Problem tego serwisu byl pewnie taki, ze postawili samochod po wyjsciu z zakretu, albo w szybkim miejscu. AI nie zatrzyma sie dla Ciebie, bedzie probowac Cie wyminac, ale dalej sie sciga. W sytuacji gdy ma samochod z boku, a Ciebie z boku, bedzie probowalo objechac Cie z drugiej strony, ale jesli nie da rady to wiadomo, ze oberwiesz. AI po prostu nie zachowuje sie - 'o player, trzeba sie trzymac z daleko i hamowac za wszelka cene', oni sie sciagaja z Toba i innymi AI. To AI pisane pod wyscigi, a nie anomalie.
Za to jak postawisz samochod w miejscu wygodnym dla AI, z odpowiednia iloscia miejsca to zawsze zjedzie ze swojej linii i Cie ominie, nie tracac nawet zbytnio szybkosci.
Zrobilem pare testow. AI zawsze stara sie Cie ominac na drodze, nei wyjezdza pobocze, predzej w Ciebie uderzy. AI zawsze zwalnia, w sytuacjach gdy zauwazy Cie za pozno. Mialem tez sytuacje, ze ustawilem sie za gorka, jechaly 3 samochody, 2 z nich mocno zwolnily i wyminely mnie i siebie walczyly wzajemnie o miejsce, trzeci samochod byl za nimi, jechal z dosc spora predkoscia, nie widzial mnie, wiec ominal ich prawa strone i mnie walnal ;p. AI wiec widzi tylko to co ma faktycznie przed soba, a nie globalnie! Gdy je spychasz do tego stopnia, ze musi sie zatrzymac AI, sie cofa i probuje Cie ominac.
Ps. Testy robilem w arcade na srednim poziomie trudnosci.