co wy na to?
Plus za inicjatywę, ale co właściwie chcesz reklamować? Niusy Rodiego, całkowity brak publicystyki i recenzje, które rzadko w ogóle nadają się do publikacji? Reklama może sprawić, że kilka osób tutaj zajrzy, ale na dzień dzisiejszy GO nie ma do zaoferowania kompletnie nic, co mogłoby ich zatrzymać na dłużej. Ankieta (lol) i jak to ujął Conker "kosmetyczne zmiany" to za mało, żeby tego trupa reanimować. Jeśli nie da się zgromadzić wokół serwisu kompetentnych redaktorów, bo wolą pisać za kasę dla Agory i PE, najwyższa pora oddać możliwość zamieszczania tekstów użytkownikom, wprowadzić system oceniania, rankingi, etc. W skali polskiego internetu byłoby to coś nowego i wtedy można myśleć o reklamie, a jeśli to nie pomoże, zamknąć w cholerę.
Bardzo dobry pomysł Iras.
Przyznam, że ostatnio wchodzę nawet regularnie na GO. Newsów nie jest dużo, ale nie jest tak tragicznie (choć fakt faktem przydałoby się więcej). Najbardziej natomiast boli brak komentarzy. Jak do jakiegoś newsa są trzy komentarze, to już jest bardzo dużo. Sam wygląd strony mi się natomiast podoba - prosty, ładny, przejrzysty - imo jeden z lepszych. Wprowadzenie rankingów i wolnej ręki dla użytkowników byłoby dobrym pomysłem. Posty mogłyby być moderowane nawet na bieżąco (po zamieszczeniu). Można by również utworzyć coś na kształt poczekalni.
I tak nie wiem czy ten pomysł miałby szanse wypalić, bo potrzebna byłaby przede wszystkim duża ilość odwiedzających, a sama ekipa z forum - nawet jeśli zajebista
- nie wystarczy.
Dobra, to, że jest reputacja w takiej postaci, jaka jest obecnie, to moja wina. Dopiero po włączeniu reputacji zorientowałem się, że jest zainstalowana tylko podstawowa wersja (plusy i minusy, bez logowania kto i za co wystawił oraz bez możliwości dodawania komentarzy), i wydawało mi się, że ostatecznie ponownie wyłączyłem reputację, by poszukać czegoś lepszego. Ale jak widać nie wyłączyłem.
Jutro zainstaluje jakiś bardziej złożony system reputacji. W najgorszym wypadku dzisiejsze plusy i minusy zniknął .
Ja uważam, że stary system plusów i minusów był do dupy. Ten jest prosty i dużo lepiej spełnia swoje zadanie. Od razu widać kto ma reputację na plus, a kto na minus. Poza tym lepiej nie wiedzieć kto dał plusa czy minusa, bo zacznie się znowu wymiana (ty dałeś mi plusa, to ja też Ci dam; dałeś mi gnoju minusa, to teraz dostaniesz dwa ode mnie itp.). Komentarze też uważam za zbędne.
Ma się rozumieć, że reputację mogą wystawiać tylko juserzy mający 100+ postów?
Ponawiam pytanie.
Przydałby się jeszcze ogranicznik - wystawienie max jednego plusa na dzień danej osobie (nie wiem jak to obecnie wygląda). Jakiś ranking też nie byłby najgorszym pomysłem.