się zbierać muchy które można odgonić potrząsając SIXAXISem.- potrząsanie SIXAXISem może również służyć do wyłączania Octocamo.
- SIXAXIS będzie odpowiadał za celowanie w trybie FPP.
- SIXAXIS odpowiedzialny będzie także za sterowanie MG Mk. II.
- jak wspomniał sam Hideo Kojima, SIXAXIS będzie miał jeszcze inne funkcje w grze, natomiast w pewnych okolicznościach trzeba będzie użyć pada.
- przycisk odpowiedzialny za namierzanie wroga to L1, zaś przycisk do strzelania to R1, natomiast trzymanie jednocześnie trójkąta i L1 pozwoli nam na przejście w widok FPP.
- trójkąt posłuży także do przylegania do ścian, wskakiwania do beczek oraz do przeskakiwania przez barierki.
- kwadratem włączymy celowanie automatyczne bądź manualne