Chciałbym Metro zobaczyć przy takich ustawieniach na konsolach. Jakby to poszło ..... Prawdopodobnie w ogóle. Ale zapewne wystarczy obniżyć jakieś pierdoły, zrezygnować z danego efektu, który i tak notabene nie rzutuje na wrażenia wizualne i gra z całą pewnością będzie się lepiej niż na konsolach prezentowała przy płynnej animacji.
To że na konsolach nie pójdzie to wiadomo, PC zawsze miało lepszą grafikę, ale nie po to się kupuje grafikę za 2000 zł by nie była wstanie pociągnąć w ten sposób każdej gry obecnej na rynku...
(...)
No i Mrocz zepsułeś zabawę garstki osób, która na pandę "pan da, pan da" wybłagała pewną funkcję. Praca administratora też w łeb wzięła. Że co .... Że jednak pewien user od jakiegoś kwartału nawet 4 postów nie napisał, bywa tu raz na ruski rok, ale skorzystał by "nabić korzystną" statystykę ....
Ujmijmy to nad wyraz logicznie. Na podstawie cyferek. Matematyka dźwignia handlu .... Czy jakoś tak.
Pamiętajmy bowiem, że nie tylko karta się liczy. A co z procesorem. A te również kosztowne są. Weźmy takiego i7 920.
Kto zatem posiada sprzęt (combo procesor, karta + inne takie) z najwyższej półki ....
O, oo. Las rąk widzę.
No podnieść
łapkę. .... Tak, jest ktoś.... O, sam Sylvan Wielki.... Ktoś jeszcze.
KKRT, pisałeś , że masz dobry sprzęt. Aa, też bruździsz w płynności przesyłanych informacji poprzez tę opcję śmieszna. No nic, nie oświecisz ludu GO.
Poważnie. Jakie bebechy wasz klon ma.
Ponieważ ja widzę to w następujący sposób. Ja mam, nie narzekam. Ktoś nie ma i .... paradoksalnie psioczy na ów sprzęt.
A można kupić procesor tańszy niż spodnie z Iceberg, wcale nie aż tak kosztowną kartę (4870) by cieszyć się lepszym poziomem niż na konsoli (w tych samych tytułach, bowiem jak wiemy U2, GoW III rządzą niepodzielnie). Czyli taki sam Batman, czy RE5, ale w fHD i z taki tam pierdołami. Wszędzie.
Stąd nie prawdą jest, że karta kilka rzędów droższa - 58** - wyszła, kosztuje tyle ile kosztuje i z czymś sobie tam nie radzi. Z jedną grą za epylion, czy z dwiema.
Tylko to co KKRT tu zaprezentował, to jawna prowokacja. Taka stricte konsolowa, co dziwi, gdyż facet coś tam broni PC'tów.
Trochę jak Tusk, który ukazuje wyborcom jakieś wykresy, tabelki, niekoniecznie zgodne z prawdą.
Pisałem o
Crysostairs i
NecroVision. Miałem (mam) obie i obie przycinają. KTRR tez pokaże, że na karcie droższej niż PS3 wraz z x0, gra, która gorzej niż CoD 4 wygląda chrupie i jest to oznaka upośledzenia karty .... systemu .... No właśnie. Słaba optymalizacja.
Mam
Metro. Graficznie robi spore wrażenie, jest tu kilka zaawansowanych efektów. Ale nie jest to na pewno gra, z którą nie radzi sobie potężna karta wsparta równei mocnym procesorem.
Faktycznie, coś mi tam zwolniło, przycięło, ale NV, który na jakieś 7/10 graficzne zasługuje też to robi na tej karcie. jej to wina Oo No nie sądzę.
A jakiż to ból obniżyć jakiś parametr, czy nawet dwa. I tak dalej gra bdzie śliczna i nikt nie będzie marudził "tyle kasy i chrupie". Aa, no tak. Teraz będzie "tyle kasy i trzeba obniżyć jakość detali".