Steven Gerrard wyraża chęć przejścia do Juve!
Kapitan Liverpoolu, Steven Gerrard, wydaje się być zainteresowany ofertą działaczy Juventusu.
Jedna z czołowych gazet włoskich - Tuttosport - pisze, że włodarze Juve otrzymali pozytywną odpowiedź od przedstawicieli Gerrarda, kiedy kontaktowali się z nimi w tym tygodniu w celu złożenia oferty.
Następne rozmowy na ten temat przewidziane są na przyszły tydzień w Londynie. Co ciekawe, Juventus wyśle na rozmowy z działaczami Liverpoolu tego samego pośrednika, który zeszłego lata sukcesem zakończył negocjacje dotyczące transferu do Turynu Francuza Patricka Vieiry.
Real, zapomnijcie o Capello...
Fabio Capello uspakaja kibiców i zapewnia, że zostanie w Turynie na kolejny sezon oraz ujawnia, że odrzucił ofertę z Realu Madryt. "Jestem przekonany, że Giraudo, Bettega i Moggi pozostaną na swoich stanowiskach w przyszłym roku" - powiedział trener Juve. "Będziemy czekać na werdykt zarządu, który spotka się w piątek."
Krążą plotki jakoby Triada podjęła decyzję o pozostaniu w Turynie, jednakże Antonio Giraudo podkreślił dzisiaj, że nie była to oficjalna informacja.
Tymczasem Capello również zobowiązał się zostać w Turynie, gdyż przedłużenie kontraktu przez Ancelottiego z Milanem, spowodowało powrót nazwiska Capello na listę życzeń "Królewskich". "Śmieje się, gdy jestem łączony z innymi klubami, szczególnie z Realem Madryt" - mówi trener Juve. "Zawsze mówiłem, że już nigdy tam nie wrócę."