Btw. nie wiem czemu (Kert?) się śmiał z Klosza, że ten cały skok felixa z redbulla był kręcony "rybim okiem"
Miło, że wróciłeś do tego po 4 stronach przekomarzania się Klosza, że on tylko zadaje pytania. Tłumaczę więc, że nie neguję faktu zastosowania takiego obiektywu, bo widać to jawnie po obrazie, chodziło mi w tej lekko zgryźliwej wypowiedzi, że wg autora filmiku zastosowanie rybiego oka z automatu ma stanowić niezbity argument świadczący za teorią płaskiej Ziemi. I tak to właśnie wygląda, szukanie pasujących do teorii argumentów, etc. Gość stwierdza, że "badał temat wiele miesięcy" i widział jeden lot o bezpośrednim połączeniu, o którym nikt nie słyszał, a losowy użytkownik forum wchodzi na wyszukiwarkę lotów i w moment znajduje bezpośrednie połączenie Australia - Ameryka Południowa, w którym lot trwa 13 h, co wg wiarygodnego (
) modelu płaskiej Ziemi/logo ONZ musiałoby zająć niewspółmiernie więcej czasu, albo trzeba by lecieć w prostej linii nad kilkoma kontynentami. Do tego na koniec filmiku wg autora najlepiej podsumowujący 1:30 h czasu spędzonego przy "naukowej spiskowej teorii dziejów nazistowskich inżynierów" wywód o nasyceniu religijnym o deprecjacji wyjątkowej wartości człowieka i geocentrycznego modelu świata, także pomimo może niektórych bardzo intrygujących tematów poruszonych w filmie, ciężko choćby pomyśleć o obiektywnym podejściu do całości z "otwartym umysłem".
Tyle o tym pierdololo i przy próbie wycofania ze bzdury mydlącymi stwierdzeniami, że "warto zadawać pytania". Jak dziecko zadaje bezpośrednie pytanie, to jest urokliwe i mu się tłumaczy, bo ledwo kilka wiosen temu oderwał się od matczynego cyca, a jak dorosły chłop tłumaczy tym zadawanie idiotycznych pytań, to w najlepszym przypadku zgrzyt zębów i konsternacja.