Gra na 8, co poradzić?
Z tym akurat się zgadzam. GT5 nie jest grą dla casual'i, ludzi lubiących odpalić na chwilę wyścig żeby dobrze się pobawić. Te oceny wcale mnie nie dziwią. Na GT5 trzeba mieć czas jak się do niej zasiada. Nie trafia w gusta graczy szukających szybkiej rozrywki, co przekłada się na oceny. Aczkolwiek fajnie jest poczytać te wszystkie recenzje i pośmiać się z błędów jakie popełniają redaktorzy w pędzie aby jak najszybciej recka się ukazała.
Podejrzewam, że tak samo byłoby gdyby na PS3 pojawił się jakiś ogromnie rozbudowany MMO. Fani takich gier delektowaliby się tym tytułem, odkrywali nowe możliwości o wraz z długimi godzinami, odblokowywali dodatki jakie nie są dostępne na początku przez co ocena tej gry rosłaby dla nich wraz z czasem. Recenzenci dotknęliby tylko takiego tytuły, napisali reckę, wystawili 8 i opublikowali w chwale ciesząc się, że ich serwis jest jednym z pierwszych, który to zrecenzował. Z GT5 jest bardzo podobnie. Gracze im więcej grają, tym wyższe oceny wystawiają.
Ja mam tylko nadzieję, że PD nie zrezygnuje z tego typu pomysłu na grę i GT6 nie będzie skierowane do takich właśnie laików. Ta gra ma pozostać trudną, rozbudowaną i długą pozycją dla fanów wyścigów.