Ja dzisiaj otrzymałem swój nowiutki egzemplarz Tekken Dark Resurrection... Paczuksza szła około tygodnia ze Stanów:) Za gierkę z przesyłką zapłaciłem około 50$.
Co mogę napisać po godzince grania - MEGA WYPAS:-D Gierka wygląda rewelacyjnie - super ostra grafa, ultra płynna animacja - nic nawet na moment nie chrupnie!!! To najładniejsza obecnie gierka na PSP bez dwóch zdań... Doszło kilka nowych mapek, a stare zostały przemodelowane... Dziwie się jak to wszystko może tak wyglądać... Latający śmigłowiec, tumany kurzu w tle... Nic nawet na moment nie przytnie. Rewelka. Świetnie wygląda plansza na dachu wierzowca oraz ta z pingwinami.
Mnóstwo trybów - Arcade, Story Mode, Tekken Dojo (walczymy w 6 i 8 osobowych ligach, gdy uzyskamy odpowiednie miejsce w rankingu możemy przystąpić do fazy pucharowej gdzie stawką jest walka o pierwsze miejsce w danym dojo) i inne (wraca Tekken BOWL)... Postaci jest multum i co dziwne, wszystkie są od samego początku odkryte. Nie sprawdzałem jeszcze LILI i DRAGUNOVA tylko zacząłem młucić od razu Hwoaragniem którym gram od zasze;-). Myślę że w ciągu kilku dni zmasteruje nim do Tekken Lorda i wezmę się za ruska bo koleś wygląda i walczy bardzo fajnie (taka posępna postać ale GOH z VF4Rev).
Muzyczka również bardzo fajna - wpadająca w ucho i idealnie paująca do walki...
Jedyna bolączka PSP - sterowanie, również znajduje swoje odbicie w Tekkenie. Trzeba bardzo mocno dociskać DPAD aby wykonać niektóre ciosy (chodzi o takie ze skosem na dpadzie).
Nie trzeba już przechodzić każdą postacią gry aby odblokować filmik - można go po prostu kupić...
Sorry za chaos ale jestem ciągle pod wrażeniem.
Jakby ktoś miał jeszcze wątpliwości to nie ma możliwości gry online. Tryb Infrastructure służy jedynie do ściągania ghostów - nowych przeciwników do trybów arcade i dojo. Obecnie do ściągnięcia za wiele nie ma - chyba 6 ghostów i 2 tapetki na pulpit - Jina i Armor Kinga. Trzeba też zarejestrować się w światowym rankingu. I tyle. Może za jakis czas pojawią się nowe plansze, elementy strojów, muzyka itd. wzorem Wipeouta. Byłoby Git.
Moim zdaniem jak ktoś nie może się doczekać (wersja EU we wrześniu) niech ściąga sobie śmiało gierkę ze Stanów - na amazonie tekken chodzi po 39.99$ + podatek czyli jakieś 44$.
Ponieważ nie mam PS2 Tekken na PSP jest dla mnie zbawieniem - moja ulubiona gra którą mogę zabrać teraz wszędzie... Ponadto jest to najlepszy i najbardziej rozbudowany Tekken jaki się ukazał. Nic tylko grać!!!