Minolta A1 - da się wszystko ręcznie ustawić, matryca 5-tka... Mnie starcza, w sam raz do pstrykania zachodów słońca i piękna nadmorskich lasów, wybrzeża... rozmarzyłem się
Cytat: "S4mael"Minolta A1 - da się wszystko ręcznie ustawić, matryca 5-tka... Mnie starcza, w sam raz do pstrykania zachodów słońca i piękna nadmorskich lasów, wybrzeża... rozmarzyłem sięMiales juz skonczyc z ?Nie posiadam wlasnego aparatu, ale ma go dziewczyna mojego brata, tak wiec najczesciej lezy u nas w domu. Nie napisze teraz jaki to model, bo zabrali go na wakcje. Modern art by brat:
Modern art by brat:
czy to "coś", co przeszkadza w jego dojrzeniu? Smile
Przetwornik obrazu1/1.8" CCDEfektywna liczba pikseli:5.0 mlnZoom optyczny/cyfrowy:4x/4.1xDlugość ogniskowej:7.8 - 23.4 mm (odpowiednik dla filmu 35mm: 38 - 114 mm )Jasność obiektywu:f/2.8 - f/4.9Konstrukcja obiektywu:6 elemenów w 5 grupach (2 elementy asferyczne)Pomiar ostrości:Automatyczny (AF), Reczny (MF)System pomiaru ostrości AF:9-punktowy AiAFTryby ustawiania ostrości:Ciagly, Pojedynczy, RęcznyLampa wspomagania AF:TakOdleglość od fotografowanego obiektu:od 5 cm do nieskonczonosciMetoda pomiaru światła:Centralnie ważony uśredniony, Ewaluacyjny, PunktowyBlokada parametrów ekspozycji AEL:TakKompensacja ekspozycji:+/-2 EV w odstępach co 1/3 EVUstawienia balansu bieli:auto, fluorescencyjne, pochmurny dzień, światło jarzeniowe, światło słoneczne, światło żarowe, ustawienia ręczneCzas otwarcia migawki:1/2000 - 15 sek.Ekwiwalent czułości filmu(iso):auto, 50, 100, 200, 400Tryby pracy lampy błyskowej:auto, błysk wyłączony, błysk wymuszony, dopełnienie błyskiemZasięg lampy wbudowanej:do 4 mRedukcja efektu czerwonych oczu:TakMożliwość podłączenia zewnętrznej lampy błyskowej:NieFormat rejestrowanych zdjęć:640x480, 1600x1200, 2048x1536, 2592x1944 (JPEG)Format rejestrowanych filmów:160x120 : 15 klatek/sek., 320x240 : 15 klatek/sek., 640x480 : 10 klatek/sek. (AVI)Maksymalna dlugość filmów:do 3 min. w 160x120, do 3 min. w 320x240, do 30 sek. w 640x480Programy fotografowania:Auto, Automatyka programowa (P), Automatyka ekspozycji z preselekcją przysłony (Av), Automatyka ekspozycji z preselekcją czasu naświetlania (Tv), Manualny dobór parametrów ekspozycji (M), Portret, Nocny portret, Krajobraz, Sceneria nocna, Makro, Asystent panoramy, Sport, Film, Plaża, Profile użytkownika, Sztuczne ognie, Śnieg, Tryb szybkich zdjęć, Zachód słońcaTryby fotografowania:zdjęcia pojedyńcze, zdjęcia seryjne (max. 2 kl./sek.), samowyzwalacz (2/10 s.)Efekty fotograficzne:czarno-białe, sepia, lekkie rozmycie obrazu, nasycone kolory, neutralne koloryWyświetlacz LCD:1.8" (115.000 pikseli)Rodzaj wyświetlacza LCD:obrotowyObsługiwane karty pamięci:Compact FlashZasilanie:4x bateria AA(w zestawie) lub akumulatory NiMH AAŻywotność akumulatora:około 140 zdjęć (z dołączonymi bateriami), około. 400 zdjęć (z bateriami Canon NB-2AH)Wymiary i waga:101x64.6x34.7 mm / 235 g
A nie mam marzenia nie jestem amatorem fotografii =pPS. Z moją sztuką można zapoznać sie w albumie Twisted Evil
A nie mam marzenia nie jestem amatorem fotografii =p
PS. Z moją sztuką można zapoznać sie w albumie Twisted Evil
Tak jak już wspomnialem gdzieś tam w komentarzach, nie trzeba miec aparatu za 3000+ zł by być artystą i każde zdjęcie było wspaniałe
...
piękne zdjęcie. Ma niesamowity klimat. Gratulacje
W temacie cisza Wink Co jest Panowie? Nikt zdjec nie robi, czy co
Transfer przekroczonyGodzinny limit Transferu dla konta arnburg.w.interia.pl umieszczonego na serwerze MIASTO WWW został przekroczony.W związku z jego przekroczeniem, konto o nazwie arnburg.w.interia.pl zostało czasowo zablokowane. Zostanie ono ponownie automatycznie odblokowane począwszy od następnej godziny. Zapraszamy do ponownego odwiedzenia tej strony w późniejszym czasie.
Co sądzicie ludzie o Nikon D70, D200, Panasonic Lumix L1?D70 można już kupić za 1700zl (masakra), D200 nadal drogi, ale też i dużo lepszy... Lumix L1 to zagadka, różne są komentarze.