Mam i gram. Przeszedłem pierwszy rozdział z sześciu, więc się wypowiem.
Graficznie gra prezentuje się B O S K O i postacie są chyba nawet ładniejsze od tych z MGS4. Szczegółowe i pełne detali no MIAZGA jednym słowem
na fhd w 40 calach musi to wygląda nieziemsko
Niestety otoczenie kuleje jednak nie jest źle, w mgs4 też nie było. Levele są ładne i fajnie przemyślane, idealne do walki z chmarą zombii tzw nie otwarte, a korytarze co cieszy bo ja jako początkujący z tą grą (nie grałem w poprzednie odsłony) mam lekkie problemy z ustrzeleniem 3 manjii czy jak ich tam wołają lecących na mnie i koleżankę, która ma świetny cyc i zgrabny tyłek i owe rzeczy się fajne poruszają podczas chodu
Niestety strasznie dokucza screen tearing, a mówiąc po polsku brak v-synca. Cholernie kiepska sprawa z tym brakiem bo to cholerstwo jest wszędzie, a podczas filmików no w 99% przypadkach i na każdej scenie. Nie było by to takie złe jakby nie było tego tak widać, ale tutaj no masakra obraz na dwie części dzieli i wygląda to paskudnie !! Capcom FAIL jeśli chodzi o brak v-synca. Na bank oceny polecą w dół za grafikę bo na prawdę to przeszkadza w odbiorze i oglądaniu genialnych cut-scenek.
Gra jest filmowa i chyba nikt w to nie wątpił, sceny są dynamiczne, a kamera no istny Hideo
Fizyka to jakaś pomyłka, no ale demo do tego przyzwyczaiło. Sterowanie bez zmian jak w demie (tym nowszym). Masa bonusów no i cała historia resident evil i bohaterów ułożona chronologicznie w jednym miejscu, dla fanów podstawa przed zagraniem
Podoba mi się upgradeowanie broni i dokupowanie elementów "Zbroi". Muzyka bardzo fajna i idealnie oddaję klimat afryki oraz dynamiki starć. Gram na normalu i gra jakoś szczególnie trudna nie jest, są momenty w których wylatuje masa ludu, a amunicji brak, ale źle nie jest. Jest jeszcze easy i veteran oraz jakiś ukryty z tego co piszę w osiągnięciach. Warto zainstalować grę na dysku bo loadingi są tak szybkie, że nie idzie przeczytać jednego słowa tej chronologicznie ułożonej historii RE i Umbrella i Raccon City, a jak wiadomo loadingi umila właśnie coś takiego
Mimika twarzy jest GENIALNA i cholernie realistyczna !!! Nie spotkałem się chyba do tej pory z tak realistycznym przedstawieniem wymawianych słów i wyrażania emocji.
Gameplayowo wciąga mimo iż gra jest archaiczna jak sam Pan Bóg, nie polecam grać na ustawieniu typu D bo wtedy postać tak jakoś nierealistycznie szybko się obraca, tak jakby *fruwała nad ziemią*
Dla fanów tej serii jest ogromna niespodzianka dotycząca kogoś takiego o imieniu J...
Jill Valentine, która ponoć żyje.
ups przepraszam
Podsumowując gra pierwsza klasa, graficznie cudo i dostanie same 9, ale brak v-synca powoduje że wracamy z powrotem na ziemie i te 9 zmienią się w 8+ najwyżej, szkoda że tak cierpi śliczna oprawa
---CUT--