Ja miałem 0,5MB za 50zł - osiedlowy. Zmieniłem niedawno na 5mb w dzień i 10mb w nocy za 74zł też ale inny osiedlowy. A to, że w nocy mam czasami i 16mb lub więcej to już inna sprawa
Podpisałem umowę na 26 miesięcy, tyle że pierwsze dwa mam za 1zł. Czyli przez 2 lata 74zł/mc.
Prawdopodobnie zdecydował bym się na 6mb/s u innego ISP, gdyby nie oferta nocna.
infoo tym ISP:
www.k.plW dawnej osiedlowej oferowali mi 2mb za 75zł... kiedy spytałem o 10mb lub te 5 odpowiedzieli:
"u nas nigdy takiej prędkości nie będzie"
Jak byłem w Ie miesiąc... miałem łącze do 8mb/s skakało strasznie ale było i te 8mb/s. 40GB limitu poszło mi w 3dni
Nie ściągając żadnego "pirata"! Wreszcie prędkość internetu mnie nie ograniczała/pozwoliła mi się rozpędzić
Ostatnio słyszałem, że kolegi* kolega ma internet satelitarny 85MB/s i dzielą go na kilka osób. Płacą 35zł na głowę
Słyszał ktoś o tym? Na jakimś forum widziałem u kogoś w podpisie też taki podobny wynik...
Pobrać 700MB w 35s
to było by to
Ogólnie 1mb/s to jest nic a 0,5mb/s to udręka (wiem co mówię).
Najlepsze jest właśnie te 10mb/s w nocy... wtedy ściąga się plik 1,2MB/s
Z tym, że z 5MB albo 6 czy 10 jest problem. Trudno to wykorzystać, rzadko strony taką prędkość oferują, czasami trzeba po kilka plików pobrać. Torrenty też się nie chcą w większości dobrze rozpędzić. Pobieranie z rapida i innych to też udręka, rzadko jest te 400-500kb/s dla pliku na darmowym koncie, trzeba po kilka pobierać, a to też nie gwarantuje za dużo. Wystarczy, że wpadł mi taki jeden 20kb/s i po zawodach... 1h w plecy... Jest też p2m... jakaś alternatywa.
Przy takich 85mb/s to bez konta na rapidzie za 55e żaden nawet pirat by tego w polskim necie nie wykorzystał... Góra te 20 myślę... ale mieć te 20mb/s dla youtuba czy hd podobnych serwisów to trochę bezsensu.
Tak więc mnie napawa optymizmem to, że nigdy do wolniejszego internetu niż 5mb/s nie wrócę!