Ok dzisiaj przeszedlem to cudenko i chetnie podziele sie swoimi spostrzezeniami.
Po pierwsze to byl moj pierwszy Ratchet, wczesniej nie gralem w zadna czesc tej serii wiec dla mnie wszystko bylo nowe.
Coz moge napisac? Tego mi bylo trzeba!! Wlasnie takiej gry mi brakowalo ostatnio. Rewelacja.
Poprostu tydzien dobrej zabawy z usmiechem na twarzy. Juz dawno nie gralem w tak pozytywna gre. Doslownie wszystko w tej grze jest bardzo dobre. Grafika tak piekna, ze tylko Uncharted moze z nia sie rownac - w ogole, az dziw bierze, ze MarcePan zdjec nie porobil:), naprawde jest co fotografowac i co podziwiac. Jednak najwazniejszy jest gameplay i to wlasnie tutaj Ratchet wypada najlepiej. Za cholere nie mozna powiedziec, ze Ratchet to platformowka, bylo by to duzym bledem. Ratchet to gra akcji z bajkowym klimatem. Ba! Ratchet to wlasciwie action RPG z duzym naciskiem na Action. O ile zazwyczaj Action RPG kojarza mi sie zle z Fable, Jade Empire czy Sudeki (sorry, ze Xowe tytuly wymienilem, ale poza SWIETNYM Kingdom Hearts zadne inne action RPG mi nie przychodzi do glowy). Tak Ratchet wypada genialnie. Level upowanie Ratcheta, broni, ulepszanie armora, walczenie dla waluty (srubek) dla mineralow do upgrade'owania broni czy dla exp. Cudo. Duzo planet, ciagle inna sceneria i tony humoru. Wszystko to w 60fpsach i przy wykorzystaniu najdziwaczniejszych (w pozytywnym tego slowa znaczeniu) broni. Fun, fun i jeszcze raz fun. Do tego nie wiem ile rdzeni Cella wykorzystuje Ratchet ale napewno sie musial troche napocic przy tej grze bowiem tyle sie tu dzieje. Na drugim planie walki, destrukcja, na pierwszym 15 przeciwnikow na ekranie, tornada, wybuchy, setki srubek, latajace czesci i wszystko super plynnie. Naprawde czegos takie nie widzialem wczesniej przy takiej grafice i takim framerate'cie. Cudo. Szczerze mowiac to wraz z Uncharted to sa wlasnie te gry w ktore trzeba zagrac majac PS3. Dla mnie Ratchet jest nawet lepszy od Uncharted o pol oczka. Dostaje odemnie 9+. Naprawde to byl strzal w dziesiatke kupno Ratcheta. Polecam wszystkim niezdecydowanym. Dla mnie gra nr1 na PS3. Do tego dlugosc bardzooo przyzwoita, sekrety, bonusy i trzeba przejsc jeszcze raz. REWELACJA. This is Living. Magia Playstiation. Hehe
Polecam