Autor Wątek: Problem Optyczny :)  (Przeczytany 4347 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

michalc

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
Problem Optyczny :)
« dnia: Grudnia 18, 2005, 22:22:46 pm »
a wiec sprawa wyglada nastepujaca, do wczoraj wszystko bylo ok...ale juz nie jest....najpierw dzwiek przerywal jak ruszalem kablem to jeszcze bardzej przerywal,teraz nie dziala juz wogole, kabel testowalem u kolegi i dziala,mam wyjscie optyczne z kabla do ktorego podlanczalem wiadomo kabel optyczny...po odlaczeniu kabelka i wlaczeniu xboxa swieci sie w tym wyjsciu na czerwono po podlaczeniu kabelka z drugiej stony tez swieci... glosniki dzialaja, przez inne wejscia(np po podlaczeniu do pc), teraz pytanie ktore wejscie/wyjscie padlo, podejrzewam ze to wejscieoptyczne w dekoderze, i czy naprawa jest  droga?

Jack

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 19, 2005, 09:43:25 am »
Myśle że masz trafione wejście w konsoli.Kumpel miał taki sam problem tylko z ps2.Skoro kablel jest ok to nie może być nic innego.Proponuje test na innej konsoli.Jeśli bedzie to samo to znaczy ze masz trafione wejscie w dekoderze.Co do kosztów naprawy to nie mam pojęcia ile to moze kosztowac.

michalc

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 19, 2005, 17:47:15 pm »
bylem dzis u mnie w miscie w sklepie elektornicznym i sie dowiedzialem ze ani wyjscia czy tez wejscia nie da rady kupic, no nic jutro bede testowal u kolegi na sprzecie co sie poszlo walic, ale i tak najprawdopodobniej zrobie sobie wyjscie coaxialne w x'ie....