Na ile czasu starcza gra?
Ja za pierwszym razem (wykonując prawie wszystkie questy) przeszedłem w jakieś 43 godziny. Drugiego razu jeszcze nie zacząłem (brak czasu), ale jestem pewny, że na tym się nie skończy, a gierkę z przyjemnością przejdę z 5 razy
Dla mnie ME jest grą roku i jestem naprawdę pod wrażeniem tego, co udało się dokonać gościom z Bioware. Wiadomo parę rzeczy nie do końca zagrało - np zamiast 15 (przykładowo) pustawych planet do eksploracji, wolałbym 1 rozbudowaną i tylko 5 do zwiedzania Makao. Niezbadane światy są fajne, ale jest ich za dużo (ot paradoks
), myślę, że 5-7 byłoby optymalną liczbą. Jeszcze można się doczepić do braku unikatowych przedmiotów, zwolnień animacji, braku mini-gier i takiej sobie SI. Najważniejsze jednak, że końcowy efekt i tak jest znakomity, a fabuła, klimat, grafika, świetne rozmowy i fantastyczne uniwersum po prostu MIAŻDŻĄ! Bardzo polecam.
Iras, nie na stałe; mówiłem tak bo gdy masz Savant VIII+ jako bio-amp bariere możesz aktywować non-stop, zanim się skończy już możesz rzucić nową. Tak samo co do drugiej uwagi - nie martw się, dobry sprzęt i twoje "czary" będą się ładować co 10 sek.
Fakt, grałem szturmowcem i później moce ładowały się bardzo szybko, a i tak mogłem jeszcze rzucić przypływ adrenaliny (odnawia wszystkie umiejętności). Ogólnie bardzo fajna klasa.
Ps. Polecam podpakowywać Urok (lub Zastraszanie), bo naprawdę się przydaje.
Ps2. Już nie mogę się doczekać ME2. Strasznie ciekawi mnie jak to wszystko się dalej rozwinie