Tak z ciekawości tytacz, jak na to rzutują zasady wyznaczone w regulaminie - chodzi o dwie pierwsze argumentacje.
Czytałem, przed rejestracją reg. Zgodziłem się go przestrzegać. I tych punktów tam nie ma. "idiotyczne posty/całokształt" widzę znamię subiektywnej oceny, mającej mało wspólnego z rzetelnością i obiektywizmem. Bowiem dla jednego "idiotyczny post" to przykładowo "kremowanie rąk = pedalstwo", dla innego (np piszącego) już nie. Dla jednych komunikacja obrazkowa, dobra 4 tys. lat temu swoją drogą, to "idiotyczny post" - choć to raczej obrazek, bez głębszej treści, a inni z lubością to robią i nikt nie marudzi (ot wesoły spam-ujdzie w tłumie). Pisanie w temacie GoW III "kupię fajki", może i zabawne, ale też z GoW III wiele wspólnego nie ma. Et cetera.
O co chodzi.... Mianowicie, jeśli użytkownik odnosi się do danej grupy ludzi jak testoviron, cóż .... Jeśli ktoś kogoś idiotą nazywa, też powinien batem oberwać. Jak ch88 złamanym, to już dłuższe "podziękowanie za współpracę". Ale coś takiego O_o
Ktoś tam swego czasu drwił z _Music'a, że ten kupuje torby, więc .... _Music, jakby był złośliwym dupkiem, z miejsca huknął by "a, za całokształt i głupie posty, boś napisał, że
Bioshock2 kiepski, nic ciekawego w
Dragon Age nie pisałeś, a twa argumentacja, że HR jest pro jest do bani" i wręcza bilet na BANicję.
Ongiś jak napisałem do jednego moda, że słaby w Tekken, tak się oburzył, że choć reg. nie naruszyłem nigdy, ten co rusz klikał sobie RB, ponieważ skoro ktoś nie obraża, nie daje się sprowokować, nie pisze "mam piraty", czy wkleja linki z nieodpowiednimi materiałami, to zawsze może dostać "pisańie, że VF>T to jawna prowokacja" / "nie, Twoja argumentacja, że w USA są lepsi gracze niż w Korei do mnie nie przemawia, będzie kara" - tylko, że jak dla mnie, jeśli Amerykanin dwa razy z rzędu największy, najbardziej prestiżowy turniej wygrywa, łojąc skośnookich, to jest to wystarczający argument do takiego sformułowania.
Nie bawię się w adwokata Tomasza, choć z drugiej strony, jak czytałem jego posty, to nie dopatrzyłem się gróź, wulgaryzmów i psioczenia na każdego, a ich jakość, jak pisałem, od interpretacji zależy.
Ale w takim przypadku dajcie miłośnikowi PO moda, to el b. przykładowo zaraz poleci. A chyba nie chodzi o tego typu kary.
No chyba, że ktoś wysokiej klasy erudytą nie jest i pisze w stylu "LOOOOL ALE OWNUJE TA GRA PWNZZOR!!!1!!!", czy "Kur** bardzo chu** ta gra. Wku** się do ch*** Wacława".
1. Na forum panuje system ostrzeżeń przyznawanych przez administratorów oraz moderatorów; za 2 ostrzeżenia użytkownik automatycznie zostaje zbanowany na czas nieokreślony.
2. Na forum obowiązują zasady netykiety oraz polskiej pisowni. Pod groźba otrzymania ostrzeżenia nie wolno:
1. zakładać tematów w niewłaściwych działach,
2. tworzyć ankiet których treść nie prezentuje logicznej spójności, a ewentualne wyniki nie pomagają w analizie danego tematu,
3. tworzyć tematów o nazwie bezsensownej lub nie odzwierciedlającej jego treści,
4. powielać tematów,
5. nagminnie pisać nie na temat,
6. nagminnie kaleczyć języka polskiego,
7. w sposób niekontrolowany używać "Caps Locka", tym samym nadając treści agresywnego zabarwienia,
3. Na forum, pod groźbą otrzymania ostrzeżenia lub zbanowania, zabronione jest:
1. obrażanie,
2. pomawianie,
3. rozpowszechnianie niepotwierdzonych wiadomości,
4. ubliżanie,
5. stosowanie prowokacji,
6. handlowanie pirackim oprogramowaniem, sprzętem oraz zamieszczanie linków do stron o tej tematyce,
7. publikowanie treści obscenicznych,
8. propagować teori o rzekomej niższości jednych osób względem drugich, opartych na twierdzeniu o nierównej wartości biologicznej, społecznej, oraz intelektualnej posiadaczy sprzętu, albo sympatyków, poszczególnych firm (tzw. "fanboizm").
4. Za nieprzestrzeganie poniższych punktów regulaminu można dostać ostrzeżenie, a w drastycznych przypadkach bana:
1. na forum panuje zakaz używania animowanych obrazków w podpisach; obrazki statyczne (w sumie) mogą mieć maksymalny wymiar 450 x 50 pikseli,
2. maksymalna wielkość avatara to 150 x 175 pikseli,
5. Jeden użytkownik może posiadać tylko jedno konto na forum.
6. Łamanie powyższych ustaleń należy zgłaszać administratorom i moderatorom forum.
7. Każde zachowanie do którego moderacja ma zastrzeżenie powinno być zmienione przez upomnianego użytkownika w trybie nagłym pod groźbą ostrzeżenia lub bana.