Autor Wątek: System Wars (PS3/X0/WII/PC/Inne...)  (Przeczytany 2756142 razy)

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
Odp: System Wars (PS3/X0/WII/PC/Inne...)
« Odpowiedź #23600 dnia: Lipca 08, 2010, 12:37:13 pm »
Wchodzę na gamerankings i co widzę? 60 gier ze średnią 80% i więcej. Są gusta i guściki, ale pier*olenia, że na PSP nie ma dobrych gier, inaczej jak trolowaniem nazwać nie można.

Trolowanie !? Jezus czlowieku ogranij sie! Mam PSP, gralem na niej - i gier na nia brakuje! - jest kilka perelek i tyle. To jest handheld do jasnej ciasnej i gier typowo handhaldowych brakuje.

btw. gdzie ktos napisal ze na PSP nie ma dobrych gier ?!??!! czyzbys znowu staral sie nam cos wmowic ?

Zabawna dyskusja, ktos ma konsole i mowi o niej negatywnie, a bronia jej kolesie ktorzy jej nie posiadaja - swiat sie konczy.  8) 8) 8) 8)

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #23601 dnia: Lipca 08, 2010, 12:45:58 pm »
btw. gdzie ktos napisal ze na PSP nie ma dobrych gier ?!??!! czyzbys znowu staral sie nam cos wmowic ?

btw. ja gram w metrze codzienne na iTouch'u... PSP (jestem posiadaczem) nie jest to uber konsolka jaka ja rysujesz, hardware jest spox, ale brakuje dobrych gier.

LoL. Poza tym nie mozesz sie o grach wypowiadac, bo Tobie sie dobre gry nie podobaja, a crapy tak. Masz dziwny gust ;]

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #23602 dnia: Lipca 08, 2010, 12:58:16 pm »
Cytat: LoNdEk  Dzisiaj o 13:37:13

Cytat: LoNdEk  Dzisiaj o 13:05:04
btw. ja gram w metrze codzienne na iTouch'u... PSP (jestem posiadaczem) nie jest to uber konsolka jaka ja rysujesz, hardware jest spox, ale brakuje dobrych gier.

LoL. Poza tym nie mozesz sie o grach wypowiadac, bo Tobie sie dobre gry nie podobaja, a crapy tak. Masz dziwny gust ;]

NAPISALEM ZE BRAKUJE DOBRYCH GIER! A  nie ze takowych nie ma, przeciez napisalem, ze gry typu Echochrome, Puzzle Quest, HM i kilka innych ( w WipeOuta sie zagrywalem siedzac na kiblu) - to wypasy, ale ile mozna grac w te same gry.

Damn moze i mam dziwny gust (czepiasz sie bo mi sie GTA i ME nie podobaja, btw RDR tez zaluje ze kupilem przy premierze -lezy i kurz zbiera  8) 8) 8)), ale przeciez to moja wlasna - subiektywna ocena, ktora jest jaka jest po sporym czasie jaki juz PSP posiadam.

adriano

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #23603 dnia: Lipca 08, 2010, 12:58:44 pm »
Nie wiem jaki jest sens tej całej dyskusji.

Mam w tej chwili drugie już PSP i jest to świetna konsola, która ma sporo fajnych gier(w GT gram regularnie)
Teraz dokupiłem do tego DSa i jestem zachwycony - jest to, w tej chwili, IMO najlepsza konsola jaką miałem.
Decydująca jest niesamowita wprost różnorodność gier na konsoli Nintendo.
I skończcie już z tymi powtarzanymi schematycznie stwierdzeniami, że na DSie wszystkie gry są dla dzieci - nie macie racji i tyle.

Palpantine

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #23604 dnia: Lipca 08, 2010, 13:01:20 pm »
Wchodzę na gamerankings i co widzę? 60 gier ze średnią 80% i więcej. Są gusta i guściki, ale pier*olenia, że na PSP nie ma dobrych gier, inaczej jak trolowaniem nazwać nie można.

Ok, no to rozbijamy to w waszym stylu:

Z całej listy 60 tytułów zostaje 20 exclusive'ów. Jeśli odejmiemy z nich popierdółki (locoro, patapony itp.) zostaje nam 11 gier "hardcorowych-nie dla każuali!!". Z czego tylko 2 wyszły w tym roku... Nie no, nie ma posuchy, jest w co grać.

Sorka, ale takie wasze pierdolenie trzy po trzy nic nie daje.

PSP to dobra konsola, tylko support ma trochę nędznawy i tyle.
Atari created it, Nintendo pioneerd it, Sony popularized it, Microsoft bought it...

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #23605 dnia: Lipca 08, 2010, 13:15:55 pm »

No patrz, na Wii jest 119 takowych gier, na DS około 140. A mimo to nie przeszkadza to co poniektórym mówić, ze na obu tych konsolach nie ma w co grać 8)
Z fanami Nintendo jest trochę jak z fanami apple. Bezkrytycznie przyjmują wszystko od wodza-firmy i podniecają się czymkolwiek ona nie wypuści. Nie widzą świata poza swoim ukochanym produktem i wystarczy im to co mają.

Jak tam, nauczyłeś się już korzystać z wyszukiwarki, czy nadal będziesz twierdził, że na DS sa tylko RPGi, przygodówki i gry logiczne?
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #23606 dnia: Lipca 08, 2010, 13:17:55 pm »
Ok, no to rozbijamy to w waszym stylu:

Z całej listy 60 tytułów zostaje 20 exclusive'ów. Jeśli odejmiemy z nich popierdółki (locoro, patapony itp.) zostaje nam 11 gier "hardcorowych-nie dla każuali!!". Z czego tylko 2 wyszły w tym roku... Nie no, nie ma posuchy, jest w co grać.

Sorka, ale takie wasze pierdolenie trzy po trzy nic nie daje.

PSP to dobra konsola, tylko support ma trochę nędznawy i tyle.
A NDS ma 72 gry ze srednia powyzej 80% w tym 3 wyszly w 2010 roku :) No kolosalna roznica.
Ok zle zaznaczylem, wzialem z wiecej niz 20 recenzji. Przy 5 recenzjach i wiecej to roznica 10 pozycji ...
« Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2010, 13:22:13 pm wysłana przez KKRT »

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #23607 dnia: Lipca 08, 2010, 13:25:33 pm »
A NDS ma 72 gry ze srednia powyzej 80% w tym 3 wyszly w 2010 roku :) No kolosalna roznica.

huh?
Rytmik
Maestro! Green Groove
Pokemon SoulSilver Version
Pokemon HeartGold Version
X-Scape
Shrek Forever After
America's Test Kitchen: Let's Get Cooking
Let's Draw!
Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies
Picross 3D
Spotto!
Shin Megami Tensei: Strange Journey
Dark Void Zero
AlphaBounce
Starship Defense
AiRace
Save the Turtles
KORG DS-10 PLUS
Number Battle
LEGO Harry Potter: Years 1-4
Fieldrunners
Flametail
Face Pilot: Fly With Your Nintendo DSi Camera!
True Swing Golf Express
Real Soccer 2010
Spin Six
Club Penguin: Elite Penguin Force: Herbert's Revenge
Sonny With a Chance
Escapee GO!
DodoGo!
Telegraph Sudoku & Kakuro

(dane z GameRankings: gry, które miały średnią >= 80% i które mają datę wydania 2010; możliwe, że część z tych gier jeszcze nie wyszła, ale skoro sa już oceniane, to wyjdą wkrótce)

Nie wiem, może nie potrafię liczyć, ale dla mnie to trochę więcej, niż 3 gry. :roll:
Wciąż, jest tych gier "trochę" ;)
« Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2010, 13:42:33 pm wysłana przez Mr_Zombie »

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #23608 dnia: Lipca 08, 2010, 13:37:03 pm »
To jeszcze zaznacz ile jest exów i gier "hardcorowych-nie dla każuali!!", bo takich kryteriów użył naczelny fanboj Nintendo.

Palpantine

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #23609 dnia: Lipca 08, 2010, 13:40:02 pm »
Bardzo dziękuję za owy honorowy i zaszczytny tytuł, który otrzymałem z twoich ust. Od teraz będę tutejszym naczelnym fanbojem Nintendo i będę grywał tylko w gry na owe konsole. Wyrzucę i spale wszystko, co nie ma w nazwie "Nintendo", a trochę tego jest :*
Atari created it, Nintendo pioneerd it, Sony popularized it, Microsoft bought it...

maertin

• Bohater wojny GOjczyźnianej
  • !
« Odpowiedź #23610 dnia: Lipca 08, 2010, 13:45:17 pm »
Polecam Pokemony!

Jak nie patrzeć gra dla hardcore'ów! Trudna, wymagająca, długa i złożona! A do tego otwarty świat i nieliniowa!

Mam wrażenie, że ci, co potrafią się bawić tylko przy wybuchach, ponurych kolorach i mada faków co napier**lają piąchami i głową w beton, tak naprawdę nie wiedzą, co to jest zabawa. Nie wspominając już o czerpaniu jej z gier.

Don't mess with the best, 'cause the best don't mess!

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #23611 dnia: Lipca 08, 2010, 14:44:02 pm »
Polecam Pokemony!

Jak nie patrzeć gra dla hardcore'ów! Trudna, wymagająca, długa i złożona! A do tego otwarty świat i nieliniowa!

Pokemon swietna gierka, wiele godzin w niej stracilem na GB, grajac w Red'a, a potem w blue na emulatorze ;] Btw czym sie pod wzgledem gameplayu roznia te nowe Pokemony? Bo te z GBA [Silver i Gold bodajrze] nie roznily sie praktycznie niczym.
« Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2010, 17:21:32 pm wysłana przez KKRT »

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #23612 dnia: Lipca 08, 2010, 15:44:57 pm »
Dobra ilu z tych co tu bronia PSP'ka posiada ta konsole !? A ilu poprostu broni tej maszynki bo to marka Sony ?! Sam posiadalem 2 PSP'ki - jednego sprzedalem kumplowi, a drugi lezal i sie kurzyl, ostatecznie pozyczylem go innemu koledze ktory wyjechal na kilka miesiecy za granice btw. jego interesuje jedynie PES na PSP. Na PSP brak dobrych gier, na dodatek te kilka perelek ktore sie pojawily to troche zbyt malo, i nie sa wydawane zbyt czesto (GT PSP - nudne w cholere - gralem wiem, GoW - nawet nawet ale ja fanem slasherow nie jestem, Patapon - ciekawe, Echochrome - wypas, N+ - wypas, Puzzle Quest - wypas, Harvest Moon - calkiem calkiem, Killzone - nudne, Resistance:R - nie takie zle, najciekawszy dla mnei racer na PSP to RR) to tak z glowy na szybko te gry ktore zapamietalem. Najdluzej chyba w Puzzle Quest gralem, Syphon Filter tez calkiem niezly byl.

+1.
Fakt że kiedyś grałem na PSP i dobrze wspominam kilka gier, ale dziś tylko czasem do poduszki odpalę sobie Puzzle Quest albo Lumines... a tak to PSP sie kurzy. Czasem jeszcze go używam do testowania sieci, jak nie wiem czy problem z siecią leży po stronie laptopa czy routera ;) A tak to nawet w pociągu wole pograć w pokerka na telefonie między kolejnymi fajkami, zamiast nosić do tego dodatkowy sprzęt.

maertin

• Bohater wojny GOjczyźnianej
  • !
« Odpowiedź #23613 dnia: Lipca 08, 2010, 18:36:24 pm »
Polecam Pokemony!

Pokemon swietna gierka, wiele godzin w niej stracilem na GB, grajac w Red'a, a potem w blue na emulatorze ;] Btw czym sie pod wzgledem gameplayu roznia te nowe Pokemony? Bo te z GBA [Silver i Gold bodajrze] nie roznily sie praktycznie niczym.

Chyba przede wszystkim grafiką. Bo wykorzystanie Stylusa jest raczej znikome. Grałem też w reda zdaje się na emulatorze, albo na komórce, nie pamiętam teraz.
Po prostu na DSa wszystko jest ładniejsze i lepiej chodzi jakby. Ogólnie jednak jest chyba to samo co w poprzednich wersjach. Walki nadal są bardziej statyczne, niżeli animowane.

Zdaje się, że mapy stały się trochę bardziej interaktywne. Jakieś labirynty, przestawienie przedmiotów itp.
A no i największa zmiana - online :) W wersji na DSa można się wymienić pokemonami i walczyć.
« Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2010, 18:39:41 pm wysłana przez maertin »

Don't mess with the best, 'cause the best don't mess!

Mejs

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #23614 dnia: Lipca 08, 2010, 18:38:18 pm »
Polecam Pokemony!

Silver i Gold wyszły jeszcze na GBC. Różniły się dość znacznie, oddane nam zostały kolejne 150 Pokemonów, nowy świat (z dostępem do starego) trochę lepszą grafikę, motywy z radiem i telefonem. To całkiem sporo w sumie, zwłaszcza że to gra na konsole 8-bitową.

Co do Pokemonów na GBA (Ruby, Saphire i Emerald) to doszły kolejne motywy i następny zestaw Pokemonów. Jednak nowy design zupełnie mi nie przypasował a kolejne stworki były na maxa ciulate. W odsłony na DSa nie grałem.

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #23615 dnia: Lipca 08, 2010, 19:14:22 pm »
Jedyne co mnie wkurza jeśli chodzi o PSP, to dostępność niektórych gier (np. FFT czy Joanne D'Arc za cholerę nie można znaleźć!)..

Gomez

• Przodownik pracy
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #23616 dnia: Lipca 09, 2010, 15:11:47 pm »
Panowie problem z PSP jest taki ,że nie sprawdza się jako konsola przenośna. Zgoda jest wiele świetnych gier ale większość z nich daje przyjemność tylko i wyłącznie w domu. Co z tego ,że jest GoW, Silent Hill,  AC,  MH czy Resistance jak do grania w autobusie mamy lepsze pozycje (Patapon, LocoRoco, Lumines). Co z tego ,że PSP ma fajny duży wyświetlacz i jest małym potworkiem skoro bateria starcza ledwo na pare godzin, do tego konsola jest duża. Dla mnie PSP ma większość gier jak na stacjonarkę co jest ogromną wadą. DS jest o wiele słabszy ale w podróży daje nieporównywalną frajdę i sprawdza się jako konsola przenośna (żywotna bateria, poręczny i mały). Ogromna baza gier doskonale sprawdzających się w drodze jak dla mnie najlepsza konsola przenośna. Jeśli Sony dalej nie zmieni swojego nastawienia do tej gałęzi rynku i PSP2 będzie potworkiem jeśli chodzi o moc a bateria znów będzie trzymać 5-6h góra to sukcesu nigdy nie odniosą. Sam nie wiem jakim cudem sprzedali tyle sztuk PSP chociaż sam uległem grafice ale dosyć szybko sprzedałem i kupiłem konsole Nintendo.

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #23617 dnia: Lipca 09, 2010, 15:23:41 pm »
Jedynie na baterie mozesz narzekac, bo to czy ktos lubi grac w gry logiczne podczas drogi czy np w jakies wyscigi czy strzelanki to juz kwestia gustu.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #23618 dnia: Lipca 09, 2010, 15:38:50 pm »
Zgoda jest wiele świetnych gier ale większość z nich daje przyjemność tylko i wyłącznie w domu. Co z tego ,że jest GoW, Silent Hill,  AC,  MH czy Resistance jak do grania w autobusie mamy lepsze pozycje (Patapon, LocoRoco, Lumines).

Z tym się akurat zgodzę. O ile bowiem w takie SH: Origins czy GTA:LCS/VCS fajnie się gra w domu bądź w dłuższej podróży (tutaj jednak wadą staje się żywotność baterii), tak już na codzienne wypady do pracy/szkoły takie tytuły się po prostu nie sprawdzają. Nie są to gry, które można sobie włączyć na kilkanaście minut, pograć i wyłączyć. Co innego LocoRoco czy Patapon (wspaniała gra ^^).
« Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2010, 15:42:35 pm wysłana przez Mr_Zombie »

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #23619 dnia: Lipca 09, 2010, 16:20:26 pm »
Sam aktualnie psp nie mam, ale na czasie mam zamiar kupić psp go, coś o DS myślałem ale ja DSa widzę tak samo jak Wii. Czyli jako uzupełnienie do PS3 i do PSP, po prostu mnie te gry leżą, nie spędzam w autobusach czy pociagach duzo czasu, bo od tego mam samochód. Gram zazwyczaj w domu, w pracy, bądź na uczelni. W domu w gry dłuższe, wymagające uwagi, praca i uczelnia, to z kolei gry sportowe bądź coś na miarę LR. Dla mnie Wii i DS to ograniczony target, dlatego Wii sprzedałem, a DSa wciąż nie mam. Sony z kolei zawsze stara się dać coś dla każdego, dlatego też postawiłem na PS3 ( wcześniej PS2, PSX, z konkurencji nie licząc dinozaurów typu pegasus, tylko xbox  ) i nigdy nie żałowałem tej decyzji.  :)

PS3 zadowala mnie w pełni, czego inne konsole nie potrafią zrobić  ;)

Lem++

• Global Moderator
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: 209
  • 07.11.2008 - 16.08.2010 †
« Odpowiedź #23620 dnia: Lipca 09, 2010, 16:36:06 pm »
Gdyby tylko te cholerne Gyrosy zostaly wydane na PS3  :mad: :mad:

Krzysiu

• MIR
  • Reputacja: 174
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #23621 dnia: Lipca 11, 2010, 21:31:46 pm »
http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,8111624,12_milionow_dziwnych_ludzi.html

Naczelny blacharz III RP postanowił zabrać głos w sprawie Live!

:roll:
« Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2010, 22:06:59 pm wysłana przez tytacz »

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #23622 dnia: Lipca 11, 2010, 22:11:40 pm »
Trochę racji ma, było to wałkowane i powtórzę od siebie.

Gdyby Microsoft stawiał dedykowane serwery dla graczy, to wszystko ok, ale nic takiego nie ma miejsca, wszystko działa albo w p2p, ale dedyki stawia producent gry, jak EA np.

Jest jeszcze wiele funkcji jakie daje konto gold, ale najważniejsza sprawa jest zablokowana, zablokowana a gracze płacą, bo po prostu muszą, to Microsoft się cieszy. Mam nadzieje że takie praktyki z czasem nie staną się regułą i Sony czy Nintendo w tę stronę nie pójdą, bo to ładnie kasą śmierdzi i grzech nie wprowadzić takiej opcji.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #23623 dnia: Lipca 11, 2010, 22:26:26 pm »
Trochę racji? Raczej 1000% racji. Kradzież w biały dzień - inaczej zdzierania kasy za pykanie po sieci p2p nazwać nie można. Koleś zresztą Ameryki nie odkrył, bo wiele osób pisze o tym od dawna.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #23624 dnia: Lipca 12, 2010, 09:36:55 am »
Do tego dorzuciłbym jeszcze płacenie za jakieś obrazki (naprawdę? płacić za głupi avatar?), płacenie za ciuszki dla swojego wirtualnego ludzika, płacenie kilkanaście dolców/kilkadziesiąt złotych za kilka mapek do gry, parę stroi dla postaci czy inne jakieś drobne dodatki itp.
Ogólnie to można powiedzieć, że ta generacja konsol pokazała, iż producenci konsol i gier chcą wydupić graczy, a ci z kolei z chęcią nastawiają tyłek.

Fakt faktem jednak, płacenie za grę online to główny grzech tak Microsoftu, jak i graczy (szczególnie graczy). Coś, co na PC od wiek wieków było darmowe (i to jeszcze w dużo lepszej jakości), nagle, z nadejściem Xbox'a, staje się płatne, a ludzie chętnie za to płacą. Naprawdę nie zdziwi mnie, jeżeli w przyszłości inni producenci (gier i konsol) pójdą za ciosem. Kotick ostatnio też coś przebąkiwał, że minusem Xbox Live (z punktu widzenia firmy) jest to, ze wiele graczy kupuje Gold po to, by pograć glównie w Call of Duty, ale mimo to kasa za Golda idzie tylko do Microsoftu, a nie, na przykład, do Activision.
« Ostatnia zmiana: Lipca 12, 2010, 09:41:00 am wysłana przez Mr_Zombie »

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #23625 dnia: Lipca 12, 2010, 17:48:25 pm »
Panowie... ZA JAKOŚĆ SIĘ PŁACI!

Dziękuję. Dobranoc.

1man1jar

• Gość
« Odpowiedź #23626 dnia: Lipca 12, 2010, 18:20:17 pm »

ubol

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 16
  • PSN: urytuPL
« Odpowiedź #23627 dnia: Lipca 12, 2010, 18:33:50 pm »

Superowe, jak się ta gierka co jest wyświetlana na TV nazywa?

1man1jar

• Gość
« Odpowiedź #23628 dnia: Lipca 12, 2010, 18:35:18 pm »
Poczucie Humoru 2: Reaktywacja.

ubol

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 16
  • PSN: urytuPL
« Odpowiedź #23629 dnia: Lipca 12, 2010, 18:36:32 pm »
Aham, łykam w dniu premiery  8)

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #23630 dnia: Lipca 12, 2010, 19:07:13 pm »

Zawsze ogarnia mnie przeszywający ból zębów gdy widzę cokolwiek związanego z tą sceną :D

hanza

• Gość
« Odpowiedź #23631 dnia: Lipca 13, 2010, 01:10:06 am »
i tak zostal hipisem na kocu filmu :roll:

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #23632 dnia: Lipca 14, 2010, 09:24:46 am »
"Top 100 Chart" z pierwszej połowy 2010 roku (wg Famitus):

1. [WII] New Super Mario Bros. Wii - 1,401,895 / 3,887,045
2. [NDS] Dragon Quest VI - 1,293,916
3. [NDS] Dragon Quest Monsters Joker 2 - 1,194,584
4. [NDS] Tomodachi Collection - 1,012,437 / 3,324,385
5. [PSP] Kingdom Hearts: Birth by Sleep - 728,286
6. [PSP] Metal Gear Solid Peace Walker - 727,823
7. [WII] Wii Fit Plus - 695,295 / 1,993,828
8. [WII] Super Mario Galaxy 2 - 613,290
9. [PSP] God Eater - 605,316
10. [PS3] Yakuza 4 - 552,531

11. [PS3] Hokuto Musou - 544,807
12. [NDS] Pokemon Ranger Path of Light - 475,275
13. [NDS] Pokemon HeartGold/SuperiorSilver - 393,862 / 3,776,459
14. [NDS] The Legend of Zelda: Spirit Tracks - 376,054 / 696,994
15. [WII] Wii Sports Resort - 366,833 / 1,909,639
16. [WII] Mario Kart Wii - 329,570 / 2,779,332
17. [PSP] Monster Hunter Portable 2nd G PSP the Best Reprint - 294,446 / 330,591
18. [PS3] Resident Evil 5 Gold Edition - 258,961
19. [PS3] Final Fantasy XIII - 193,179 / 1,891,435
20. [NDS] Inazuma Eleven 2 - 186,066 / 1,129,681

21. [PS3] End of Eternity - 184,622
22. [NDS] New Super Mario Bros. - 183,104
23. [PSP] Pro Baseball Spirits 2010 - 178,489
24. [PSP] Kenka Banchou 4: One Year War - 168,966
25. [WII] Taiko Drum Master Wii 2 - 167,592 / 376,675
26. [PS3] Lost Planet 2 - 162,701
27. [PS3] Pro Baseball Spirits 2010 - 160,656
28. [PSP] Gundam Assault Survive - 157,655
29. [PSP] Valkyria Chronicles 2 - 153,388
30. [PS3] Star Ocean 4 The Last Hope International - 152,297

31. [PS3] World Soccer Winning Eleven 2010 Blue Samurai Challenge - 141,800
32. [NDS] Dragon Quest IX Ultimate Hits - 141,671
33. [WII] Resident Evil: The Darkside Chronicles - 138,610
34. [NDS] Etrian Odyssey III - 137,633
35. [PSP] Phantasy Star Portable 2 - 137,510 / 580,726
36. [PS3] Super Street Fighter IV - 132,664
37. [PS3] NieR Replicant - 127,649
38. [WII] Momotarou Dentetsu 2010 - 125,910
39. [NDS] Love Plus+ - 119,187
40. [WII] Xenoblade - 109,503

41. [PS3] Ar Tonelico 3 - 108,741
42. [PSP] .hack//Link - 104,296
43. [PSP] Magic Witch Lilacle A's Portable: Battle of the Aces - 101,870
44. [NDS] Super Robot Wars OG Saga The Lord of Elementals - 100,569
45. [NDS] Infinite Frontier Exceed: Super Robot Wars OG Saga - 98,549
46. [PSP] World Soccer Winning Eleven 2010 - 97,382 / 211,704
47. [PS3] Nobunaga's Ambition: Heaven's Road - 97,274
48. [PSP] Minna no Tennis Portable - 96,450
49. [NDS] Prof. Leyton and the Devil's Flute - 95,077 / 647,162
50. [PS3] Grand Theft Auto IV Episodes from Liberty City - 94,399

51. [PSP] Dynasty Warriors Multi Raid 2 - 90,862
52. [NDS] Medarot DS Kabuto/Kuwagata - 89,669
53. [PSP] Yuusha no Kuse ni Namaikida 3D - 89,547
54. [NDS] Sakatsuku DS World Challenge 2010 - 89,297
55. [PS3] God of War III - 88,956
56. [NDS] Mysterious Dungeon: Shiren the Wanderer 4 - 84,922
57. [NDS] Mario and Sonic Winter Olympics - 83,836 / 253,374
58. [360] Monster Hunter Frontier Online - 82,490
59. [PS3] Metal Gear Solid 4 PS3 The Best - 82,113 / 146,827
60. [WII] Pokepark Wii - 80,204 / 323,279

61. [PS3] Call of Duty Modern Warfare 2 - 79,959 / 244,578
62. [NDS] Quiz Magic Academy DS - 74,670
63. [PSP] World Soccer Winning Eleven 2010 Blue Samurai Challenge - 74,123
64. [NDS] Power Pro Kun Pocket 12 - 73,519 / 167,074
65. [WII] Monster Hunter Tri - 73,141 / 1,041,174
66. [PS3] Totori no Atelier - 72,836
67. [NDS] Mario Kart DS - 72,774 / 3,636,284
68. [PSP] Fairy Tale Portable Guild - 72,350
69. [WII] Mario and Sonic Winter Olympics - 70,891 / 194,572
70. [WII] Super Smash Bros. Brawl - 70,330 / 1,951,168

71. [WII] Samurai Warriors 3 - 65,345 / 277,715
72. [PSP] Tekken 6 - 65,284
73. [NDS] Prince of Tennis: More Prince of School Festivals More Sweet Edition - 64,657
74. [NDS] Tokimeki Memorial Girls Side 3rd Story - 64,630
75. [NDS] Crayon Shinchan Obaka Daininden - 63,863
76. [PS3] Battlefield: Bad Company 2 - 63,469
77. [NDS] Nicola Kanshuu Model Star Oshare Edition - 62,518
78. [PS3] Yakuza 3 PS3 The Best - 62,497 / 79,206
79. [PSP] Poppin Music Portable - 62,295
80. [PS2] Pro Baseball Spirits 2010 - 61,083

81. [WII] Wii Sports - 60,290 / 3,653,124
82. [NDS] Yugioh Five Deeds World Championship 2010: Rebirth of Arcadia - 59,636
83. [NDS] Dragon Ball DS 2 Totsugeki! Red Ribbon Force - 59,511
84. [PS3] World Soccer Winning Eleven 2010 - 59,399 / 436,739
85. [NDS] Penn One Grand Prix Penguin no Mondai Special - 58,575 / 142,719
86. [PS3] MASSIVE ACTION GAME - 57,771
87. [PSP] Mobile Suit Gundam Gundam vs. Gundam Next Plus - 55,919 / 394,953
88. [NDS] Dragon Quest V Ultimate Hits - 54,127
89. [NDS] Pro Baseball Famista DS 2010 - 53,993
90. [PS3] Call of Duty Modern Warfare 4 - 52,115 / 149,028

91. [NDS] Dragon Quest IX - 52,017 / 4,152,985
92. [NDS] Metal Fight Bayblade Bakutan! Cyber Pegasus - 51,157 / 122,056
93. [DS] Love Plus - 51,119 - 243,326
94. [PSP] Zettai Hero Kaizou Kikaki - 59,314
95. [WII] One Piece Unlimited Cruise Episode I (Everyone's Recommended Selection) - 49,753
96. [PS3] Demon Souls PS3 The Best - 49,730
97. [PSP] Dead or Alive Paradise - 49,340
98. [PSP] Maching Maker 3 - 49,205
99. [NDS] Ghost Trick - 47,944
100. [NDS] Egokoro Classroom DS - 47,712

(źródło: NeoGAF, cvxfreak)

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #23633 dnia: Lipca 17, 2010, 09:27:41 am »
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=52550

Rynek gier ponownie zatrząsł się w posadach   :roll:

Zamiast walić kasę w czasową ekskluzywność dem (:lol:) i małych gier na PSN/Live to by sobie lepiej załatwili porządnego exa, albo stworzyli wewnętrzne studio :P.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #23634 dnia: Lipca 17, 2010, 10:31:54 am »
Pisałem o tym już kilkakrotnie, ale istnieje teoria, że nie tyle MS płaci za ekskluzywność dem, ale to sami twórcy się na to decydują. W przypadku PSN za każdy ściągnięty 1 gigabajt (nieważne, czy to demo, patch czy DLC) producent musi zapłacić Sony 16 centów (link). W przypadku XBL nie ma takowej opłaty (tzn. płacą, ale użytkownicy Gold :P).
Logiczne więc wydaje się, że najpierw demo umieszczane jest na serwisie, gdzie producent nie musi płacić - wiele osób ma obie konsole i wówczas ściągnie demo na XBL, a potem nie będzie już ściągał na PSN (czyt: producent nie będzie musiał za to płacić).

Oczywiście jest to tylko teoria. Bo patrząc na to, jak bardzo MS lubi płacić za czasowe exclusivy różnych rzeczy, to bym się nie zdziwił, gdyby faktycznie płacił również za dema :D

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #23635 dnia: Lipca 20, 2010, 01:19:51 am »
http://filmicgames.com/archives/401

Ciekawy artykuł. Oczywiście pochwała dla Cella za to , że jest tak uniwersalny i wspaniały :D
Czyli dlaczego CPU powinny być konstruowane w podobny sposób jak GPU?

Lem++

• Global Moderator
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #23636 dnia: Lipca 20, 2010, 18:51:50 pm »

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #23637 dnia: Lipca 20, 2010, 18:57:01 pm »

Lem++

• Global Moderator
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #23638 dnia: Lipca 20, 2010, 19:01:29 pm »
Because Halo can't REACH this graphic quality  ;)

Wiadomość scalona: [time]Lipiec 20, 2010, 19:51:13 pm[/time]

No i szybka odpowiedz SONYbojow:

;)
« Ostatnia zmiana: Lipca 20, 2010, 20:54:58 pm wysłana przez Lem »

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #23639 dnia: Lipca 21, 2010, 09:29:59 am »
Nowy silnik fizyczny, ktory pewnie w przyszlej generacji bedzie wykorzystywany [w jakims stopniu]

« Ostatnia zmiana: Lipca 21, 2010, 09:31:57 am wysłana przez KKRT »