W punktach bo nie chce mi sie rozpisywac:
1. Grafika w cut-scenkach bajecznka, we wlasciwej grze ok, "nowa jakosc" to na pewno nie jest. Sa ladniejsze gry.
2. Animacja mi sie nie podoba - w Uncharted czy chociazby NGS jest lepsza. W dodatku sa problemy z v-sync'em oraz frameratem (a moze wlasnie to wszystko wydaje mi sie takie skokowa przez animacje postaci, kij wie, w kazdym razie zle wrazenie pozostaje).
3. System walki calkiem ciekawy, warty zglebienia, ale ogolnie mozna spokojnie mashowac - pewnie w demku jest easy albo cos.
4. Po sprawdzeniu demka stwierdzam, ze nie kupie tej gry w momencie premiery. System-seller to to nie jest. Po prostu dobra gra z dobra grafika. Tyle ;]
5. Dawaj MarcePan, napisz jakie to HS jest przepiekne i inne tego typu bajki
Nowa jakosc - buehehehe
Ad 1. No z pewnością nie jest to nowa jakość, ale prawda jest taka, że wszyscy chcieli gry, która po prostu pokazuje, że PS3 może pokazać coś pięknego i to jest to. Są ładniejsze, ale imo nie jest ich wcale tak dużo.
Ad 2. Framerate wydaje się dobry, faktycznie zauważyłem dziwny problem z v-sync'em. Co do animacji mi się ona podoba, nie mówię, że w Uncharted nie jest lepsza, ale w NGS to już nie wiem czy bym powiedział, szczególnie, że nie widzieliśmy jednak wszystkiego.
Ad 3. IMO z tym mashowaniem bym nie przesadzał, wiadomo to jest demko, które mieli ludzie przejść, a nie się zniechęcić. System walki jak dla mnie na spory +.
Ad 4. Po prostu świetna gra z bardzo dobrą grafiką i tyle mi wystarczy, żeby kupić HS w dniu premiery. W mojej opinii jest w stanie przekonać do kupna konsoli, albo już przybliżyć walkę z XO, bo w końcu nie będzie tekstu, że na PS3 nie ma gier.
Ad 5. Nie jestem MarcePan, ale Ci odpowiem: Bo jest piękne, to nie znaczy wcale, że piękniejsze czy brzydsze od innych gier.