Jakbym miał porównywać UT3 do poprzednich części, to nie jest tak dobrze jak w jedynce, ale jest lepiej, niż w edycjach 2003/2004.
: Listopad 14, 2009, 20:53:07 pm
Banjo Kazooie Nuts & Bolts
Grafika: 10
Dźwięk: 9
Długość: 9
Grywalność: 8
Całość: 8+
+ jedna z najładniejszych gier tej generacji (jedynie drugi świat trochę odstaje)
+ świetny humor
+ mnóstwo zbieractwa i wyzwań
+ ogrom części i dowolność w tworzeniu pojazdu (można stworzyć praktycznie wszystko)
+ polska wersja językowa
+ nie ma drugiej takiej gry
+ niska cena (mnie kosztowała razem z wysyłką 51zł)
- niepłynna animacja (głównie w Rozgrywkowie)
- trochę za sztywna fizyka
- może być za skomplikowana dla dziecka, co przy takiej produkcji jest chyba wadą
Banjo na Xa to naprawdę świetna i godna polecenia gra. Dostałem dokładnie to czego oczekiwałem, a właściwie to nawet więcej. Grę przeszedłem, ale i tak na pewno jeszcze ją trochę wymasteruję (choć na 100% nie ma szans). Fakt chętnie zobaczyłbym Banjo w starej formule, ale ta N&B również sprawdza się doskonale i dostarcza rozrywki jakiej nie znajdziemy w żadnej innej grze. W zalewie strzelanek jest to istny rarytas. Zaznaczam jednak, że bardzo przydaje się znajomość poprzednich części, jak i to, że produkcja Rare nie każdemu może podejść.
Ja jestem bardzo zadowolony i żałuję, że gra sprzedała się słabo, bo zwyczajnie na to nie zasłużyła. No ale taki los gier nietuzinkowych. Osobiście czekam, aż Rare wreszcie wyda kolejną grę, bo z takim enginem mogą zrobić coś konkretnego.
: Listopad 26, 2009, 21:01:00 pm
Too Human
Grafika: 6-
Dźwięk: 8
Długość: 7 (jak ktoś się wkręci to może być i na 10)
Grywalność: 7
Całość: 6+
+ mnóstwo przedmiotów
+ klasy i podpakowywanie postaci
+ design
+ całkiem niezła fabuła
+ walki z dziesiątkami wrogów na raz
+ głosy postaci (szczególnie Baldur)
- ARCHAICZNOŚĆ!
- niestały framerate przez praktycznie całą grę
- bossowie (walki z nimi są mało ciekawe)
- grafika czasem jest bardzo słaba
- zbyt mało urozmaicona rozgrywka
- grafika czasem jest bardzo słaba
Trudno ocenić taką grę jak Too Human, bo bardzo dużo w niej zależy od naszych gustów i preferencji. Jeśli uwielbiamy zbieractwo, gry typu hack&slash, a do tego przymykamy oko na pewne uproszczenia i archaizmy, to TH może okazać się strzałem w dziesiątkę. Jeśli jednak jesteśmy bardziej wymagający, to sytuacja najprawdopodobniej będzie zgoła odmienna.
TH ma naprawdę duży potencjał i jeśli kiedyś wyjdzie dwójka (a powinna, bo fabuła jest mocno niedokończona), poprawiona i dostosowana do dzisiejszych standardów, to na pewno będziemy mieć hicior.