Byłem jednak w MM przy M1. Rzeczywiście jest w sprzedaży ten Sony KDL W656A za 3 klocki. Zostało im jeszcze kilka sztuk.
W sumie zastanawiałem się nad kupnem, bo chętnie zamieniłbym swój leciwy lcd na coś nowszego, a cena jest okazyjna. Niestety, tv na żywo nie zrobił na mnie dobrego wrażenia swoim wykonaniem. Wydał się mało solidny. Szczególnie panel tylnej ścianki i plastiki przykrywające dziwnie "latają" przy dotykaniu, jakby były słabo spasowane, mała sztywność ekranu, podstawowa ilość złącz (ale patrz: cena), licha podstawka (serio bałbym się na niej powiesić ten ekran na ścianie, a taką właśnie ma funkcję) i telewizor się na niej chybocze. Przebolałbym, gdyby tv i podstawka były w czarnej wersji, a tak pseudo-chromowane wykończenie podstawy, jak w tanich bateriach łazienkowych (swoją drogą mocno już porysowane na modelu wystawowym) i szara ramka tv dopełniły obrazu całości, jako niezgodnego z moim poczuciem estetyki i dopuszczalnego kompromisu. Oczywiście powyższe to kwestia gustu.
Jakość obrazu - cóż, ciężko ocenić przy tak mocnym świetle na sklepowym stojaku i 2 minutach spędzonych przy stoisku, ale pokazówka obiecywała godny poziom oglądania bez większego psioczenia. Nadal uważam, że za 3 tys. zł to niezła okazja, ale sam chyba nie kupiłbym tego tv. Tym bardziej, że MM strzela sobie w kolano i zaraz obok prezentuje W905, które sprawia o wiele lepsze wrażenie.