Autor Wątek: System Wars (PS3/X0/WII/PC/Inne...)  (Przeczytany 2766560 razy)

Buzu

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 0
System Wars (PS3/X0/WII/PC/Inne...)
« Odpowiedź #10920 dnia: Grudnia 30, 2008, 20:44:56 pm »
W takim razie niech nam nie wmawia, że granie na PC jest lepsze. Bo takich zamożnych ludzi (wśród graczy) jak on jest mało.

Napisałes teraz mniej więcej tak "w takim razie niech wojewódzki nie mowi, że jeżdżenie Porshe jest lepsze niż oplem astrą bo mnie nie stać!!!!" ;)
Swoją drogą kolejny mit o strasznie drogim graniu na PC, ale ok nie chce mi się tego tematu ponownie wałkować, niech będzie trzeba być bardzo zamożnym by grać na PC ;)

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #10921 dnia: Grudnia 30, 2008, 20:45:51 pm »
Bo takich zamożnych ludzi (wśród graczy) jak on jest mało.

Argument kiepski, bo jakiś ci "mało zamożni gracze" mają kasę na konsolę next-gen + (w większości) telewizor HD.
Poza tym (już odbiegając od tego, czy faktycznie granie na PC jest lepsze czy gorsze) argumentacja o tyle błędna, że jedno nie ma z drugim nic wspólnego. Ferrari jest bezapelacyjnie lepsze, niż Fiat, co nie zmienia faktu, że nie wszystkich na nie stać.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 60
  • Two different souls in one body.Which one is mine?
« Odpowiedź #10922 dnia: Grudnia 30, 2008, 21:23:57 pm »

No właśnie nie były, bo żaden nie sprzedawał się lepiej niż WKC, który jak stwierdziłeś jest średni.

Łooo jezu, nie w takim kontekście to padło, ja widziałem z tej gry tylko screeny nawet nie znam oceny z recenzji. Chodziło bardziej o porównanie do Gow, który się sprzedał zajebiście dobrze, a to czy komuś się ta gra podoba czy nie to jest temat na inną dyskusję.

Dla takiego Tales of vesperia ludzie specjalnie lecieli po XO stąd też skoczyła tak sprzedaż w Nipponie.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #10923 dnia: Grudnia 30, 2008, 21:32:47 pm »
Argument kiepski, bo jakiś ci "mało zamożni gracze" mają kasę na konsolę next-gen + (w większości) telewizor HD.
Poza tym (już odbiegając od tego, czy faktycznie granie na PC jest lepsze czy gorsze) argumentacja o tyle błędna, że jedno nie ma z drugim nic wspólnego. Ferrari jest bezapelacyjnie lepsze, niż Fiat, co nie zmienia faktu, że nie wszystkich na nie stać.

Jeśli już jesteśmy przy motoryzacyjnych porównaniach, kupowanie PC dla zwiększenia komfortu w Gears of War albo GTA IV przypomina dopłacanie równowartości drugiego samochodu za klimę i skórzaną tapicerkę.

maniekz

• Towarzysz
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #10924 dnia: Grudnia 30, 2008, 21:35:44 pm »
Eurogamer's Top 50 Games of 2008:

http://www.eurogamer.net/articles/eurogamers-top-50-games-of-2008-10-1-article?page=5

1. LittleBigPlanet
Sony / Media Molecule / PS3

8-)

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #10925 dnia: Grudnia 30, 2008, 21:54:30 pm »
Więc teraz EG już jest dobry?

svonston

• Gość
« Odpowiedź #10926 dnia: Grudnia 30, 2008, 21:55:27 pm »
Teraz go MS nie przekupil, bo gra od Sony wygrala. Ciapek, to proste...

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #10927 dnia: Grudnia 30, 2008, 21:59:18 pm »
Wieeeeczór, szare komórki juz tak nie pracują. Wiesz jak jest...

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #10928 dnia: Grudnia 30, 2008, 22:11:41 pm »
Calkiem milo, ze lbp wygralo ale jezeli zerknac na dalsze miejsca to wielu gierek na ps3 tam sie nie znajdzie.
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10929 dnia: Grudnia 30, 2008, 22:12:05 pm »
Teraz go MS nie przekupil, bo gra od Sony wygrala. Ciapek, to proste...

Nie svonstonie, MGS4 jest na 30. miejscu, więc to top 50 nie jest fajne.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #10930 dnia: Grudnia 30, 2008, 22:13:07 pm »
No, bo już sie bałem ze LBP słusznie wygrała plebiscyt. <uff>

Krzysiu

• MIR
  • Reputacja: 174
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #10931 dnia: Grudnia 30, 2008, 22:36:57 pm »
Bo takich zamożnych ludzi (wśród graczy) jak on jest mało.

Szkoda tylko, że Buzu ma jeszcze super kompa do gier, laptopa i pewnie kilka innych konsol. Ja mu nic nie wypominam, bo jak ma kasę to może kupować co chce. Jednak Ty teraz stwierdziłeś, że zamożny gracz=konsola + tv (gdzie ten zestaw kosztuje mniej niż jeden mocny PC).

Dla mnie właśnie posiadanie dużej ilości sprzętu (jak u Buza) jest oznaką zamożności (może to złe słowo, bo zamożny też jest Bill G. :D).
« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2008, 22:39:29 pm wysłana przez Chris »

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #10932 dnia: Grudnia 30, 2008, 22:38:50 pm »
To wszystko zalezy od tego jaki tivik ^^
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #10933 dnia: Grudnia 30, 2008, 22:42:15 pm »
Ja kupiłem swój za 3k, konsola za 1,5k.(eksboks jakieś 3 lata temu)
Za tyle samo miałbym kompa na ~3 lata.
A ten tivik bedzie jeszcze na ze dwie gen.
Nie ma bata, wolę konsolę, nie ma tyle pupczenia się co z kompem.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10934 dnia: Grudnia 30, 2008, 22:42:31 pm »
Szkoda że przy okazji wymianki wad i zalet PC vs konsole pojawiły się tylko kwestie grafiki, rozdziałek i inne takie pierdoły akurat najmniej ważne.

To bezsens atakować ludzi którzy wybierają PCty  jako platformę do grania. Niestety póki co nie straciła na aktualności imho bardzo ważna zaleta PCtowych gierek - pewnego rodzaju wciągających jak bagno gier po prostu nie ma na konsolach - RTSy, genialne point'n'clicki, przygodówki, część kapitalnych RPGów. Sam przykładowo dziś chętnie bym zobaczył uwspółcześnione wersje  takiego Cezara 3 czy Faraona. :grin: Można się chwalić LBPami czy innymi Gearsami ale faktem jest że i posiadacz PCta ma dostęp do ogromnej ilości obecnie absurdalnie tanich i kapitalnych gierek, których zwyczajnie na konsolach nie ma i raczej nie będzie.

Chociaż coś tam przemyka trochę na NDSa i dlatego jestem fanbojem tej konsolki.  :cool:

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #10935 dnia: Grudnia 30, 2008, 22:57:16 pm »
Szkoda że przy okazji wymianki wad i zalet PC vs konsole pojawiły się tylko kwestie grafiki, rozdziałek i inne takie pierdoły akurat najmniej ważne.

To bezsens atakować ludzi którzy wybierają PCty  jako platformę do grania. Niestety póki co nie straciła na aktualności imho bardzo ważna zaleta PCtowych gierek - pewnego rodzaju wciągających jak bagno gier po prostu nie ma na konsolach - RTSy, genialne point'n'clicki, przygodówki, część kapitalnych RPGów. Sam przykładowo dziś chętnie bym zobaczył uwspółcześnione wersje  takiego Cezara 3 czy Faraona. :grin: Można się chwalić LBPami czy innymi Gearsami ale faktem jest że i posiadacz PCta ma dostęp do ogromnej ilości obecnie absurdalnie tanich i kapitalnych gierek, których zwyczajnie na konsolach nie ma i raczej nie będzie.

Chociaż coś tam przemyka trochę na NDSa i dlatego jestem fanbojem tej konsolki.  :cool:

Oj tak, tu się zgadzam w 100%. Za czasów klasycznych i genialnych cRPG (nie tych dzisiejszych co najwyżej dobrych gier, które można policzyć na palcach jednej ręki) siedziałem przed kompem niezliczone ilości czasu. Jednak teraz kiedy mój ulubiony gatunek stoczył się prawie na dno przerzuciłem się na konsole, bo dla mnie jest to wygodniejsze granie w dzisiejsze gry.

Coś na temat:

GameTrailers Game of the Year Awards 2008: Best Software Lineup

http://n4g.com/ps3/News-252348.aspx

« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2008, 23:03:26 pm wysłana przez Chris »

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10936 dnia: Grudnia 30, 2008, 23:37:57 pm »
To bezsens atakować ludzi którzy wybierają PCty  jako platformę do grania.

Nikogo nie atakuję dlatego, że wybiera PC jako platformę do grania, ale jeśli ktoś mnie przekonuje, że do konsolowych gier, które z rozpędu pojawiły się na PC, to PC jest najlepszą platformą, to sooorry...

michalc

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #10937 dnia: Grudnia 30, 2008, 23:40:58 pm »
Osobiscie wole "gorsze" gry na konsole niz ich "lepsze" odpowiedniki na PC, wkladam plytke i poprostu gram nie martwiac sie o nic chyba, ze o ROD :lol:

Diuk

• Gość
« Odpowiedź #10938 dnia: Grudnia 30, 2008, 23:45:20 pm »
WII ch**, PS3 ch**, XBOX ch**

dzienkujem

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #10939 dnia: Grudnia 30, 2008, 23:51:42 pm »
Osobiscie wole "gorsze" gry na konsole niz ich "lepsze" odpowiedniki na PC, wkladam plytke i poprostu gram nie martwiac sie o nic chyba, ze o ROD :lol:

No ale przecież na konsolach też już masz instalowanie gier, masz patche, więc to tak samo jak na PC  8)

Buzu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #10940 dnia: Grudnia 30, 2008, 23:56:55 pm »
Nikogo nie atakuję dlatego, że wybiera PC jako platformę do grania, ale jeśli ktoś mnie przekonuje, że do konsolowych gier, które z rozpędu pojawiły się na PC, to PC jest najlepszą platformą, to sooorry...

Dead Space jest konsolowy czy PCtowy? Bioshock to gra, której bliżej do gier konsolowych czy PCtowy? Unreal to gra PCtowa czy konsolowa? Może Half Life jest konsolowy? Brothers in Arms jest bardziej konsolowe czy PCtowe? A jak się sprawa ma z Mass Effect albo Fallout? Far Cry 2 może jest konsolowy do bólu? Jak Ty to oceniasz? Daj mi jakąś miarkę czy wyznacznik...

Wulfen

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #10941 dnia: Grudnia 31, 2008, 00:11:20 am »
 widzę ze niektórzy tu mówią jak by pc miało dużo lepsza grafe od konsol tymczasem z tego co widziałem wynika ze wcale nie ma dużych różnic miedzy pctami a konsolami w grafie. większość gier wygląda na pc identycznie jak na konsoli(no chyba ze ktoś wpatruje się w ścianę przez 15 minut to MOŻE zobaczy jakąś różnice) ba są nawet gry na konsolach wyglądające lepiej niż na pc. niedawno sobie  kupiłem pcta ciągnącego wszystkie gierki w max detalach(chociaż gta nie sprawdzałem) mam tez x360 wiec postanowilem sprawdzić jak to jest z ta niby lepsza grafa na pc. porównywałem sobie kilka multiplatw. gier i okazało się ze większość wygląda dokładnie tak samo! jedynie oblivion wyglądał wyraźnie lepiej na pc ale byly tez gry które lepiej wyglądały na x360 np tomb raider legend czy fifka reszta gier czyli bioshock(dx9), grid, assasin cread(dx9), ut3 i kilka innych wyglądały tak samo. oczywiście crysis to już inna bajka tylko ze jest to jedyna super wyglądająca gra będąca excl na pc. na konsolach jest znacznie więcej ładnych gier takich jak np lbp mgs4 gow2 itd na pc tylko crysis wiec w sumie to na konsolach jest ładniejsza grafa :P

michalc

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #10942 dnia: Grudnia 31, 2008, 01:26:08 am »

No ale przecież na konsolach też już masz instalowanie gier, masz patche, więc to tak samo jak na PC  8)

No tak ale nie mam painta na xo :(

Pytanie do uzytkownikow co grali w Dead Space na PS3 badz PC, czy tam tez sa tak zrabane i rozpikslowane cienie jak w wersji na x0??
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2008, 06:09:28 am wysłana przez michalc »

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10943 dnia: Grudnia 31, 2008, 10:32:36 am »
widzę ze niektórzy tu mówią jak by pc miało dużo lepsza grafe od konsol tymczasem z tego co widziałem wynika ze wcale nie ma dużych różnic miedzy pctami a konsolami w grafie. większość gier wygląda na pc identycznie jak na konsoli(no chyba ze ktoś wpatruje się w ścianę przez 15 minut to MOŻE zobaczy jakąś różnice) ba są nawet gry na konsolach wyglądające lepiej niż na pc. niedawno sobie  kupiłem pcta ciągnącego wszystkie gierki w max detalach(chociaż gta nie sprawdzałem) mam tez x360 wiec postanowilem sprawdzić jak to jest z ta niby lepsza grafa na pc. porównywałem sobie kilka multiplatw. gier i okazało się ze większość wygląda dokładnie tak samo! jedynie oblivion wyglądał wyraźnie lepiej na pc ale byly tez gry które lepiej wyglądały na x360 np tomb raider legend czy fifka reszta gier czyli bioshock(dx9), grid, assasin cread(dx9), ut3 i kilka innych wyglądały tak samo. oczywiście crysis to już inna bajka tylko ze jest to jedyna super wyglądająca gra będąca excl na pc. na konsolach jest znacznie więcej ładnych gier takich jak np lbp mgs4 gow2 itd na pc tylko crysis wiec w sumie to na konsolach jest ładniejsza grafa :P

Tu takich osob nie brakuje :)
: Grudzień 31, 2008, 10:17:16 am

Nie wiem czy ktos juz dawal, ale wrzucam tegoroczne nagrody od GameSpy:

Overall Winners Recap

Special Awards Winners Recap

Multiplayer Winners Recap

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #10944 dnia: Grudnia 31, 2008, 10:38:23 am »
Pytanie do uzytkownikow co grali w Dead Space na PS3 badz PC, czy tam tez sa tak zrabane i rozpikslowane cienie jak w wersji na x0??

Na PC nie stwierdziłem...

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #10945 dnia: Grudnia 31, 2008, 10:44:19 am »

Już nawet nie wiem jak to jest na PC, ale łatka np. w gearsach została uaktwniona w jakieś 20 sek. Do tego nie każdy instaluje gry(np. ja) bo cenię sobie wygodę 'grania konsolowego'. Gdy już w moim domu kiedyś pojawi się ps3 będę musiał instalować. No trudno, takie życie.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #10946 dnia: Grudnia 31, 2008, 10:49:31 am »

W wersji na PC cienie nie były raczej zrąbane i rozpikselowane, ale pamiętam (grałem tylko u kumpla), że po przyjrzeniu się im coś z nimi było nie tak, co mnie drażniło.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #10947 dnia: Grudnia 31, 2008, 12:33:39 pm »

063SjazS

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #10948 dnia: Grudnia 31, 2008, 12:42:59 pm »
"Multiplayer Game of the Year

Left 4 Dead (PC/360)
Multiplayer Top 10 Games of the Year
1. Left 4 Dead (PC/360)
2. Gears of War 2 (360)
3. Rock Band 2 (360/PS3)
4. Call of Duty: World at War (360/PS3/PC)
5. Mario Kart Wii (Wii)
6. Soulcalibur IV (360/PS3)
7. Resistance 2 (PS3)
8. Super Smash Bros. Brawl (Wii)
9. Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas 2 (360/PS3/PC)
10. Burnout Paradise (360/PS3) "

czemu nie bylo nominowanego bad company w fpp i multiplayer to nie wiem, wiem tylko ze w obu przypadkach zasluguje conajmniej na 2 pozycje.....

michalc

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #10949 dnia: Grudnia 31, 2008, 16:56:52 pm »

W wersji na PC cienie nie były raczej zrąbane i rozpikselowane, ale pamiętam (grałem tylko u kumpla), że po przyjrzeniu się im coś z nimi było nie tak, co mnie drażniło.

Wlasnie o to mi chodzi, niby wygladaja dobrze ale jak sie czlowiek przyjzy to wlasnie jest z nimi cos nie tak, slabe sa troche :(

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #10950 dnia: Grudnia 31, 2008, 18:58:40 pm »
Which Console Had the Best Exclusives in 2008

http://secondstorygamer.com/2008/12/console-exclusives-2008-part-2/

8-)

Gość Anonimowy

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10951 dnia: Grudnia 31, 2008, 19:14:41 pm »

Wlasnie o to mi chodzi, niby wygladaja dobrze ale jak sie czlowiek przyjzy to wlasnie jest z nimi cos nie tak, slabe sa troche :(

W temacie z Dead Space przy okazji rozmowy z Zielarzem na temat Dead Space na PS3 (całkiem niezła konwersja trzeba przyznać - drobne cięcia (bumpmaping na nielicznych teksturkach) i słabszy framerate przy zadymach na PS3 - ale to nic nowego...) dawałem przykład, że niektóre nieliczne cienie na PS3 są jeszcze bardziej skopane:

Pełny obrazek X360

Pełny obrazek PS3

ale to drobiazg.
Jeżeli już bym się czymś przejmował to okazyjnymi zwolnieniami, ale ponieważ gra jest dosyć wolna to nie ma się czym za bardzo martwić.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2008, 19:35:11 pm wysłana przez Gość Anonimowy »
"Na forum nie ma żadnych ludzi, tylko porno boty z podciągniętym AI."
(by tarniak, all rights and lefts reserved)
---
Lies. Deceit. Cake.
---

13 Porównanie Gier (X360 vs PS3)
http://www.gameonly.pl/forum/index.php?topic=2178.msg349879#msg349879

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #10952 dnia: Grudnia 31, 2008, 19:17:10 pm »
Większego zbliżenia to już sie nie dało zrobic? :mad:
Yeahh, me and hate that's an odd couple

michalc

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #10953 dnia: Grudnia 31, 2008, 19:18:18 pm »
Przeciez masz pelne obrazki, kliknij tam to nic nie boli...... :?

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #10954 dnia: Grudnia 31, 2008, 19:18:22 pm »
Na tym zbliżeniu to ta gra wygląda jak z PS1.  :lol:

W pełnych rozmiarach to się ciut w oczy rzuca ten "cień".

Czy mi się wydaje czy tylko w tym miejscu ten cień jest taki zrąbany. Anonimowy masz więcej obrazków z takimi cieniami ?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2008, 19:28:22 pm wysłana przez Chris »

Gość Anonimowy

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #10955 dnia: Grudnia 31, 2008, 19:19:26 pm »
Większego zbliżenia to już sie nie dało zrobic? :mad:

1.
Nie ja robiłem.

2.
KLIKNIJ ABY ZOBACZYĆ CAŁY OBRAZEK:

Pełny obrazek X360

Pełny obrazek PS3

Czy mi się wydaje czy tylko w tym miejscu ten cień jest taki zrąbany. Anonimowy masz więcej obrazków z takimi cieniami ?
Ten efekt pojawia się raczej rzadko - jak wejdziesz przed jakieś specyficzne źródło światła/cienia - ot taki błąd w enginie.

Mam jeszcze jeden zrzut ale to praktycznie to samo tylko nawet na postaci się to pokazuje, widziłem to też na jakimś filmiku w innych miejscach...
Pełny obrazek #2 PS3

Ale jak pisałem, to drobiazg.
Jak już za coś koniecznie piętnować wersję z PS3 to mniej stabilny framerate.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2008, 19:49:48 pm wysłana przez Gość Anonimowy »
"Na forum nie ma żadnych ludzi, tylko porno boty z podciągniętym AI."
(by tarniak, all rights and lefts reserved)
---
Lies. Deceit. Cake.
---

13 Porównanie Gier (X360 vs PS3)
http://www.gameonly.pl/forum/index.php?topic=2178.msg349879#msg349879

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #10956 dnia: Grudnia 31, 2008, 19:50:52 pm »
Swoją drogą identyczne efekty są na niebie w Falloucie 3. Takie ogromne okręgi różniące się tonacją koloru. Na Xboxie/PC też to jest ?

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: -9967
« Odpowiedź #10957 dnia: Stycznia 01, 2009, 03:12:09 am »
kloc sssie  blaszo sssieee   god niht x boty

ArkejD

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #10958 dnia: Stycznia 01, 2009, 04:03:04 am »

żałosne ;] Rozumiem że musiałeś pokazać że rodzice dali ci w końcu wypić swoją pierwszą lampkę szampana na sylwestra ? Gratz.

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: -9967
« Odpowiedź #10959 dnia: Stycznia 01, 2009, 10:34:27 am »

żałosne ;] Rozumiem że musiałeś pokazać że rodzice dali ci w końcu wypić swoją pierwszą lampkę szampana na sylwestra ? Gratz.
Ojej .