Koncowa scena to niemal ze mnie lzy wycisnela, wiedzialem od 10 lat, ze on umrze ale i tak wywarla na mnie wielkie wrazenie, jak sie dowiedzial ze Aerith pisala do niego listy i minely 4 lata, po prostu piekne.
Ale po ukonczeniu i zobaczeniu niemal calosci ff7 (7, crisis core, dirge of cerberus, advent children) przychodzi kilka pytan bez odpowiedzi.
- Jak dobrze wiemy Genesis pojawia sie na sam koniec DoC i mowi, ze to poczatek i dluga droga przed nimi, a DoC z tego co sie orietnuje dzieje sie chyba nawet po Advent Children, wiec cos czuje, ze mozemy sie spodziewac kontynuacjie FF7, co bylo by pikne
byle by remake wyszedl wczesniej.
- W Crisis Core na koncu ktos zabiera Genesisa, bardzo mocno wydaje mi sie, ze to ci z Advent Children, bo mowia ze bedzie ich nowym bratem i tak mi sie cos ubzduralo, ze z niego Kadaj powstanie ale to troche sfilmowana teoria, zwlaszcza ze Genesis pojawia sie w DoC ktory sie dzieje po AC, jakies domysly kto to byl ?
- I kojena rzecz, nie wiemy co sie stalo z Cissnei, a przeciez Yuffie w FF7 wlada jej Conformerem... takze nie znamy jej prawdziwego imienia, co moze dalej sugerowac kolejna czesc.
- Pewnie ameryki nie odkrylem, ale tak to przeanalizowalem i ciekaw jestem co inni mysla.