Sweet Home Detroit
Ok z tym miastem to jest tak. Downtown wyglada swietnie, jest naprawde sporo wspanialych i pieknych miejsc, od chociazby wodospad niagara, ale sa tez miejsca zrujnowne, opuszczone, niestety miasto to do ruiny doprowadzaja czarni, kupuja domy, nie dbaja o nie, rujnuja i nastepne kupuja i dalej to samo. Zamykaja zaklady, fabryki, czemu? bo jak juz mowilem okolo 70% mieszkancow tego miasta to czarni, zatrudniac ich musza bo nie maja wyboru, a to ze z natury sa to leniuchy, wiec nie chca pracowac, nie wyrabiaja norm i zaklada upadaja. (nie mowie tu o wszystkich czarnych, zeby mnie nikt o rasizm pozniej nie posadzal) wiec w wielkim skrocie tak to wyglada. Sytuacje ciagle ratuje przemysl samochodowy, chyba wciaz najwiekszy na swiecie, niedawno odbyly sie targi Detroit Auto Show (chyba rowniez najwieksze na swiecie, sa co roku) wiec troche kasy dla miasta wpadlo, Super Bowl byl w Detroit w tym roku, nasciagalo sie gwiazd, aktorow, piosenkarzy bylo ciekawie, wiec znowu byla kasa dla miasta. Zamieszczam kilka zdjec z Detroit z Downtown, to te ladne dzielnice i kilka z tych gorszych, zwroc uwage jak wyglada dom po wyprowadzeniu sie czarnych. zdjecia specjalnie zmniejszylem bo nie chcialem zasmiecac forum.
Detroit Downtown
Ruiny
Codziennosc w Detroit
Moze nie sa jakies super wyszukane te zdjecia ale takie akurat mam, wiec sam widzisz, w jednych miastach jest sliczne w inne miejsca nawet nie chce sie wchodzic. Duzo ludzi, bialych ludzi, wyprowadza sie na mile, opuszczajac powoli detroit, mile sa bogatszymi obszarami detroit, tzw. Sub Division, jest bezpieczniej, czysciej i zyje sie lepiej, mniejsze TX sie placi. Za ubezpieczenie samochodu czy domu w detroit musisz zaplacic 3 razy tyle co inni placa na milach, bo na 99% ci ukradna samochod lub obrabuja mieszkanie. Jest to miasto o najwiekszym stopniu przestepczosci bodajze nie tylko w usa, ale wogole, i nie biore tu pod uwage miejsc w ktorych sa prowadzone wojny domowe. Ja mieszkam dokladnie 10 mil od detroit w Sterling Heights.
A tu masz link do strony na ktorej sa podane statystyki, jak wyglada przestepczosc w Detroit.
Takze jest tak jak sam widzisz, w jednych czesciach zyje sie swietnie w innych czesciach tego samego miasta nie chce sie zyc.
http://detroit.areaconnect.com/crime1.htmSorry za te zdjecia z Policja, no ale taka tu jest rzeczywistosc.