Autor Wątek: Co sądzicie o moderatorach?  (Przeczytany 13752 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Player01

• Gość
Co sądzicie o moderatorach?
« dnia: Września 04, 2005, 00:01:43 am »
Jak w temacie.
Czy sa uczciwi? Czy nie sa zbyt surowi lub zbyt lagodni?

Mysle, ze temat sie przyda, mam nadzieje, ze wszyscy sie wypowiedza. Bo regulamin jest lamany wyjatkowo czesto, a modzi wylapuja tylko niewielki procent wykroczen.

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #1 dnia: Września 04, 2005, 00:10:45 am »
Dobra, nie bijcie...
Z tym forum jest tak jak w szkole...Jak jesteś aktywny, często dyskutujesz, na przeróżne tematy to jesteś wychaczany i zauważany...a jak piszesz mało, często nie na temat i po cichu to...możesz łamać regulamin a i tak przymykają na ciebie oko...
ooo...albo jak masz pozycje, jesteś lubiany przez wkręconych ludzi to ostrzeżeń i bananów nie dostaniesz...taka jest już rzeczywistość!

Regulamin łamie masa, ostatnio jednak zrobiło się cholernie surowo i ostrzeżenia i bany lecą bardzo, bardzo często!Jeszcze jak tu wchodziłem było spokojniutko...

Powiedzmy tak: nie da rady...ogółem - niechcesz wylecieć, stól pysk i pisz olbrzymie wypracowania na dany temat, nie żartuj często tylko pisz bardzo poważnie...i nieważne czy będzie nudno...ważne że z tąd nie polecisz...

Uważam jednak że powinny być najpierw ostrzeżenia na privie, dopiero potem normalne...

Dobra to tyle, faktem jest że wciąż nie kapuje czemu dostałem to ostrzeżenie, o offtopie nie ma mowy - bo temat sensowny, razem z wudim pisałem na temat. Warto przemyśleć i jeszcze raz sprawdzić!!!Było o szkole, a jak o szkole - to o uczniach i o nas samych w szkole!Logiczne prawda...

Dobra, no nic, i tak moje zdanie pewnie jest mało znaczące, Pedro ma tu głupawą rangę i niestety nikt się z nim nie liczy... :cry:  :cry:  :cry:

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #2 dnia: Września 04, 2005, 00:24:33 am »
dobra, sprawa jest taka... jak widzicie spam, a uważacie, ze ja go nie widzę, to zarzućcie linkiem na pm, gg czy gdziekolwiek - pkt 5 regulaminu. Po drugie, zrobiło się surowiej, bo nasze małe, zgrabne forum zaczyna coraz bardziej przypominać forum extrimowe czy enplusowe, gdzie w zalewie głupkowatych, nic nie wnoszących do tematu postów (spam - wytłumaczyłem, bo niektórzy zdają się nie wiedzieć co to słowo oznacza) ciężko znaleźć jakieś sensowne wypowiedzi. To jest przykre i trzeba to zgasić w zarodku. Tak, taki ze mnie ważniak.

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #3 dnia: Września 04, 2005, 00:47:06 am »
Po pierwsze, chyba niewielu tu konfidentów...

Po drugie, sensowne wypowiedzi szukać można w konkretnych tematach np: o PS3, Xboxie itd. a w dziale różne jak jest temat o szkole czy chociażby o laskach to na ten temat się dyskutuje!W większości tematów są spamy?Nie no, z tymi spamami przesada, ludzie trzymają się tematu leciutko staczając jakiś drobny, z nim związany szczegół który dla moderatora jest owym spamem...bez przesady...

Powiem tak - na forum jest surowo, niedługo wiara bać się będzie cokolwiek napisać, mało wiary tu zostanie...
Powiem raz jeszcze - na forum jest wiele mądrych rzeczy w konkretnych tematach, w dziale różne dyskutuje sie na tematy zupełnie nie związane z grami i tam jest większe pole do popisu bo tematy nie ograniczają sie tylko do jednej rzeczy. NP: gadamy o najlepszej lasce z gier - wg. moderatorów powinniśmy trzymać się tylko nazwy danej bohaterki bo już podyskutowanie o jej wyglądzie i zachowaniu jest spamem za który są ostrzeżenia...
Słowem!
Nikt kurde nie jest święty ale to już lekka przesada!!!Miazga, pomyśl o tym i choć raz licz się z moim zdaniem bo uważam że mam sporo racji!

to tyle...

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #4 dnia: Września 04, 2005, 01:00:05 am »
blebleble cos tam Miazga, pomyśl o tym i choć raz licz się z moim zdaniem bo uważam że mam sporo racji!

to tylko twoj baaaaaaardzo subiektywny punkt widzenia. I co do jednego jeszcze cie zapewnie - to, ze ukrócany jest spam, na pewno nie przyczyni sie do spadku popularnosci forum :lol:

Arcadio

• Towarzysz
« Odpowiedź #5 dnia: Września 04, 2005, 08:44:35 am »
Donoszenie modom?
To moderator powinien lustrować forum w poszukiwaniu przewinień a nie czekać aż ktoś mu poda je na tacy.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Września 04, 2005, 09:05:30 am »
Nie było mnie rpzez pewien czas, a tu widzę, że Wudi jest zbanowany. No cóż, trafiła kosa na kamień. Pedro twoje porównanie forum do pejowskich realiów jest śmeiszne i żałosne (dałem ostrzeżenie swojemu znajomemu, który mieszka przy tej samej ulicy). Zawsze ktoś ma jakieś "ale" do moderatorów, tylko niech wytłumaczy mi ktoś, dlaczego jest tak, że zazwyczaj są to osoby, które spamują bardziej niż babcie na ławce. Pozdrawiam wszystkich niezauważonych ("przymykają oko" - taaaa jasne, bo ja Pedra tak lubie, że mu "kurna" w poście nie rpzepuszcze :roll:), zauważanych zbyt często i niedocenionych banem. Przyjdzie na was kolej, spokojna głowa.

dcf

• Pawka Morozow
« Odpowiedź #7 dnia: Września 04, 2005, 09:07:38 am »
1.Wudi nie ma bana
2. Dobrze ,że wrócił Miazgol
3.Spójrz Pedro, ja jestem tak lubiany ,a mam ostrzeżenie :(

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #8 dnia: Września 04, 2005, 09:18:47 am »
No cóż - osobiście wręcz uwielbiam modów. To wspaniali ludzie zarównoi w necie, jak i w życiu. Do tego sumiennie wykonujący powierzone im zadania: uczciwi, sprawiedliwi i dobrzy.
Gdyby to oni rządzili naszym krajem - Polska byłaby tygrysem Europy (czy jakoś tak).

:D

(a co miałem niby tutaj napisać)

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Września 04, 2005, 09:26:29 am »
Cytat: "dcf"
1.Wudi nie ma bana

Ciekawe...

dcf

• Pawka Morozow
« Odpowiedź #10 dnia: Września 04, 2005, 09:37:34 am »
EEEEE ,to dlaczego może pisać? (data jego postu 4 września-dzisiaj-ciekawe ,nie?)

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Września 04, 2005, 09:43:46 am »
Dlatego napisałem "ciekawe" :shock: ludzie, odpadam... koniec offtopica.

dcf

• Pawka Morozow
« Odpowiedź #12 dnia: Września 04, 2005, 09:47:10 am »
Pisz więc dłuższe posty ,to nie będzie offtopów , napiszesz ciekawe i nie wiem czy to ironia ,czy rzeczywiście intryguje cię zagadka bana wudiego

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Września 04, 2005, 09:49:48 am »
Powiedział, co wiedział:

http://www.gameonly.pl/forum/viewtopic.php?t=2898

Aha wiem tak, jestem zły i nadużywam swojej władzy :/

dcf

• Pawka Morozow
« Odpowiedź #14 dnia: Września 04, 2005, 09:55:45 am »
No jeśli można robić swojej stronie reklame na forum to wszystko jest ok......

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: Września 04, 2005, 09:57:52 am »
SKoro założył temat "Manga" to myślę, że można w nim dyskutować o mandze. Tak jak w temacie "Anime" warto dyskutować o anime. :roll:

dcf

• Pawka Morozow
« Odpowiedź #16 dnia: Września 04, 2005, 10:04:56 am »
A czy w pierwszym poście tematu "anime" jest reklama czyjejś strony?  :?

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Września 04, 2005, 10:16:00 am »
Masz problem. Usunąłem środkowego linka :x

dcf

• Pawka Morozow
« Odpowiedź #18 dnia: Września 04, 2005, 11:06:54 am »
To chyba twój obowiązek jako moderator..nie?spam to spam

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Września 04, 2005, 11:31:29 am »
Już nawet nie chcę przypominać, że robiliście dużo większą, choś mniej bezpośrednią, reklamę swojej stronki o PS2. Aha i to nie jest mój obowiązek, bo równie dobrze mógł napisać "fajna stronka o mandze" :/

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #20 dnia: Września 04, 2005, 17:12:30 pm »
Cytat: "Von Zay"
No cóż - osobiście wręcz uwielbiam modów. To wspaniali ludzie zarównoi w necie, jak i w życiu. Do tego sumiennie wykonujący powierzone im zadania: uczciwi, sprawiedliwi i dobrzy.
Gdyby to oni rządzili naszym krajem - Polska byłaby tygrysem Europy (czy jakoś tak).
:D
(a co miałem niby tutaj napisać)

Taaa...śmiechu warte...dziwne że żaden z nich nie ma żadnego ostrzeżenia i nie częstują się banami nawzajem...sorki ale też spotkałem się z wykroczeniami moderatorów, palcem nie będe wskazywał bo nie wypada ale pisząc "uczciwi" odbiegasz od rzeczywistości...Owszem, starają się o porządek ale to co ostatnio się wyprawia to już lekka przesada!Dla nich poczęstowanie ostrzeżeniem czy banem to tak jak codzienny wbieg do toalety...nie oszukujmy się i wiem że zaraz będzie masa głosów sprzeciwu ale mam szczerą racje pisząc te słowa...

Dalej uważam, że szkoda że Wudi został zbanowany(nie sądziłem że kiedykolwiek sie za ciebie wstawie). Niezrobił wielkiego wykroczenia(wg. mnie żadnego nie zrobił)a tu ban...skutkuje to marnym ruchem w tematach, które on zawsze wywoływał!Pisał mądre wypowiedzi ale to że gdzieś tam zacwaniaczył to już inna sprawa...Bądźcie tak dobrzy i tego bana mu zdejmijcie...
Co do mnie daleko mi jeszcze do bana(a może bardzo blisko, to w końcu ja)ale ostrzeżenie trafiło do mnie niesłusznie, tak jak ban do Wudiego...przemyślcie to!

DCF - taki jesteś lubiany no i to widać od razu...ostrzeżenia brak!

lewik

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #21 dnia: Września 04, 2005, 17:26:00 pm »
Bosh nawet dowcipu nie umiesz dostrzec, jesli nie jest napisne uwaga: ma byc smieszne?

Na niektórych stronach 50 % redaktorów się obija, a drugie 50 % ciężko pracuje. Na szczęście u nas jest odwrotnie - www.neogo.pl

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Września 04, 2005, 17:29:47 pm »
Cytat: "Don_Pedro"
Taaa...śmiechu warte...dziwne że żaden z nich nie ma żadnego ostrzeżenia i nie częstują się banami nawzajem...sorki ale też spotkałem się z wykroczeniami moderatorów, palcem nie będe wskazywał bo nie wypada ale pisząc "uczciwi" odbiegasz od rzeczywistości...Owszem, starają się o porządek ale to co ostatnio się wyprawia to już lekka przesada!Dla nich poczęstowanie ostrzeżeniem czy banem to tak jak codzienny wbieg do toalety...nie oszukujmy się i wiem że zaraz będzie masa głosów sprzeciwu ale mam szczerą racje pisząc te słowa...

Niech mi ktoś powie, że to forum jest nudne :lol:.

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #23 dnia: Września 04, 2005, 17:42:03 pm »
Cytat: "Tarniak"

Niech mi ktoś powie, że to forum jest nudne :lol:.

No bardzo śmieszne, śmiejesz się z całej prawdy jaką tu wypisałem!Powiedz, jesteś uczciwy?ani razu nie złamałeś regulaminu?zawsze jesteś sprawiedliwy?nie...no właśnie, podejdź do tego z powagą bo wiedz że pisząc te słowa zachowałem pełną powage!!!Liczcie sie też ze słowem forumowiczów a nie tylko władz forum...

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Września 04, 2005, 17:45:05 pm »
Przygotujcie pręgierz, bo poczułem, że jestem bandytą i tyranem :lol:

Ja też napisałem to poważnie :roll:

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #25 dnia: Września 04, 2005, 17:49:36 pm »
Przygotujcie pręgierz, bo poczułem, że jestem bandytą i tyranem :lol:

Ja też napisałem to poważnie :roll:

Dobra, z tobą chyba poważnie nie pogadam...a szkoda, zależało mi aby ktoś to przeczytał i poważnie mi odpowiedział...widać ten kto nie ma tu władzy jest śmieciem do wyeliminowania, w dodatku ignorowanym bo innej teorii będac tu jakoś nie zauważyłem...

selene

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Września 04, 2005, 17:51:18 pm »
Heh... geez, nie kloccie sie niepotrzebnie ;P
Wudi i tak pewnie niedlugo wroci (jest jednym z najbardziej aktywnych forumowiczow, musi wrocic ;) ).

Ja do modow i do ich modowania nic nie mam. IMO jest ok, tylko mogliby troche dac sobie spokoj z tak "rygorystycznym" pilnowaniem dzialu "Rozne" i czesciej zagladac do pozostalych dzialow.

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #27 dnia: Września 04, 2005, 17:56:27 pm »
Taaa...i niech wreszcie sobie też porozdają ostrzeżenia to wtedy będe pewien że są uczciwi...no i niech bedą na tyle odpowiedzialni aby nie łamać regulaminu(wiele razy to zauważyłem)!
Rygorystycznie pilnują to jeszcze mało powedziane...

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Września 04, 2005, 18:06:12 pm »
Dałem temu smarkowi - Tarniakowi 2 ostrzeżenia, żeby ochłonął :lol:

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #29 dnia: Września 04, 2005, 18:11:33 pm »
Dałem temu smarkowi - Tarniakowi 2 ostrzeżenia, żeby ochłonął :lol:

Dobra, daj jeszcze trzecie i sie zbanuj na 3 miechy to już będzie wszystko ok. Narazie to jednak żarty sobie stroisz co jest zupełnie nie na miejscu...

Palli

• Budowniczy socjalizmu
« Odpowiedź #30 dnia: Września 04, 2005, 18:32:02 pm »
Cytat: "Arcadio"
Donoszenie modom?
To moderator powinien lustrować forum w poszukiwaniu przewinień a nie czekać aż ktoś mu poda je na tacy.

Tak powinno wygladac. Czasami jednak mimo tego, ze moderatorzy staraja sie przegladac wszystkie posty, ktos zglasza pretensje, ze "ktos tam, gdzies tam robil cos niezgodne z regulaminem".
Zamiast takich bzdetnych postow, wyslijcie PM do moderatora (lub w ostatecznosci do administratora - jezeli wykroczenie popelnil moderator) i powiedzcie o sytuacji. Jezeli jednak uwazacie, ze to zly pomysl "donosic" na kogos, to nie zarzucajcie, ze "inni uzytkownicy lamia regulamin, a nic nie jest robione", "moderatorzy lamia prawo regularnie, ale nikt nic nie robi".

"Palli is indeed a highly mathematical language, surpassing even Hebrew and Sanskrit in this aspect."

james

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Września 04, 2005, 19:42:31 pm »
ja sadze ze moderatorzy ogolne dzialaja tak jak powinni ale jedna rzecz robia do czterech liter - daja ostrzezenie za byle co!! czego jestem przykladem ja, wyjasnienie jest w temacie podwieszonym w dziale bany i ostrzezenia

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #32 dnia: Września 04, 2005, 20:07:47 pm »
Cytat: "james"
ja sadze ze moderatorzy ogolne dzialaja tak jak powinni ale jedna rzecz robia do czterech liter - daja ostrzezenie za byle co!! czego jestem przykladem ja, wyjasnienie jest w temacie podwieszonym w dziale bany i ostrzezenia

A to znowu o tym? Przeciez to tylko jedno ostrzezenie.

Moim zdaniem moderatorz odwalaja kawal dobrej roboty- panuje tu luzny klimat, a nie tak jak na forum PE gdzie ciagle moderatorzy przyczepiaja sie do postow etc. Good Work.

Arcadio

• Towarzysz
« Odpowiedź #33 dnia: Września 04, 2005, 20:51:28 pm »
A mnie się wydaje że właśnie na tym forum się bardziej czepiają.
A może to jest tylko bardziej widoczne bo ostrzeżenia rozdawane są publicznie...
@Hubi: Predatory zawsze są na celowniku bez względu na to czy to forum PE czy inne... :wink:

Ako

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #34 dnia: Września 04, 2005, 21:13:36 pm »
Ja jeszcze nie dostałem ostrzezenia, wiec jest spoko ;) (choc lewik moze mi dac bana:D)

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #35 dnia: Września 04, 2005, 22:26:27 pm »
Cytat: "james"

Nie tylko ty, ale również ja, wudi i zgraja innych poszkodowanych forumowiczów :x
gdzie odszkodowanie???

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #36 dnia: Września 04, 2005, 22:41:52 pm »
:lol: Pedro - jesteś hitem tego forum

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #37 dnia: Września 04, 2005, 22:46:55 pm »
Cytat: "Miazga"
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

:?

hahahahahahahahahaha...boki zrywać, już mi nogawą idzie ze śmiechu i poczucia humoru coniektórych...hahahahaha...ja pierdziele...tylko na tyle cie stać, nie dasz mi sensownej odpowiedzi???

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #38 dnia: Września 04, 2005, 22:51:53 pm »
Cytat: "Miazga"
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

:?

hahahahahahahahahaha...boki zrywać, już mi nogawą idzie ze śmiechu i poczucia humoru coniektórych...hahahahaha...ja pierdziele...tylko na tyle cie stać, nie dasz mi sensownej odpowiedzi???

Nie zdziw sie jezeli dostaniesz drugie ostrzezenie za takie wypowiedzi.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #39 dnia: Września 04, 2005, 22:52:14 pm »
taka wystarczyła, by podsumować twoje pomysły, ale zeby uniknąć komentarzy w stylu "a miazga spamuje, czemu on nie ma ostrzeżenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" troche przemodelowałem tego posta.

aha, jeszcze jedno. Pewna osoba bardzo dobrze podsumowała całą tą sytuacje na gg..

Pewna osoba (22:53)
czemu don sie tak pieni?