Bylem wczoraj na przedpremierowym pokazie FORZY 2 dla prasy. Full wypas w podwarszawskim salonie PORSCHE. Atrakcją miał być wyścig Kuzaja (twarz PORSCHE, kierowca rajdowy) i WROG'a w FORZE2. Imprezka ładnie zrobiona w ładnym miejscu. Parę stendów do grania w FORZE, parę w inne gry, dwa stanowiska z kierownicami na których odbywał się rzeczony pojedynek. Nie wiem jak się skończył (pierwszy wyścig bez problemów wygrał WROG), ale wszystko można było oglądać na dwóch telebimach i pośród rozstawionych salonowych PORSCHE. Jeden biały obklejony naklejkami FORZY 2. Naprawdę fajnie wszystko przygotowane, hostessy, darmowe żarcie i alko.. Gry spolszczone, pełne wersje.
I teraz najważniejsze.................................
GRAFIKA JEST LEPSZA I TO SPORO OD DEMA!!!!!!!!!
Są ząbki, ale mniejsze. Grałem na rożnych samochodach i nie są takie plastikowe. Wizualizacje uszkodzeń tez podciągnęli i jest bardziej realistyczna. Zahaczyłem lekko o bandę i za chwilę przechodzę na zewnętrzną kamerę - a samochód nie ma z tyłu lampy, szyby, zderzaka i zryty cały bok.
Fajny patent jest też z kamerą. Wziąłem tylno-napędówkę, żeby zobaczyć jak wygląda dym spod kół. Robię bączka, a kamera zamiast "wędrować" za samochodem - stanęła i obserwowała akcję z boku, pokazując zachowanie samochodu w całej okazałości. Tarcze też mniej świecą, ale chyba cały czas za bardzo.
Otoczenie jest ładniejsze, a trasa (ta z jedynki w jesiennych barwach las) wygląda cudnie. Lepszy wygląd asfaltu i nieba. Tunning samochodów to mogłaby być inna gra. Naprawdę będzie przy tym można spędzić kilka godzin.
Nie przetestowałem już niestety kierownicy MICROSOFTU bo uciekałem na drugą połowę meczu. Swoją drogą trzeba być MEGA LAMĄ, aby zrobić prezentacje takiego dnia.
Ogólnie fajne miejsce, samochody dorównujące urodą pięknej hostessie rozdającej piwo PERONI, trochę VIP'ów i DOSKONAŁA GRA.
Naprawdę czapki z głów dla polskiego oddziału MICROSOFTU. Czy ktoś pomyślałby 3 lata temu, że w tak nobilitującym miejscu - odbędzie się pokaz gry na XBOX'a, która zostanie spolszczona, pokazana przed światową premierą i będzie w sklepach tego samego dnia w całej Europie łącznie z naszą 4 RP. Ja wczoraj byłem pod wrażeniem, równie dużym jak to - jak można wygrać najważniejszy mecz roku strzelając bramkę ręką. Ale to inna historia, a Polska jeszcze długo w tej Europie grać nie będzie.