Najpierw zapowiadali cene 1599, później jednak 1699, a teraz jest 1649.
Co do zestawów to moim zdaniem najlepszy jest ten z GoW (cena gry to 150zł).
Zgadzam się, że najlepiej prezentuje się zestaw z GoW.
Zasmuciło mnie tylko to, że miały byc do wykorzystanie te śmieszne wirtualne pieniądze, które do tej pory mogłem sobie w buty wsadzic i...nadal mogę je tam wsadzic. Żadna gra, żaden zestaw, żadna częśc do X360 nie wymaga wPLN w takiej wysokości, aby to kogoś satysfakcjonowało, ale mniejsza o to. Ciekawe czy w ogóle te pieniądze będą dodawane do tych gier. To pierwsza kwestia. Druga, która rozbawiła mnie całkiem to ceny gier. Koło 15 bawiąc się w proroka podałem ceny gier, które zgotuje nam CDP. No i co? No i to, że się niewiele pomyliłem. Jeee, sukces? Raczej porażka tej firmy albo raczej graczy.GoW 224,90 zł, DoA:X2 - 209,90 zł, Viva Pinata 209,90 zł!!
NNN 209,90 zł, PGR3 i DoA4 174,90 zł!! No kur...mac! Chyba kogoś zdrowo porąbało z tymi cenami. Za stare klekoty pokroju PGR3 i DoA4 płacic 200 zł prawie, za gry, które wchodzą wkrótce w platynę w USA? To jakaś kpina? Jedyne zjadliwe ceny to za PDZ i Kameo - choc tą pierwszą nie ma problemu kupic w chwili obecnej na Allegro za 90 zł, a poza tym gry na pierwszego Xkloca z Fable na czele.
Ogólnie drogo i bez fajerwerków. Ceny akcesoriów w ogóle przemilczę, bo jak widzę pilota za ponad 100 i tego samego pilota w Robsonie za 40, to śmiech mnie ogarnia. Cienko, ale jak to zwykle CDP, nie jestem zdziwiony, ponieważ tego się spodziewałem, a teraz dodatkowo wzorem rynku PC, niech tylko zaczną polonizowac gry. He he, ciekawe czy tym razem na rynku konsolowym zaczną obsuwac premiery z powodu, rzecz jasna, nie od nich zależnego.
Tak tak wiem, zapewne marudzę, ale na chłopski rozum takie ceny to my mieliśmy bez oficjalnej dystrybucji Xkloca w Polsce.