Autor Wątek: Dragon Quest VIII  (Przeczytany 67275 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

patras

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #120 dnia: Lutego 11, 2006, 11:43:09 am »
Mam pytanie czy Dragon Quest 8 jest juz w Europie??? A jesli nie to czy wiecie może kiedy bedzie premiera??

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #121 dnia: Lutego 11, 2006, 11:58:13 am »
gdzies slyszalem ze w marcu.

Turrambar

• ZMP-owiec
  • Reputacja: 1
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #122 dnia: Lutego 11, 2006, 14:03:21 pm »
macie cos takiego ze podczas odczytu plyty slychac jak konsola 'nietypowo' pracuje (tak jakby naped nagle zwalnial plyte w zwiazku z czym wydaje dziwny dzwiek)? tzn np za kazdym razem przy wlaczaniu mapy laser wydaje jakby pisk (krotko, ale jednak), nie wiem czy mam cos z plyta, czy to tak ma byc. a moze konsolka juz nie daje rady? wiem ze ciezko bedzie wam cos na ten temat powiedziec, bo musielibyscie to uslyszec, ale moze ktos mnie uspokoi :mrgreen:
gra dziala dobrze, ale niechcialbym sobie zniszczyc konsolki slabej jakosci nosnikiem :?
moja konsolka to PStwo

michalc

• Kapitan Żbik
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #123 dnia: Lutego 11, 2006, 14:19:39 pm »
Cytat: "Turrambar"
macie cos takiego ze podczas odczytu plyty slychac jak konsola 'nietypowo' pracuje (tak jakby naped nagle zwalnial plyte w zwiazku z czym wydaje dziwny dzwiek)? tzn np za kazdym razem przy wlaczaniu mapy laser wydaje jakby pisk (krotko, ale jednak), nie wiem czy mam cos z plyta, czy to tak ma byc. a moze konsolka juz nie daje rady? wiem ze ciezko bedzie wam cos na ten temat powiedziec, bo musielibyscie to uslyszec, ale moze ktos mnie uspokoi :mrgreen:
gra dziala dobrze, ale niechcialbym sobie zniszczyc konsolki slabej jakosci nosnikiem :?
moja konsolka to PStwo

tu sie nie piraci :)

Turrambar

• ZMP-owiec
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #124 dnia: Lutego 11, 2006, 14:23:04 pm »
to skad macie ta gre?  :wink:

Rykuzushi

• Pionier
  • *
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #125 dnia: Lutego 11, 2006, 15:08:25 pm »
Ten labirynt to dodatkowe zakończenie, na końcu jest walka z tym grubym bossem (ponownie, tyle, ze jest trudniejszy) i dalej tez cos jest, niestety nie udalo mi sie jeszcze dalej dojsc.
Solidarity didn't exist...it's only a empty word...only money and power had to be respected...

Turrambar

• ZMP-owiec
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #126 dnia: Lutego 11, 2006, 17:15:05 pm »
zna ktos linki do stron o Dragon Quest VIII na ktorych opisane byly by skille, czary, przeciwnicy... ?

mam pomysl. moze zabawimy sie w wymyslanie imienia dla naszego 'bezimiennego' bohatera? takie ktore by do niego najlepiej pasowalo np. "Cicha Pipa" :mrgreen: licze na smieszne jak i powazne propozycje.

Rykuzushi

• Pionier
  • *
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #127 dnia: Lutego 11, 2006, 22:35:25 pm »
i już wiadomo o czym myślisz podczas grania XD
Solidarity didn't exist...it's only a empty word...only money and power had to be respected...

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #128 dnia: Lutego 12, 2006, 04:05:06 am »
zna ktos linki do stron o Dragon Quest VIII na ktorych opisane byly by skille, czary, przeciwnicy... ?

mam pomysl. moze zabawimy sie w wymyslanie imienia dla naszego 'bezimiennego' bohatera? takie ktore by do niego najlepiej pasowalo np. "Cicha Pipa" :mrgreen: licze na smieszne jak i powazne propozycje.

www.gamefaqs.com - jest wszystko do wszystkiego (prawie:]

direct link do dq8:
http://www.gamefaqs.com/console/ps2/game/583527.html

ps. kiedys pokazalem dq8 kumplowi i na poczatku gry tak na szybko bohatera nazwałem "KUTAS" potem pograłem nieco i pokazalem mu jak sie zapisuje grę.
Po tygodniu wpadłem zobaczyc jak gra bo pisał ze ma juz 120godzin - co sie okazało grał na moim save z bohaterem nazwanym "KUTAS".....lol

Turrambar

• ZMP-owiec
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #129 dnia: Lutego 12, 2006, 10:51:55 am »
a sa jakies stronki lepiej wykonane? zeby szperanie po nich bylo bardziej przyjemne  :mrgreen: bo pliki txt mnie wkurzaja  :?

tak BTW to jak oni robia te opisy? tylko nie mowicie ze normalnie opisuja krok po kroku :mrgreen:
po wklejeniu do worda taki walkthrough zajmuje 235  :!: stron czcionka 12!
tym kolesiom chyba sie nudzi :mrgreen:
ale podziwiam ich za ogrom pracy ktory wykonali zeby ulatwic zycie innym!

w Dark Ruins walcze z Dhoulmagusem. powiedzcie mi jaki mieliscie lvl w tym starciu? bo ja mam 23 i nie daje rady. mysle ze bede musial dobic do 30. mam nadzieje ze to wystarczy, bo nie szczegolnie lubie skillowac  :?

Coiler

• Towarzysz
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #130 dnia: Lutego 27, 2006, 20:14:17 pm »
Gre skonczyłem już , ale został mi jakiś pierscien ktory z tego co dowiedzialem sie od córki "przepowiadacza" szuka jakas klijętka , wiecie moze gdzie ją znaleść ?

Turrambar proponuje nabić lvl angelo chyba do 30 wtedy dostaje czar multiheal , bardzo pomaga w pokonaniu tego szefa .
I can see what you see not visions milky then eyes rot. When you turn they will be gone,wisphering their hidden song. Then you see what can not be shadows move where light should be. Out of darknees out of mind cast down into the Halls of The Blind!

Turrambar

• ZMP-owiec
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #131 dnia: Lutego 27, 2006, 22:17:24 pm »
Cytat: "Coiler"
Gre skonczyłem już , ale został mi jakiś pierscien ktory z tego co dowiedzialem sie od córki "przepowiadacza" szuka jakas klijętka , wiecie moze gdzie ją znaleść ?

Turrambar proponuje nabić lvl angelo chyba do 30 wtedy dostaje czar multiheal , bardzo pomaga w pokonaniu tego szefa .

az 30? mam nim dopiero 26, wiec chyba czeka mnie duuuzo expowania  :roll:
wiesz gdzie jest jakies dobre miejsce zeby nabic levele?
do tej pory chodzilem po ruined abbey i polowalem na metal slime (1350expa) ale to zaczelo mi sie juz nudzic  :shock:

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #132 dnia: Lutego 28, 2006, 18:25:37 pm »
Jak widze są tu nowe osoby co grywają w Dragon Quest VIII więc mam małe pytanie.

Gdzie spotkaliście te niebieskie smoki, które są potrzebne do napromieniowania lustra? Wiem, ze sie jes spotyka pod mostem miedzy kontynentami na zachodzie, ale spotkałem jest przed momentem kiedy miałem lustro, teraz kiedy są mi potrzebne (i mam te cholerne lustro) smoki te mnie w ogóle nie atakują! Może znacie jeszcze inne miejsce gdzie mozna jes spotkac? no i w jakiej porze dnia?

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Turrambar

• ZMP-owiec
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #133 dnia: Marca 02, 2006, 09:02:28 am »
a masz lustro w torbie czy w ekwipunku? bo zeby to zadzialalo to musi je nosic ktoras z postaci. ja plywalem pod mostem w dzien. atakowaly mnie zarowno przed nim jak i pod nim. gdzie indziej ich nie spotkalem. sprobuj uzyc (jesli masz) czar 'whistle' yangusa, ktory prowokuje potyczke z potworami.

Rykuzushi

• Pionier
  • *
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #134 dnia: Marca 02, 2006, 10:17:18 am »
przeszła już jakaś osoba Dragon Questa?:) A zrobił ktoś może te dodatkowe zakończenie?

Havana

• Tajny współpracownik
  • PSN - Havcio
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #135 dnia: Marca 03, 2006, 10:57:48 am »
az 30? mam nim dopiero 26, wiec chyba czeka mnie duuuzo expowania

tylko oszczędzaj mane, bo po pokonaniu pierwsej jego postaci, zmienia się i walczysz z druga. ta pierwsza nie wiem ile ma hp, bo nie liczyłem ,ale druga ma 2800 i jest strasznie wkurwiajaca

nie opłaca się podnosic sobie cisnienia, bo on rozbija to co chwile

robisz tak

hero i yangus, najsilniejsze ataki
jessica - czarki (najpierw omph na druzyne) a pozniej w goscia walisz fireballem
angello kontrolujesz hp i multiheal i ew. wskrzeszasz jak cos pojdzie nei tak jak powinno

Turrambar

• ZMP-owiec
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #136 dnia: Marca 03, 2006, 17:39:16 pm »
Havana
juz go kulnąłem  :mrgreen:
mialem levele: cicha pipa - 29, yangus - 28, angelo - 27, jessica - 26.
uzywalem fullheal (hero i angelo). jessica rzucilem haste zeby zaczynac na poczatku rundy (leczenie) i jakos padl.
ale nie za pierwszym razem.
jak sie przemienil to nie dalem rady, ale po powrocie byl juz przemieniony.

smieszna historyjka:
dopakowalem pare leveli i poszedlem na Dhoulmagusa. w jeziorku odnowilem HP i MP i pomyslalem ze to dobre miejsce do skillowania (walczysz - leczysz -walczysz -leczysz...), wiec uzylem gwizdka yangusem (whistle). zlecialy sie: dwa czerwone upiory z mieczem, dwoch ksiezy (priest cos tam) i trzy te wieloglowe stworki. zamiast atakowac ksiezy atakowalem najpierw upiory. i to byl moj blad. dostalem w d**e  :mrgreen: i rozgrzewka przed bosem byla szokiem! zostalem pokonany przez zwykle pionki! myslalem ze pogryze pada  :mrgreen:

wie ktos co znaczy COR BLIMEY (nie wiem czy dobrze zapisalem, pisze jak slyszalem) ktore wykrzykuje yangus i zamiera w bezruchu? robi to jesli king toad zrobi cos smiesznego (np zajdzie go od tylu).

Paul

• Pionier
  • *
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #137 dnia: Marca 03, 2006, 18:57:57 pm »
Ja przeszłem DQ8 :) bez dodatkowego zakończenia.  Mam save obok gościa którego trzeba rozwalić aby otrzymać dodatkowe zakończenie, ale nie chce mi nabijać narazie levela mam tylko 45.

Rykuzushi

• Pionier
  • *
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #138 dnia: Marca 04, 2006, 01:36:50 am »
Cor Blimey! Oznacza nic innego jak LOL, ROTFL, WOW albo po śląsku "Boże czim mie". Np. Cor blimey! You made quick work of that mutton chop, mate!

Paul - obok jakiego gościa? Normalnie widziałeś już napisy? Bo po całych napisach i po wszystkim loadujesz grę z gwiazdką i masz krótki filmik pokazujący, że jest otwarte przejście jakieś. I tam jest właśnie inne zakończenie itd. tak słyszałem, chyba jutro się za to zabiorę, podobno też tam jest jakaś broń, czy rzadki przedmiot...nie wiem :P

Paul

• Pionier
  • *
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #139 dnia: Marca 04, 2006, 16:25:36 pm »
Miałem już napisy i weszłem do tego miejsca którego jest pokazane na końcu gry.Koło gościa który zamienia się w smoka i aby dostać dodatkowe zakończenie to trzeba pokonać jego i pare jego form pod postacią smoka za jednym razem. Powiem tylko, że nie jest to taki banał jak ostatni boss w grze :wink:  

Rykuzushi

• Pionier
  • *
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #140 dnia: Marca 04, 2006, 22:47:47 pm »
Kurde, nie doszłem tam jeszcze :P chyba dzisiaj sobie załącze :P A tak w ogóle, plz pisz nieco większymi, ja ślepy jestem...a chcesz bym całkowicie w zaćme zapadł?:>

Paul

• Pionier
  • *
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #141 dnia: Marca 05, 2006, 10:51:49 am »
Ok :D  napisałem małymi literkami, że jak ktoś nie chce się dowiedzieć to niech nie czyta bo niektórym mogło by to popsuć zabawe. Aby sie dostać do niego trzeba przejść fajną droge z potworkami które są baaardzo irytujące jeśli nie używa się drużyny potwory. :wink:

Turrambar

• ZMP-owiec
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #142 dnia: Marca 05, 2006, 11:29:01 am »
mozna jakos przewidziec w jakiej kolejnosci beda atakowac nasze postacie?

Paul

• Pionier
  • *
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #143 dnia: Marca 05, 2006, 18:19:46 pm »
Smoki czy potwory?? Jeśli chodzi o smoki to za każdym razem w tej samej kolejności można sie nauczyć na pamięć. :mrgreen: Jest chyba  Lord of Dragovians pod ludzką postacią i 6 smoków.

Turrambar

• ZMP-owiec
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #144 dnia: Marca 05, 2006, 19:04:13 pm »
chodzilo mi o to jaka bedzie kolejnosc naszych bohaterow w ciagu tury

Paul

• Pionier
  • *
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #145 dnia: Marca 05, 2006, 20:41:20 pm »
Wszystko zależy od speeda postaci. Wydaje mi się, że ostatni atak bez używania speed ring zadaje Yangusa przedostatni Angelo tylko nie wiem czy pierwszy zadaje atak bohater czy jessica. :roll:

Rykuzushi

• Pionier
  • *
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #146 dnia: Marca 05, 2006, 21:46:22 pm »
Według mnie to jest różnie. Ja przy walkach z bossami rzucam acceleration żeby ich nieco przyszybszyć. Wczoraj chodziłem po tej jaskini, potworki są naprawdę wkurzające, na szczęście dają dosyć dużo expa przez co zdążyłem już podnieść poziom dwóm postaciom :P A słyszeliście może jak wygląda te drugie zakończenie? Ja gdzieś czytałem, że te pierwsze jest szczęśliwe, a te drugie jakieś smutne... może wreszcie dowiemy się coś o naszym bohaterze, dlaczego go nie zamieniło w łodygę i dlaczego dużo ludzi go rozpoznaje, np. ten król blondyn (nie pamiętam imienia, ale miał syna chama :P).

Turrambar

• ZMP-owiec
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #147 dnia: Marca 05, 2006, 22:39:13 pm »
Cytat: "Rykuzushi"
może wreszcie dowiemy się coś o naszym bohaterze, dlaczego go nie zamieniło w łodygę i dlaczego dużo ludzi go rozpoznaje,

dobrze wiedziec ze przy normalnym zakonczeniu sie nie dowiemy  :?

Rykuzushi

• Pionier
  • *
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #148 dnia: Marca 05, 2006, 22:58:31 pm »
Cytat: "Rykuzushi"
może wreszcie dowiemy się coś o naszym bohaterze, dlaczego go nie zamieniło w łodygę i dlaczego dużo ludzi go rozpoznaje,

dobrze wiedziec ze przy normalnym zakonczeniu sie nie dowiemy  :?

Cholercia...sory :/ już tam zmieniam czcionke

Pancake99

• Obywatel
  • **
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #149 dnia: Marca 06, 2006, 21:07:08 pm »
Jeśli ktoś się bawi na MONSTER ARENIE pewnie mu sie to przyda. Skład drużyny którą można spokojnie zaliczyć range A i S:

- TALOS (a.k.a. Crazed Colossus)
można go znaleźć po lewej stronie "drogi" prowadzacej do świątyni.
- SKELEDOID (a.k.a. Man-at-arms)
łazi we wschodniej "aleji" na wyspie gdzie znajduja sie dark ruins
- OCTURION (a.k.a. Octavius Maximus)
plaża na południe od Argonii

Pancake99

• Obywatel
  • **
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #150 dnia: Marca 07, 2006, 10:28:30 am »

orientuje sie ktos gdzie mozna zdobyc ta zbroje dla cichej pipy.

i jeszcze jedno jak zrobic ten bumerang ktory zabija slimy.

Turrambar

• ZMP-owiec
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #151 dnia: Marca 07, 2006, 21:40:51 pm »
Cytat: "Pancake99"
Jeśli ktoś się bawi na MONSTER ARENIE pewnie mu sie to przyda. Skład drużyny którą można spokojnie zaliczyć range A i S:

- TALOS (a.k.a. Crazed Colossus)
można go znaleźć po lewej stronie "drogi" prowadzacej do świątyni.
- SKELEDOID (a.k.a. Man-at-arms)
łazi we wschodniej "aleji" na wyspie gdzie znajduja sie dark ruins
- OCTURION (a.k.a. Octavius Maximus)
plaża na południe od Argonii

na S nie daje rady. OCTURION'owi konczy sie chyba mana bo w rundzie z Morrie nie rzuca juz uzdrowienia. ciezko tez trafia sie tego metalowego slima. jest jakas bardziej skuteczna druzyna na RANK S?
jaki miales lvl postaci?

Paul

• Pionier
  • *
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #152 dnia: Marca 07, 2006, 21:48:17 pm »

orientuje sie ktos gdzie mozna zdobyc ta zbroje dla cichej pipy.

i jeszcze jedno jak zrobic ten bumerang ktory zabija slimy.

Żeby zdobyć zbroje trzeba przejść na dodatkowe zakończenie. 1 raz na zbroje a 2 na hełm i dopiero wtedy bohater tak wygląda. Nie sprawdzałem tego ale gdzieś  wyczytałem. Co do bumeranga to nie wiem.

Pif Paf

• Towarzysz
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #153 dnia: Marca 07, 2006, 22:05:14 pm »
Taki hełm to znalazlem w labiryncie jak sie idzie do tego dodatkowego bossa, ale był "zakażony złem" ; ) wiec go nawet nie ubierałem
Myślisz film, mówisz POMPKA
www.pompka.neostrada.pl

Paul

• Pionier
  • *
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #154 dnia: Marca 07, 2006, 22:19:37 pm »
To nie jest ten hełm, miałem go i to nie jest Dragovian Helm tylko Liquid Metal Helm (kedy sie pozbyło klątwy z przedmiotu w kociołku). :)

Pancake99

• Obywatel
  • **
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #155 dnia: Marca 07, 2006, 22:39:54 pm »
na S nie daje rady. OCTURION'owi konczy sie chyba mana bo w rundzie z Morrie nie rzuca juz uzdrowienia. ciezko tez trafia sie tego metalowego slima. jest jakas bardziej skuteczna druzyna na RANK S?
jaki miales lvl postaci?

jesli chodzi o mnie to mialem 40 lv. i przez pierwsze dwie walki octurion puscil dwa razy fullheal a w trzeciej z Morim to sie juz obeszlo bez leczenia.

dzieki za info

Havana

• Tajny współpracownik
  • PSN - Havcio
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #156 dnia: Marca 07, 2006, 23:06:11 pm »
jesli chodzi o mnie to mialem 40 lv. i przez pierwsze dwie walki octurion puscil dwa razy fullheal a w trzeciej z Morim to sie juz obeszlo bez leczenia.

dzieki za info

przecież Octurion to najlepszy "leczący" w grze, prócz fullheal ma też wskrzeszenie, więc nie ma bata na drużynę z nim

Turrambar

• ZMP-owiec
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #157 dnia: Marca 08, 2006, 08:23:21 am »
Cytat: "Havana"
przecież Octurion to najlepszy "leczący" w grze, prócz fullheal ma też wskrzeszenie, więc nie ma bata na drużynę z nim

jak walczylem w 3 rundzie to tylko atakowal wlocznia. przestal rzucac czary  :? stal sie bezuzyteczny dla teamu. przegralem.

Havana

• Tajny współpracownik
  • PSN - Havcio
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #158 dnia: Marca 09, 2006, 16:46:13 pm »
ak walczylem w 3 rundzie to tylko atakowal wlocznia. przestal rzucac czary  stal sie bezuzyteczny dla teamu. przegralem.

wiesz, ze kazdy fullheal zabiera 6 many, a gosc moze ten czarek rzucic 6 moze 7 razy zalezy ile ma many

Witos

• Towarzysz
Dragon Quest VIII
« Odpowiedź #159 dnia: Marca 09, 2006, 22:12:45 pm »
Ja dopiero dzisiaj dorwałem się do tej gry, pograłem może ze 2h, ale już mogę powiedzieć-WYMIATA! \m/ ,muzyka jest naprawdę niesamowita, to ona  wg. mnie tworzy w głownej mierze klimat w tej grze.
Matka natura jest suką