Kiedyś widziałem jakiś dokument, że ziemia może się nagle zatrzymać Wyobraźnia pseudo naukowców jest po prostu niesamowita. Końca świata nie będzie, jakiś Maj się powiesił i nie dokończył kalendarzyka i świat wariuje. Muszę obejrzeć Hobbita, a mianowicie 3 części, więc niech się odpierdolą od tego
Doczytaj troszkę więcej o kalendarzu a potem się wypowiadaj. Majowie nic nie mówią o końcu świata, w sensie dosłownym. Kalendarz mówi tylko o zakończeniu cyklu 26000 tys lat bodajże i przejściu do następnego.
A czy ja mówiłem, że Majowie przepowiedzieli koniec świata ? Nie, chodziło mi oto, że nadmuchiwany jest po prostu sztuczny balonik, do którego przypisuje się wszystko, od Słońca, asteroidę, wulkany, trzęsienia ziemi, po wojnę atomową, po absurdalne rzeczy jak nagłe zatrzymanie się ziemi. Bo jest to po prostu wygodne, nawet pomimo faktu, że nigdzie nie jest dosłownie napisane, że w 2012 będzie koniec świata.
Tak więc, spokojnie oczekujmy 2013 roku, ja mam zamiar spać spokojnie. Swoją drogą, jakie są kolejne daty końca świata
?