Koś tu miał same pały z historii albo nie potrafi jej za grosz interpretować.
- uważa że jest rząd który organizuje gigantyczną organizacyjnie i logistycznie akcję wysadzenia w powietrze kilku tysięcy własnych obywateli mając nadzieję że to się nie wyda
W takim razie powiedz mi co robiła rosja 60 lat temu i co robi do dziś tyle że na mniejszą skale. W ogólnie przyjętych podręcznikach masz dokładne dane ile samych rosjan zgineło w łagrach. Powiedz mi w takim razie co że swoimi obywatelami rąbią rządy chin, kuby, koreii i dziesiątek państw na całym świecie. No tak, wiadomo że ameryka to ameryka i przecież u nich jakiekolwiek takie przejawy agresji wobec własnych obywateli nie mają prawa istnieć "bo tak".
- porównuje Busha do Hitlera który zamordował dziesiątki milionów ludzi albo USA do dyktatur (rozumiem nastawienie antyamerykańskie ale to jest dla mnie osobiście wyjątkowo niemądre postawienie wszystkiego na głowie - jest też zwyczajnie niesmaczne).
Daj mi chociaż jeden w 100% pewny argument że świat nie zobaczy już takich ludzi jak hitler czy stalin. Gówno, nie ma bata żeby tacy ludzie sie nie pojawiali i nie ma ich obecnie na wysokich lub nawet najwyzszych stanowiskach. A historia się kołem toczy i będzie toczyć.
- tworzy tezy o rządzie światowym i podaje stronki z Wiki na której ktoś napisał że m.in. Olechowski jest w powstającym rządzie światowym
Obywatele są podporządkowani niższym organom władzy, te ograny są podporządkowane wyższym i tak dalej. Porozmawiaj sobie z kimś kto dobrze zna się na psychologi społecznej, ogromną większość z nich jasno ci powie że już bycie głównym przedstawicielem jakiejś większej partii politycznej to duży zadatek na stwierdzenie psychopatii. Poczytaj o tym, sam.
To że niektórzy ludzie zatracają się w rządy władzy to nie żadna nowość, takie zachowania występują już u zwykłych głów rodzin, czy standardowego, nauczyciela, policjanta, a juz szczególnie u wielu polityków. Poczytaj o tym, sam.
Gdzieś tak od kilku tysięcy lat występują tajne grupy nacisków i nieujawnione organy władze, poczytaj sobie jakieś książki o ogólnej historii świata, ze szczególnym uwzględnieniem czasów nowożytnych. Takich działań było tyle że to już można nazwać czyść powszechnym. Jak inaczej wytłumaczysz te wszystkie afery korupcyjne w samej tylko polsce, tak misiu, to są tak zwane grupy nacisku działające w sposób niejawny, nielegalny i często nieetyczny (kradzieże i oszustwo jest nieetyczne). Jaki sens takie słowa jak tajemnica państwowa czy wojskowa, w kraju który ma w nazwie Rzecz Pospolita? Taki żebyś nie wiedział co dzieje się w głębokich strukturach państwowych. Powiedz mi dlaczego media są określane jako czwarta władza?
- nawołuje do niezależnego myślenia ślepo ufając internetowym filmikom
Daj mi jeden obiektywny argument dlaczego wierzenie w telewizor i gazety ma być jedyną drogą orientowania się w polityce czy otaczającymi nas bieżącymi sprawami.
Dla USA to było tylko parę tysięcy szarych obywateli i troche szmalu. A w zamian dostali coś co jest dla nich najważniejsze.
To że słysząc teraz 'arab', 'islam', 'talib' trzęsiecie gaciami a na słowo 'terror' macie przed oczami obraz właśnie takiego araba z laską dynamitu w reku. To się nazywa strach. Strach i propagowanie niewiedzy to podstawowe metody kontrolowania społeczeństwa,
władzy. To są przecież elementarne podstawy psychologi społecznej. Będziesz miał czelność podważyć tysiące doktorów nauk psychologicznych z całego świata?
Przez to że jesteśmy uzależnieni od władzy gówno mamy do powiedzenia w tym świecie, gówno możemy zrobić z własnej woli, na większość działań potrzebna jest nam aprobata władzy. Zgodnie z maksymą: "Jeżeli jakaś głowa wystaje ponad tłum to trzeba tą głowę obciąć". Zapierdalamy w pocie czoła żeby wyrabiać 100% normy w pracy która nas nie interesuje, nabijać pkb i zapewniać grubasom wyżej stały dostęp do kasy. Wyrzekamy się marzeń które nie niosą ze sobą realnych zarobków, "a tak w ogóle to i tak nie będziemy mieli czasu na ich realizacje bo muszę zarabiać".
I na sam koniec największe kurewstwo jakie robią z naszymi mózgami. Zauważcie że lekką ręką przyzwalamy na mordowanie ludzi, znieczulica. Myślicie że co kur** mać się dziele na bliskim wschodzie i w ponad połowie azji?! Patrzymy na to medialne gówno z telewizora a jak słyszy sie że coś jednak jest nie tak jak powiedział telewizor to od razu to odsuwamy bo to burzy porządek który w głowie poukładali nam politycy, społeczeństwo i oczywiście telewizor.
Wielki chui z taką demokracją i misjami stabilizacyjnymi za które giną niewinni ludzie...
Jak chcecie to udławcie się tym fałszywym obrazkiem wolności, idźcie do pracy napier**lać pkb i żetony żeby w spokoju wegetować i zgnijcie w tym gównie, wasz wybór.
Ja tak mam swoją własną drogę i jak ktokolwiek mi jej zabroni jakimiś ustawami czy szantażami to najpierw wyśmieje a później strzele soczystego kopa w dupe.