A wiec od wczoraj mecze MS, ostatni raz z takimi wypiekami na twarzy grałem w Gears of War. Co mnie dosc mocna zaskoczyło to fakt ze gra jest trudna. Sadziłem ze to bedzie taka lajtowa przejazdzka jak w Burnoucie...okrutnie sie myliłem biggrin.gif (obecnie mam 6 pierwszy biletow zaliczonych na 100%). Aby cos osiągnec w tej grze po pierwsze trzeba DOKłąDNIE poznac trasy. Wszelkiego rodzaju wzniesienia, pagurki, skrotky itp. jest tego pełno, trasy sa naprawde zdraaadliwe. Boost to truga sprawa, trzeba go uzywac "z głową" bo trzymacie ciagle X do niczego dobrego nie prowadzi. Tras jest tylko 8, ale sa naprawde fachowo pomyslane. Jest sporo skrotow, dzis jechałem chyba z 6 raz na tej samej trasie i w pewnym momencie złapałem sie na tym ze mimo juz tylu okrezene, dopierow pierwszy raz jade w tej czesci kaniona smile.gif
Muzyka daje rade, w koncu kawałki sa licencjonowane. Slipknot czy Nirvana, chyba dalszy komentarz jest zbedny biggrin.gif (jezeli komus nie pasuje jakis kawałek moze go całkowicie wyłączyc w opcjach)
Grafika a raczej...GRAFIKA ohmy.gif czasami az człowiek kreci glowa z niedowiezania, widoki sa cuuudowne. Najlepiej oddac komus pada i podziwiac co sie dzieje na ekranie TV (kaniony w oddddali zwala z nog swoim wykonaiem!). Dodatkow blotko, ktore bryzga w wszystkie strony, podcza 3 okrazenia kolejny sa fachowe biggrin.gif (slady nie znikaja!)
Jest kilka elementow do ktorych mozna sie przyczepic, zwłaszcza jezeli staniemy i podjedziemy do jakiegos głazu (widac tu i owdzie słabe tekstur). Tak poza tym to w pełnie sie zgadzam z ocena w PSX i N+ dotyczacej grafiki, mocna 9.
Jedynie trasa ktora jest dostepna na PS Store (zapomnaiłę nazyw, ale chyba cos na R..wink.gif ) jakos dosc znacznie odstaej od pozostałych, nie wiem czym to jest spowodowane (Pablo dokładnie o tym pisał w swoim poprzednum poscie)
Ale to co zrobiło na mnie najwieksze wrazenie to fakt jak to sie wszytsko RUSZA! Jedziemy sobie w srodku kanionu, obok nas kilka pojazdów, po prawej i lewej połka skalna na niej jacys motocyklismy itp. I teraz wyobraźcie sobie cos takiego, po prawej doszło do jakies kraksy, widac tylko jak jakies buggy rozsypuje sie na drobne czesci, na srodu walczymy ostro z przeciwnikami(przepychanki z jakims wozem strazakim wink.gif ), ktos tam wypad z trasy i uderzył w jakis wielki głaz. Po lewo na półce skalnej nad nami mamy grupe motocyklistow, ktorzy spadaja 2 metry przed naszym pojazdem przy tym pieknie sie rozplatujac. I to wszytsko dzieje sie w przeciagu 3-4 sekund. Człowiek po czym takim tylko jest w stanie wydusic z siebie...ekh widziałes to, albo łaaaa smile.gif
Dodatko takie doznania poteguje kamera z nad maski, cos wpaniałego (ale to juz opisywał HIV w swojej recenzji)
PS. Sorry za wszelkie błedy ktory jest ich pewnie od groma, ale pisałem to szybko, zerkajac kontem oka jak brat gra w MS ^^