Mam kilka lamerskich pytań co do 360, którą chcę sobie kupić, ale szczerze nie chce mi się przegrzebywać przez wszystkie tematy, żeby dojść do tego co potrzebuje wiedzieć, bo się rozleniwiłem ostatnio.
1. Rozumiem, że 360 ma regiony? Jeśli tak to nie opłaca się kupować jakiś podejrzanych zestawów z allegro np. Elite za 1550?
2. Czy na początek potrzebuje coś jeszcze do 360 jeśli kupowałbym nówkę, a kupowałbym używanego, żeby móc spokojnie grać?
3. Czy jest jakiś problem z gwarancją, bo z tego co gdzieś czytałem to się gdzieś rejestrujesz u nich na hotline, ale to rejestruje konsolę do człowieka? Znaczy się, że jak kupuję używkę, którą ktoś używał to stracę gwarancję?
4. Jeśli nie mamy Live u nas to gdzie się rejestrować i czy będę mógł wszystko stamtąd zassać, bo ostatnio słyszałem o jakiś blokadach regionalnych co wprowadzali z updatem?
5. Czy muszę do Live kupować jakieś zdrapki czy ściągać po prostu kasę z konta? Co jest bezpieczniejsze i lepsze? Zdrapki widziałem są podzielone, więc rozumiem, że EU działa tylko w Europie itd.? Podobnie jest z punktami M$?
6. To pewnie było miliony razy, czyli jakie tytuły na początek? Może jakieś ciekawe tytuły na Live Arcade?
7. Czy ustawienia internetowe w Xboxie sprawiają jakiś problem, gdy mam w domu sieć, a router wpięty jest do sieci osiedlowej? Mam tak wpięte PS3 i hula.
8. Znajdę więcej, ale to potem