Autor Wątek: PE czy N+ ?  (Przeczytany 37807 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

yap

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 29
  • GT: DARKERRYU PSN ID: YapPL
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #160 dnia: Sierpnia 30, 2005, 19:52:09 pm »
Imć Pan Player01 ma problemy chyba ze sobą, albo nie umie czytać. Ja z tekstu Shivy wywnioskowałem coś zupełnie innego. Mianowicie to, że chłopak pojeździł tu i tam i zebrał "kilka" ciekawych informacji, które wymieniony wcześniej osobnik potwierdził przykładem o Panu Sprzedawcy z MM.
Jak już wspomniałem wcześniej nie czytam N+ z prostego względu - PE w zupełności mi wystarcza, za profesjonalizm i właśnie teksty okołogrowe. Jest OK i wiem, że w przyszłości również będzie to ciekawe, wciągające i fachowo skomponowane czasopismo o tematyce konsolowej.
Reszta kolesi "popierających" degradację Shivy z PE poparłaby swoje "wypowiedzi" jakimiś argumentami, a nie zdzierać opinię od kogoś innego.
Pozdrawiam.

lupinator

• Gość
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #161 dnia: Sierpnia 30, 2005, 19:55:37 pm »
Cytat: "yap"
Imć Pan Player01 ma problemy chyba ze sobą, albo nie umie czytać. Ja z tekstu Shivy wywnioskowałem coś zupełnie innego. Mianowicie to, że chłopak pojeździł tu i tam i zebrał "kilka" ciekawych informacji, które wymieniony wcześniej osobnik potwierdził przykładem o Panu Sprzedawcy z MM.
Jak już wspomniałem wcześniej nie czytam N+ z prostego względu - PE w zupełności mi wystarcza, za profesjonalizm i właśnie teksty okołogrowe. Jest OK i wiem, że w przyszłości również będzie to ciekawe, wciągające i fachowo skomponowane czasopismo o tematyce konsolowej.
Reszta kolesi "popierających" degradację Shivy z PE poparłaby swoje "wypowiedzi" jakimiś argumentami, a nie zdzierać opinię od kogoś innego.
Pozdrawiam.

hehehhehe Widze że chyba jesteś wielkim fanem shivy ........

WooKIE

• Proletariusz
  • Reputacja: 0
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #162 dnia: Sierpnia 30, 2005, 19:58:33 pm »
Cytat: "lupinator"
Popieram Shiva zdecydowanie nie nadaje się do PE

hehehhehe

:?  :?:

lupinator

• Gość
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #163 dnia: Sierpnia 30, 2005, 20:00:27 pm »
Co

TaiCat

• Towarzysz
  • A11 y0u2 b453
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #164 dnia: Sierpnia 30, 2005, 20:01:27 pm »
PSXExtreme:] czytam jakoś od 13 roku zycia:) przez cały ten czas załapywałam wszystkie najfajniejsze moim znaniem texty zgredów (O so chosi jagby,tejo etc)po gazetę chodziłam pierwszego dnia jak wychodziła a Zg(red.)y do dziś są moimi idolami...chciałabym czasem podziękowac Mazziemu i Kosowi których do niedawna znam osobiście ale jakoś nie umiem wyksztusić tego z siebie:) ich texty zawsze były moimi ulubionymi!kurde kiedy ja im to powiem :P przez te 3 lata chyba żyłam extremem:]kurde whatever ale Extreme ostatnio traci humoru pewnie spowodowane jest to tym że Zg(red.)y zakładają rodziny i musza zachowywać się jak głowy rodziny etc...Neo czytam zazwyczaj w kioskach,fajna gazetka ale nie przykuła mnie na dłużej...chyba tylko recką Kingdom Hearts gdzie był screen z Cloudem *_*

WooKIE

• Proletariusz
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #165 dnia: Sierpnia 30, 2005, 20:01:33 pm »
A sorry, nie wyświetliła mi się część tekstu i miałem samo hehehe :wink:

lupinator

• Gość
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #166 dnia: Sierpnia 30, 2005, 20:02:59 pm »
Dodałem to później

WooKIE

• Proletariusz
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #167 dnia: Sierpnia 30, 2005, 20:05:19 pm »
Whateva...

ubol

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 16
  • PSN: urytuPL
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #168 dnia: Sierpnia 30, 2005, 20:26:55 pm »
Na poczatku kupowalem N+, ale po czasie przezucilem sie na Extrema i tego nie zaluje. Po prostu PSX Extreme bardziej mi pasuje, jest wedlug mnie duzo lepsze, jest wiecej dzialow ktore mnie interesuja. Ale N+ tez jest niezle :D

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #169 dnia: Sierpnia 30, 2005, 22:20:26 pm »
Ostatnio Neo zassało zdziebko  :?  :evil: Jakoś słabo mi sie ich od jakiegoś czasu czyta...
GT: Trusio

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #170 dnia: Sierpnia 30, 2005, 22:31:07 pm »
Ja tam wolę N+. W sumie kupuję obydwa pisma, ale N+ czytam na ogół całe (chyba że tekst jest akurat o kolejnej naparzance Capcomu), W PSXE zaś nie czytam wcale połowy recenzji i zapowiedzi. Choc uważam, że Neo+ źle stosuje proporcje między grami - gra na 5 i gra na 7 i gra na 8 mogą dostać tyle samo miejsca (zazwyczaj jedną stronę) i największe hity tez dostają za mało przestrzeni - no chyba że to jest "specjał". w PE jest to dobrze zorganizowane, jest 8 recek crapów na jednej stronie i jest więcej miejsca dla lepszych gier.

Slay

• Przodownik pracy
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #171 dnia: Sierpnia 30, 2005, 22:36:23 pm »
Zdecydowanie PE....N+ dla mnie pisze jakoś tak mało ciekawie , nie umie mnie zachęcic do dalszej lektury :P A PE jest wporzo, a zwłaszcza redaktorzy.... no i ich humor bardziej mi odpowiada :D

i kto tu ma najwiekszego gs ??

yap

• Człowiek dobrej roboty
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #172 dnia: Sierpnia 31, 2005, 01:10:40 am »
hehehhehe Widze że chyba jesteś wielkim fanem shivy ........

Nie jestem fanem Shivy lecz próbuję być obiektywny. Koleś jest w interesie już przez jakiś czas i raczej trzeba by się wypowiadać z punktu widzenia kogoś kto zrobi od niego lepiej jego robotę, a nie szczekać na lewo i prawo, że jest taki czy owaki, i że nie zna się na swoim fachu. Zastanówcie się.
PE jest świetnym czasopismem. Czytam i się nie zawodzę. Może to po prostu kwestia gustu (a o gustach się nie dyskutuje)...ale żeby od razu go obrażać? Więcej luzu.

lupinator

• Gość
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #173 dnia: Sierpnia 31, 2005, 09:57:40 am »
1) Jeszcze na tym forum się na nikogonie obraziłem (no moze raz czy dwa)
2)Jak sam powiedziałeś o gustach się nie dyskutuje  dlatego nie napisze tego co bym chciał, ale moze Wudi jeszcze się wypowie bo to (bardziej) o niego tu chodzi.

a_di1

• Pionier
  • *
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #174 dnia: Sierpnia 31, 2005, 14:31:46 pm »
Extrima czytam od 1 numeru nigdy się nie zawiodłem. Mam kilka egz. NEO+ ale to moim zdaniem nie ta liga co PSXEXTREME. Najważniejsze, że ktoś dla nas pisze na tematy, które nas interesują. Ściera ruez!!!!
Coraz ciężej znaleźć dinozaury.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #175 dnia: Sierpnia 31, 2005, 14:47:59 pm »
NEO+ ale to moim zdaniem nie ta liga co PSXEXTREME.

pod jakim wzgledem?

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #176 dnia: Sierpnia 31, 2005, 15:02:30 pm »
Obie czytam i uważam że obie są świetne. Neo+ ma jednak kilka irytujących mnie wad i nie jest tak przyjazne dla gracza jak PSX EXTREME.Narazie jednak obie trzymają poziom!

Arcadio

• Towarzysz
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #177 dnia: Sierpnia 31, 2005, 16:17:13 pm »
Jak dla mnie PE.
Nie kupuję obu gazet ze względów ekonomicznych (zresztą Neo się trochę zeszmaciło)

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #178 dnia: Sierpnia 31, 2005, 16:21:13 pm »
(zresztą Neo się trochę zeszmaciło)

<zygi> uwielbiam takie posty.

Czyli co - naczelny daje pod latarnią? Współpracownicy są partyboyami na jakichś gay-imprezach?
Co rozumiesz przez "zeszmaciło"?

dziulinho

• Gość
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #179 dnia: Sierpnia 31, 2005, 16:38:18 pm »
Dla Mnie Neo + i PSxExtreme jest na rowni, ktos pisal ze PsxExtreme stalo sie wielokonsolowe i to minus, jakby pisali tlyko o Ps2, to mieli by nie 90 stron tlyko 20, i przez Niktorych nazywano by PSXE gazeta dla Fanboyow Sony. Jedna rzecz Mnie Denerwuje, ze w N+ jak jest zapowiedz gry to przy nazwie jest np. Xbox,PS2,GCN i PC <--- Po Co to PC :D nie wiem :D
NINTENDO RULEZZ
CZEKAMY NA REWOLUCJE:D

Arcadio

• Towarzysz
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #180 dnia: Sierpnia 31, 2005, 16:38:18 pm »
Może źle to określiłem.
Kiedyś po długiej przerwie kupiłem sobie Neo - przeglądnąłem, poczytałem i stwierdziłem że to już nie to.
Niby dużo recenzji, felietonów ale wszystko jakoś wiało nudą.
Za  dawnych lat było lepiej, być może mniej komercyjnie...
Taka "Matura Gracza" dawała radę.
A teraz panie roboty nie ma, kopalnie zamykają...
Zresztą ja się tam nie znam.

yap

• Człowiek dobrej roboty
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #181 dnia: Sierpnia 31, 2005, 22:47:21 pm »
Miazga ma rację. Piszecie posty bez argumentów!!! Co? Dlaczego? Z jakiego powodu? Piszcie dlaczego nie to czasopismo, a właśnie inne.

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #182 dnia: Sierpnia 31, 2005, 22:51:01 pm »
N+=PE

ASrgument-> mam zaprenumerowane oba..

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #183 dnia: Sierpnia 31, 2005, 22:57:03 pm »
W Neo + wnerwia mnie to, że nie piszą recek z osobnymi ocenami dla poszczególnych konsol(tak jak było kiedyś)....Np. Killer 7 na GCN jest lepszy niż wersja na PS2 a ocena dla obu jest ta sama.
Dalej niema takiego dobrego humoru co w PSX EXTREME! brak komiksów, konsolometrów, artykułów(w dużej ilości) itd...Na niekorzyść NEO.
Listy też nie są tak ciekawe...

ogółem jednak podsumowując obie gazety czytam i obie bardzo lubie...Do N+ czuje sentyment bo to je pierwsze czytałem, ale troszke tej gazetce brakuje do poziomu konkurencji. Warto jednak zaznaczyć że Neo wciąż rozwija się w dobrą stronę i niedługo pewnie dogonią liderów!Oby...

zibro

• Obywatel
  • **
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #184 dnia: Sierpnia 31, 2005, 23:05:14 pm »
Ja wybrałem PSX ze wzgledu na ich humor i ''inny'' klimacik który idzie ofkz na + 8)  8)  Ciekawe co wymysla na 100numer  8)  moze do gazety dołacza granata albo cuS 8)  8)  8)

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #185 dnia: Sierpnia 31, 2005, 23:11:23 pm »
No fakt...setnego numeru sie cholernie nie moge doczekać!Pewno będzie 200 stron, historia zgredów poraz drugi i tony listów z okazji tego numeru...w listopadzie się dowiemy... :D  :D  :D

_Music

• Łajka
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #186 dnia: Sierpnia 31, 2005, 23:23:59 pm »
Ja wybrałem PE- niesamowicie elatyczny magazyn. Na 100 stron w numerze, zaledwie z 15 stron recenzji? Super!!! :roll:  (serio, serio)
Felietony lepsze niż w N+

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #187 dnia: Sierpnia 31, 2005, 23:25:06 pm »
mało stron recek bo teraz wakacje...a pozatym żadko kiepskie gry oceniają...teraz będzie lepiej bo zalew gier sie zbliża!!!

Ako

• Marynarz z Potiomkina
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #188 dnia: Września 01, 2005, 08:29:47 am »
Trzeba recenzowac nawet i te głupie gry, zeby przypadkiem nie kupic jakies beznadziejnej bo qmpla qmpel słyszał, ze jest git. Serio tylko 15 stron recek? a w neo stron nie liczyłem, ale zdaje mi sie ze wiecej jest :D

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #189 dnia: Września 01, 2005, 12:36:14 pm »
eee...zobaczymy jak teraz będzie...15 stron bo teraz nie ukazało się za dużo dobrych gier, teraz będzie ich znacznie więcej...a zresztą...ja tam wole czytać newsy :wink:

lupinator

• Gość
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #190 dnia: Września 01, 2005, 12:56:55 pm »
W 97 PE jest jedenaście stron recek ale na jednej z nich jest zrecenzowanych 8 gier. A razem gier jest 15 + 3 strony poświęcone reckom zajmuje evolucja gatunku adventure + jeszcze 13 play testów które zajęły 21 stron + jeszcze 3 strony poświęcone Nex Geną + 1 strona "Co nowego" + jedna storna "ohayo nippon"+ jedna strona "wYstępniaka" + 3 strony konsolometrów + pare połówek z opisami nowości + dwie strony "hyde parku" + 1 strona "szarej strefy" + Od Gracza do Graczy + Letnie wypociny + Zawodowe granie + Gry na salonach + choroba grającego + konsolowe wojenki + 3 strony Ex-Ray + Kreatywność w klatce + on line + muzyka gracza + 4 strony pocket + pocket maker + 4 kąciki w tym jeden spory + 4 strony listów + DVD + komikms + 2 strony sklepu PE + newsy + prenumerata + reklamy = 100 stron
:)

(nudy robią swoje ;))

joshimitsu

• Towarzysz
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #191 dnia: Września 01, 2005, 17:56:51 pm »
Ja wolę N+. Tyle gadki :lol: .
No dobra, będą i argumenty.
Otóż kiedyś czytałem PE, ale po pewnym czasie zrezygnwałem. A to z kilku powodów

1 - Poczucie humoru redaktorów owego czasopisma stało się niesmaczne, nawet bardzo. Często obrażano na łamach magazynu poszczególnych twórców gier czego jako szanujący się gracz nie toleruję, nawet jeśli gra to totalny gniot. Poza tym na łamach PE pojawiało się coraz więcej wulgaryzmów, a potem niesmaczne teksty o kobietach, ochydne zdjęcia i rysunki ( w których niebrakowało golizny ).
2 - Podejście do czytelników też było rażące. Kiedyś pokłóciłem się z dZIADEM, a ten zaraz zaczął o tym biadolić na łamach Hyde Parku, choć nie warto też zapominać o karygodnym traktowaniu czytelników na łamach listów gdzie nie brakowało rubryk takich jak niesławny w pewnych kręgach "Debil Miesiąca" ( którym na szczęście nigdy nie zostałem ). Warto też dodać, iż hIV niejednokrotnie publikował listy wielu bluzgatorów w tym nawet majstersztyk szyderstwa, czyli list Profesora Anationa. Tak więc i tutaj posypały się niejednokrotnie obelgi i głupie żarty, któe były nie na miejscu. Jeśli już ktoś się rzuca to radzę owy list zignorować. Sądzę tak gdyż w kilka miesięcy po opublikowaniu listu PA dZIADYGA zjechał innego czytelnika za okrutną, ale prawdziwą krytykę artykułów w PE, które rzeczywiście były schematyczne.
3 - Artykuły były coraz bardziej do bani z każdym następnym numerem. Po pewnym czasie nie wiedziałem w ogóle czym one tak naprawdę są. No bo w końcu nie miały one sensu. Fakt. Był czas, że były one świetne, nawet bardzo świetne, ale po pewnym czasie odrzucały. Recenzje były pozbawione sensu, przez co z trudem się je czytało kiedy to od recek z N+ było trudniej się oderwać. Dla przykładu Wario Were, gdy przeczytałem reckę w PE wiedziałem tylko, że jest to zręcznościówka, a reszta była zagadką do puki nie dorwałem N+. Poza tym brakowało wielu recenzji gier o których chciałem się czegoś dowiedzieć a zaczęły je zajmować rubryki takie jak "Emulatory" czy "Szara Strefa". O tych nie miałem dobrego zdania, gdyż jako uczciwy gracz brzydzę się łamaniem praw autorskich, a także rubrykami informującymi o emulatorach ( z których nie wszystkie są legalne jak np. emu SNES'a na DC o którym w PE napisano ) czy rubrykami o kolejnych książkach typu "hACKER Radzi" ( kto uczciwy wydaje takie książki?? I kto uczciwy o nich informuje wiedząć, że wszyscy na to polecą gdy się tylko dowiedzą?? ) i elektronice umożliwiającej odtwarzanie pirackich gier. Przyczepię się także do rubryki hardkor, którą głownie omijałem. Owszem, chętnie czytałem rubrykę poświęconą starym grom czy profilom postaci, ale ta pierwsza jest lepsza w N+, a ta druga zniknęła ( Nie wiem jak jest teraz gdyż już nie czytam PE ). Poza tym oburzył mnie artykuł o ocenianiu pod publikę. Ta, jak ja na forum PE bluzgałęm hIVA za recki Crasha 4 i MGS' 2 to mnie zbluzgano, a jak oni się czepiają innych recenzentów za wystawianie innych ocen niż w PE to jest dobrze, co?? Może po prostu inni bardziej lubią gry niż oni?? A do tego jeszcze ta wojna z N+, tragedia.

PS. Nie jestem fanboyem.

Bo jak nie to naślę na Was swojego kota. Już on się Wami zajmie!!!;PPPPP

Mikes

• Łajka
  • Ej.
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #192 dnia: Września 01, 2005, 18:01:03 pm »
Ja czytam PSX extreme. OC prawda jesze nigdy NEO nie czytałem ale styl PE mi się bardzo podoba

Aras

• Pawka Morozow
  • Hige!
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #193 dnia: Września 02, 2005, 15:05:31 pm »
dla mnie pisma prezentują na maksa wysoki poziom,oba czytam od roku 2000 i ani razu nie myślałem o przeżuceniu się na tylko jedną gazetke...
zaznaczyć jednak trzeba że ok dwa lata temu pisma stanęły "na równi", gdyż przedtem NEO+ wg mnie nie za bardzo miało start do PE (kupowałem jednak oba bo uwielbiam być na bierząco i w sumie mamy tylko 2 pisemka na rynku) sytuacja się jednak zmieniła i teraz jest remis
Pokaż mi jak spamisz, a powiem Ci jakim jesteś człowiekiem

Mikes

• Łajka
  • Ej.
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #194 dnia: Września 02, 2005, 15:16:29 pm »
hmm teraz musze kipic N+ bo jest 14 stron o PSP :]

lupinator

• Gość
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #195 dnia: Września 02, 2005, 19:01:07 pm »
N+: Jest Recka nowego Burnouta, ET Kinetic, Heroes of the Pacific a Beat Down nad którą się rozwodzili w poprzednim numerze ma  ocene ..... a zresztą sami zobaczcie. A i 187 Ride or Die tez nie za dobrze :?, 14 stron o PSP, zmieniony dział banana. Jednym słowem: A miało być tak pięknie :? (właściwie to jest 5 słów ;)). Ech szkoda że Matt i Kaxi są w N+ a nie w PE :(

Mikes

• Łajka
  • Ej.
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #196 dnia: Września 02, 2005, 19:42:42 pm »
hej lup, nie wiem czy kupie sobie N+ powiedz (mi jak chcesz to na PM) co dostał B4!! PLISS:P

lupinator

• Gość
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #197 dnia: Września 02, 2005, 19:54:58 pm »
Ok już wysłałem , a inni użytkownicy niech nie pisza bo to mogło by posuć niespodziankę co niektórym :)

A tak zeby niebyło offtemat to czy planowana jest moze wojna prasowa? (święta to dobry okres)  :) a i w N+ w faq

"Jeżeli zaś kogoś interesowały by zabawy w szczegółowe analizy, to jeszcze jakiś czas temu wystarczyło by mu rzucic okiem na serwis game only, który silił się na porównania wydań obu pism z danego miesiąca. Subiektywne to było jak cholera,ale przynajmniej robione przez dwie osoby z teoretycznie przeciwnymi poglądami i sympatiami."

yap

• Człowiek dobrej roboty
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #198 dnia: Września 02, 2005, 20:42:31 pm »
Wojny prasowe są dobre dla tych red.ów którzy nie mają nic innego do roboty tylko sobie wytykać pierdoły. A co robić to oni mają. Czasem nawet za dużo, więc jakieś tam wojny są nie na miejscu.
W końcu wszyscy są graczami :lol: .

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
PE czy N+ ?
« Odpowiedź #199 dnia: Września 02, 2005, 20:58:14 pm »
No ja musze powiedzieć, że chociaż neo ostatnio zaniżyło nieco loty, to po ostatnim żałosnym wręcz numerze sierpniowym, wrześniowy jest naprawdę gorący  :o
GT: Trusio