Ja jestem jakimś dziwakiem bo gram od lat 80-tych, na różniastych TV, ostatnie czasy na tanich LCD, które zawsze spełniały moje oczekiwania. Ostatnio jak okazyjnie zakupiłem XBOX ONE X, skoczyłem do najbliższych sklepów RTV aby kupić coś najtaniej z 4K i trafiłem za 1049,- na taki TV - Allview 40ATS5100-U.
Co mogę powiedzieć? Działa, jest ok i jestem mega zadowolony jak zwykle
Mam możliwość zerkania na konsole podpięte do znacznie lepszych TV i kurczę... Czy to ma takie znaczenie? Ja nie widzę.. Może i dobrze
Oczywiście, nie ma sensu wydawać kasy, gdy nie będzie się z tego czerpało pełni soków... np. praktycznie każdy mój tv kosztował 10 lub trochę ponad 10k a moja kuzynka dla przykładu, też spokojnie mogła by taki kupić, ma tv w kwotach 2/3k bo zwyczajnie do kablówki nic jej więcej nie potrzeba.
I niestety, nie trzeba mieć wrażliwego wzroku, ale widać różnice, chociażby w palecie barw na korzyść moich tv, różnica jest spora, a mój tv, to klasa premium samsunga, nawet nie flagowa...
Dodam również, że moim zdaniem trochę frajdy tracisz, bo taki hdr, to nie jest żadna fanaberia, jak było z 3D. Na prawdę taki Horizon, który jest piękną grą wygląda jeszcze bardziej niesamowicie z dobrym hdr'em, tam gdzie takie tv jak mój wyświetlają szczegółowe niebo rozświetlane przez słońce, bez dobrego hdr'u mamy, po prostu jasną plamę.
Mój tv był zakupiony, co prawda z przymusu, wypadek i katastrofa, pęknięta matryca w poprzednim, spowodowały nagłą potrzebę nabycia telewizora do grania, i tak padło na mojego NU8002 który w zasadzie był upgradem do wcześniejszego tv.
W pierwszej kolejności padło na flagowca Qleda q9 Samsunga, ale zostałbym wtedy przy 65calach, więc ostatecznie wziąłem nu8002 matryca 120hz i 82cale dobry hdr dają frajdę z gry, ale powiem bez bicia, gdybym wtedy miał na zbyciu 50k na 88calowego qleda q9 to bez wahania bym po niego sięgnął, bo to co oferuje, to palce lizać.