Autor Wątek: Mass Effect  (Przeczytany 136781 razy)

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 60
  • Two different souls in one body.Which one is mine?
Odp: Mass Effect
« Odpowiedź #840 dnia: Czerwca 23, 2009, 23:34:29 pm »
Poradnik na onlinecenter zawiera poważny błąd - rzekłbym nawet wielbłąd.

Jestem żywym dowodem na to, że sposób ten działa również na Insanity.

U mnie to samo, zaskoczyło na Hardcore i Insanity. Od razu po starcie zmieniłem poziom trudności i to wszystko.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #841 dnia: Czerwca 27, 2009, 21:57:36 pm »
Ogłoszenie na temat DLC do ME musi poczekać:
http://www.gram.pl/news_8gnjJ,u7_Ogloszenie_na_temat_DLC_do_ME_musi_poczekac.html

Fani gry Mass Effect muszą się uzbroić w dodatkowe pokłady cierpliwości. Komunikat dotyczący DLC do produkcji BioWare'u, wbrew wcześniejszym zapowiedziom, nie został ogłoszony. Nie wiadomo też, kiedy to nastąpi.

"Gdzie się podziało obiecywane ogłoszenie dotyczące rozszerzenia do gry Mass Effect?" - pytanie takiej treści zadają sobie zapewne fani dzieła BioWare'u. Na początku tego tygodnia zapowiadano, że najprawdopodobniej przed jego końcem światło dzienne ujrzą nowe informacje na temat wspomnianego DLC. Twitter jednak milczał.

Aż do teraz. "W wyniku pewnych okoliczności, znajdujących się poza moją kontrolą (czyli mojej głupoty dotyczącej koordynacji działań w czasie), wszystkie doniesienia dotyczące kolejnych DLC do pierwszego Mass Effect muszą jeszcze poczekać. Przykro mi" - informację tej treści przkeazał fanom jeden z przedstawicieli BioWare'u, Evil Chris.

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #842 dnia: Czerwca 28, 2009, 00:18:13 am »
Oni są żałośni, rok minął od wydania misji na godzinkę, a ci nadal nic nie mają. :lol:

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #843 dnia: Lipca 05, 2009, 14:34:26 pm »
Skonczylem wczoraj Mass Effecta i powiem szczerze, ze nie spodziewalem sie, iz main quest bedzie tak zajebisty - imho najlepszy oraz najbardziej wciagajacy main quest z wszystkich RPG'ow w jakie gralem. Kiedys narzekalem, ze 30h na RPG'a to malo, bo fakt to malo, ale Mass Effect jestem w stanie to wybaczyc przez wzglad na uber main quest - po prostu nie da sie w ta gre nie zagrac jeszcze raz!.
Jesli ktos jeszcze nie gral w ta gre i czeka by naszla mu ochote na S-F [tak jak to bylo ze mna], niech nie czeka tylko leci do sklepu, gwarantuje, ze po pierwszej godzinie z gra zakocha sie w uniwersum Mass Effect, a tempo akcji go pochlonie ;] Ogolnie polecam ta gre kazdemu, nawet osobom, ktorzy lubia tylko gry akcji, bo tutaj tez sie odnajda!
A teraz tak troche szczegolowiej.

Co mi sie podobalo:
- swiat, nie, przepraszam - SWIAT - Uniwersum ME jest tak zajebiste i tak realistyczne, ze az sam bylem w szoku jak poznalem to co Bioware stworzylo. Wszystko jest spojne i logiczne, nawet technologie sa swietnie opisane - wystarczy sobie pozwiedzac statek by zobaczyc jak wiele uwagi do oddania 'realizmu' przywiazali tworcy. Rasy sa zajebiste, bardzo zroznicowane i fajnie zazebione - bardzo podobala mi sie historia Krogan i Quarian.
- main quest o czym juz pisalem wyzej - to jedna wielka nieustajaca bomba, akcja jest czasem szybsza [poczatek, Feros, koncowka], a czasem troche wolniejsza [Noveria], ale caly czas mamy poczucie pospiechu i igrania z czasem. Poza tym to co sie dzieje na Ilos, a potem w Cytadeli trzeba zobaczyc na wlasne oczy - fala geth'ow + krazownik Geth'ow wyskakujacy na Sheparda, ktory goraczkowo wlacza wiezyczki obronne to mistrzostwo swiata - total EPIC [baa a w oddali jeszcze Sovereign widac ;]
- filmowosc i gameplay - nigdy jeszcze walka w zadnym RPG nie wygladala tak zajebiscie i nie dawala tyle frajdy - Mass Effect pod wzgledem filmowosci przebija dla mnie Uncharted [Marcepan zagraj w Mass Effect! nie rozczarujesz sie, nawet jak rpg'ow nie trawisz ;]
- muzyka - geniusz, wlasnie leci u mnie w Winampie :P
- grafika - bardzo ladna i klimatyczna, choc nie doskonala, ale o tym w wadach napisze
- CODEX - swietna, wrecz cudowna encyklopedia, bardzo mi sie podobal fakt szukania informacji o swiecie i zapisywania ich do Codex'a - moglbym to robic godzinami ;]

Co mi sie nie podobalo:
- Side questy - bylo pare fajnych, bylo pare normalnych i bylo sporo nudnych oraz beznadziejnych. Tak jak to moj kolega napisal, 'od razu widac co chcieli zrobic w tej grze, a co dodali na sile', wszelkie zbieractwa, szukanie surowcow/tagow/disc'ow jest totalnie beznadziejne - jeszcze zrozumialbym to, gdyby jakis konkretny reward byl za to, ale nie za zebranie 7 Prothean disc'ow dostalem 184 expa, kase i zamkniecie Journala - WTF! Niech sobie chlopaki zagraja w Morrowinda/Obliviona i zobacza jak sie robi side questy! Kurcze zeby dali chociaz mozliwosc odczytania tych dyskow, bysmy mogli sobie cos poogladac czy chociaz poczytac - tak jak np byl artefakt Prothean na jednej z planet, ze Shepard mial wizje jak Protheanie odwiedzali ziemian za czasow epoki kamienia lupanego -  to bylo swietne, szkoda, ze nie wyrenderowane, ale mimo wszystko bardzo fajne - ale to ewenement, niestety ...
- puste i powtarzalne Uncharted Worlds.
- interfejs - kto to gowno robil? Gdzie w ogole sprawdzic ile masz shielda, gdzie sprawdzic jaki dmg zadajesz, kto w ogole myslal nad systemem zarzadzania ekwipunkiem? Ja wiem, ze to gra konsolowa, ale bez przesady! Jak mozna bylo bardziej uproscic oraz oglupic interfejs oraz system rozwoju postaci - choc do tego akurat idzie sie przywyczaic, Bioware prosze zmiencie to w dwojce.
- Journal - tandetny i na maxa uproszczony z wielu dialogow i informacji zostaje Ci jedno zdanie, i baa poki nie wrocisz do postaci od ktorej brales misje to nie odtworzysz sobie dialogu. Powinny byc logi jak KOTOR'rze dotyczace dialogow, jak rowniez dmg'u i informacji z gry.
- bugi graficzne - to najmniej istotne, nie podobalo mi sie cieniowanie twarzy, nie podobaly mi sie troche slabe tekstury oraz sfake'owane dynamiczne oswietlenie, ktore wyglada komicznie
- windy - mam nadzieje, ze dwojce bedzie ich mniej :P
- AI - druzyny, bo przeciwnicy nawet niezle sie zachowywali, ale moj team to czasem tak glupio sie zachowuje, ze przechodzi to ludzkie pojecie + czesto sie blokuja na jakis przeszkodach ...

Podsumowywujac gra moglaby byc jednym z najlepszych RPG'ow w historii, ale niestety zabraklo im czasu, pomyslow i checi, a szkoda ;\ Ocena mocna 9, za quest glowny i fabule 11 :P Teraz czas ponarzekac w topicu o Mass Effect 2 :P
« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2009, 15:11:56 pm wysłana przez KKRT »

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #844 dnia: Lipca 05, 2009, 14:58:24 pm »
To się nazywa zachęta :)
Jutro lecę po dodatkowe 512 ramu, do tego Mass Effect i śmigam :)
PSN ID: WojtqGO

ubol

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 16
  • PSN: urytuPL
« Odpowiedź #845 dnia: Lipca 05, 2009, 15:07:23 pm »
No, ja też ostatnio mam chęć na tę gierkę :twisted:

piter86

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #846 dnia: Lipca 05, 2009, 15:35:25 pm »
Główny wątek wyrwał mi z życiorysu 13h a to jeszcze nie koniec
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)
Nie przepadam z RPGami w klimatach Sc-fi ale ten tytuł naprawdę mnie pochłoną  :)
Narazie strasznie męczył mnie tragiczny framerate (aż w oczy szczypie) i debilne AI kompanów. Pomijając jednak te i inne niedoróbki muszę stwierdzić , że mam do czynienia ze świetną grą.

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #847 dnia: Lipca 05, 2009, 16:01:34 pm »
Nie przepadam z RPGami w klimatach Sc-fi ale ten tytuł naprawdę mnie pochłoną  :)
Narazie strasznie męczył mnie tragiczny framerate (aż w oczy szczypie) i debilne AI kompanów. Pomijając jednak te i inne niedoróbki muszę stwierdzić , że mam do czynienia ze świetną grą.
Jak masz wzglednie dobrego kompa to sprzedaj wersje na X0 i kup wersje PC, jest calkiem niezle zoptymalizowana poki nie wlaczysz AA [przynajmniej na radkach wydajnosc spada o 60-70% z wlaczonym AA...].
« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2009, 16:25:18 pm wysłana przez KKRT »

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #848 dnia: Lipca 05, 2009, 16:08:53 pm »
Ja tą grę przeszedłem 4 razy :D Historia zajebista, każdy musi w to zagrać ja już 2 nie mogę się doczekać. Mogliby też trochę poprawić mimikę twarzy przy dialogach dodać jakieś emocje bo to wszystko za sztywne jest.

piter86

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #849 dnia: Lipca 05, 2009, 16:40:40 pm »
Jak masz wzglednie dobrego kompa to sprzedaj wersje na X0 i kup wersje PC, jest calkiem niezle zoptymalizowana poki nie wlaczysz AA [przynajmniej na radkach wydajnosc spada o 60-70% z wlaczonym AA...].
Mój PC nadaje się jedynie do streamowania filmików z redtuba.
Jakoś przełkne te spadki animacji  :???:

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #850 dnia: Lipca 06, 2009, 15:49:49 pm »
Kupiłem dzisiaj i gram na PieCyku :) Przeraziłem się na początku, bo druga płytka jest trochę (trochę bardzo) zarysowana w pewnym miejscu, ale na szczęście wszystko się dobrze zainstalowało. Przeprosiłem się z graniem na kompie, i wyszło mi to tylko na dobre.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #851 dnia: Lipca 06, 2009, 16:06:05 pm »
No to widzę że niektórzy się przeprosili z tą grą..na x'ie nie ma tragedii jeśli chodzi o spadki animacji ;) W paru momentach. 8)

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #852 dnia: Lipca 06, 2009, 16:24:06 pm »
No to widzę że niektórzy się przeprosili z tą grą..na x'ie nie ma tragedii jeśli chodzi o spadki animacji ;) W paru momentach. 8)
Jest tragedia, ale i tak warto zagrać. 8-)

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #853 dnia: Lipca 06, 2009, 23:30:28 pm »
Mam pytanko. Widzialem na X0 narzekania na Noverie, ktora na PC nie przysparza zadnych trudnosci w porownaniu z np mostem w cytadeli czy niszczona cytadela, czy na X0 np podczas walki w przejetej przez Sarena Cytadeli tez macie spadki animacji? Bo mi z 60 fps robi sie nagle 25-30 w tym momencie [np we wszystkich Uncharted Worlds jest stale 60fps]. To kwestia gry czy optymalizacji PC?

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #854 dnia: Lipca 06, 2009, 23:42:00 pm »
Pewno i tego i tego ;)

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
« Odpowiedź #855 dnia: Lipca 07, 2009, 00:11:58 am »
Jaka wy tam tragedie widzicie? Mnie moze przez cala gre dwa razy powaznie zwolnilo   :???:
« Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2009, 00:27:05 am wysłana przez _ReD_ »

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #856 dnia: Lipca 07, 2009, 00:24:16 am »
Nie no framerate to naprawdę porażka. A nieznany świat z zamiecią to już w ogole  :shock:

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #857 dnia: Lipca 07, 2009, 00:58:31 am »
tak jak np byl artefakt Prothean na jednej z planet, ze Shepard mial wizje jak Protheanie odwiedzali ziemian za czasow epoki kamienia lupanego -  to bylo swietne, szkoda, ze nie wyrenderowane, ale mimo wszystko bardzo fajne - ale to ewenement, niestety ...

Omg? Na której planecie to znalazłeś o__O ? Przechodzę Mass Effect drugi raz i teraz zamierzam przejść przez side questy, niestety są dosyć nudne i odechciewa mi się, ale ten bajer był zobaczył ;]

PS. I Fakt główna kampania kopie zadek...

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #858 dnia: Lipca 07, 2009, 01:07:30 am »
Attican Beta       Hercules    Eletania

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #859 dnia: Lipca 07, 2009, 01:18:00 am »
Z takich fajnych ciekawostek, podobało mi się to, że na jednej z planet, w miejscu, gdzie znajdował się chyba jakiś artefakt albo inna znajdźka, a do którego gracz nawet by nie zawitał, gdyby właśnie nie sprawdzał wszystkich lokacji zaznaczanych na mapie/radarze, była sobie grupka stworów, które przypominały centaury, ale zamiast tułowiu człowieka był to tułów przypominający lisa bądź coś w tym stylu. Niby nic, niby takie małe gówienko, ale zdziwiłem się, gdy to zobaczyłem, że komuś tam chciało się modelować stworzenie, które pewnie przez większość graczy zostanie kompletnie pominięte.

Co do samej gry - zachwycałem się nad nią już wcześniej, gdy przeszedłem ją po raz pierwszy. W tej chwili przeszedłem ją już trzykrotnie (dwa razy jako inżynier, raz jako adept), za każdym razem na prawie 100% (zawsze zabraknie mi jednego czy dwóch minerałów) i mój zachwyt nad nią jest wciąż wielki. Fakt, side questy potrafią być nudne i żmudne, ale sam klimat gry, wygląd uncharted worlds (śliczne widoczki) oraz muzyka (kocham to jakby beczenie owiec wplątane w muzykę :D - na OST jest to utwór "Virmire Ride") sprawiają, że nawet one mi aż tak bardzo nie przeszkadzały.

Swoją drogą, gdy zaczynałem grać jako biotyk nawet nie sądziłem, że moce biotyczne mogą dać tyle radochy :D. Wciąganie przeciwników w wir, podnoszenie ich i lewitacja (szczególnie, gdy można przeciwników wyrzucić w powietrze czy przepaść) nadaje nowy wymiar walce ;).
« Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2009, 01:25:03 am wysłana przez Mr_Zombie »
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #860 dnia: Lipca 07, 2009, 07:26:31 am »
Z takich fajnych ciekawostek, podobało mi się to, że na jednej z planet, w miejscu, gdzie znajdował się chyba jakiś artefakt albo inna znajdźka, a do którego gracz nawet by nie zawitał, gdyby właśnie nie sprawdzał wszystkich lokacji zaznaczanych na mapie/radarze, była sobie grupka stworów, które przypominały centaury, ale zamiast tułowiu człowieka był to tułów przypominający lisa bądź coś w tym stylu. Niby nic, niby takie małe gówienko, ale zdziwiłem się, gdy to zobaczyłem, że komuś tam chciało się modelować stworzenie, które pewnie przez większość graczy zostanie kompletnie pominięte.
Mi to kangura przypominalo :P i nie jestem pewien, ale wydaje mi sie, ze ta znajdzka nie byla zaznaczona na mapie :P Zreszta, strasznie brakowalo wlasnie zwierzat na planetach ;\ jedynymi zwierzakami byly ptaki na Virmire [czy jak to sie pisze ;p], malpy, dzikie 'psy' na Feros i wlasnie te kangury - malo, zdecydowanie za malo ;\

No Biotycy sa fajnie, ale jako, ze mamy dwoch swietnych w teamie Kaidena i Liare to dla mnie bezsensowne jest robienie Sheparda jako biotyka.

A wlasnie pytanko, czy bonus do recharge shielda z armora wplywa na recharge shielda z mocy Barrier?

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #861 dnia: Lipca 10, 2009, 19:53:12 pm »
Właśnie skończyłem i jestem wstrząśnięty!! Składam pokłony BioWare za to, jak nieprawdopodobną grę stworzyli. Całe kompletne i wiarygodne uniwersum, fabuła i klimat międzyplanetarnych wypadów - jedna wielka masakra. I jeszcze ta pompa na sam koniec, kiedy Cytadela się zamyka :shock: . Brak słów. Grałem sobie po 3 godziny dziennie od poniedziałku, ale dzisiaj przycisnąłem od rana i teraz skończyłem, nie dało się przerwać. Intensywność i wiedza, że losy galaktyki leżą w moich rękach nie pozwoliły mi odejść od kompa :D . 10/10, ścisła czołówka gier, w które miałem przyjemność zagrać. Z minusów podam jedynie powtarzalność baz na tych tzw. uncharted worlds, bo same jazdy Mako po górach tychże planet dają sporo radochy.
MUST-HAVE tej generacji.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #862 dnia: Lipca 10, 2009, 19:56:04 pm »

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #863 dnia: Lipca 11, 2009, 15:48:32 pm »
Wiecie czy gdzieś można dostać Mass Effect Revelation (np. w Empiku z książkami w języku obcym) ? Chętnie zgłębiłbym się w to uniwersum :)

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #864 dnia: Lipca 12, 2009, 00:58:07 am »
Możesz zamówić z Empiku: http://www.empik.com/mass-effect-revelation-z-importu,2447642,p
Koszt 29,21zł - gdy odbierasz ze sklepu, dostawa jest za darmo.

Ogólnie książka jest całkiem dobra (swoją "kopię" brałem z torrenta, kompletnie zapomniałem o tym, że w Empiku jest możliwość importu książek zagranicznych); ot taka książka przygodowa w klimatach Mass Effect.

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #865 dnia: Sierpnia 01, 2009, 16:54:42 pm »
Damn... Mass Effect coraz blizej rzeczywistosci ;) i to bez technologii 'Prothean'

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
« Odpowiedź #866 dnia: Sierpnia 21, 2009, 02:30:53 am »
Wyglada na to ze nowe DLC do Mass Effect coraz blizej, na xbox.com zaktualizowano liste osiagniec o cale trzy nowe achievy warte 150GS. Teraz jestem ciekaw zarowno ceny jak i wielkosci dodatku.

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #867 dnia: Sierpnia 23, 2009, 15:31:31 pm »
Zombie i Wojtq - na jakich maszynach graliście w ME? Mój GF 7300GT 256mb i 1gb ram dadzą radę?

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #868 dnia: Sierpnia 23, 2009, 15:59:32 pm »
Mam prawie taki sam sprzęt:
GF 7300 GT, ale 512 mb
1 gd ddr1 ram
athlon x2 64 4000+ (2x 2.41 ghz)

działało całkiem nieźle, ale bez większych rewelacji (800x600, detale bodajże średnie). Przy ostrzejszej zadymie gra potrafiła mocno chrupać, ale na ogół działała płynnie. Próbuj, bo warto :cool:

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #869 dnia: Sierpnia 23, 2009, 16:11:04 pm »
Dzięki za szybką odpowiedź. No zobaczymy jak u mnie to pójdzie, procek też mam słabszy. Jednak grzechem jest niezaliczenie tej pozycji :)

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #870 dnia: Sierpnia 23, 2009, 16:32:16 pm »
Pozycja obowiązkowa, nie ma co. Teraz ostrzę sobie pazurki na "dwójkę", dla której poważnie rozważam kupno Klocka :) Ostatnie filmiki przedstawiające akcję na Omedze przekonały mnie, aby nawet nie próbować odpalania tej gry na PC - płynność poraża.

ubol

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 16
  • PSN: urytuPL
« Odpowiedź #871 dnia: Sierpnia 23, 2009, 17:55:03 pm »
Pozycja obowiązkowa, nie ma co.
No, chciałem w to teraz pykać ale jakaś gnida sprzedała mi angielską wersję a miała być z polskimi napisami :evil:.
Szkoda że od razu gry nie sprawdziłem tylko dopiero po remoncie. Nic trzeba będzie tę sprzedać a potem już normalnie nówkę w sklepie się kupi.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #872 dnia: Sierpnia 24, 2009, 18:27:15 pm »
Zombie i Wojtq - na jakich maszynach graliście w ME? Mój GF 7300GT 256mb i 1gb ram dadzą radę?

Ja grałem na laptopie:
Athlon 64 QL60 (2x 1.9ghz)
zintegrowany Radeon HD 3200
2gb RAM (z czego jakieś 300 mb przywłaszcza sobie karta graficzna).

Na 1024x600 z prawie wszystkim na high (wyłączone dynamiczne cienie, które są paskudne na postaciach z bliska, oraz zmniejszone efekty cząsteczkowe, na które i tak nie zwracałem uwagi) i gra chodzi chyba płynnie*, może trochę przycina przy większej zadymie. Rzadko kiedy jednak spotkałem się z jakimś większym doczytywaniem tekstur (praktycznie to bardzo rzadko i tylko na ułamek sekundy widać rozmyte tekstury) a jedyny długi loading, jaki mam, to przy wejściu na Normandie.

*wiele lat gry na nie zawsze najwyższej klasy kompie spowodowało, że często nawet 20fps wygląda dla mnie w miarę płynnie :(

EDIT: Zawsze możesz sprawdzić, jak Twój sprzęt mieści się pomiędzy wymaganiami rekomendowanymi a minimalnymi za pomocą strony Can You RUN It?. Nie powie Ci ona, jak dobrze gra będzie chodzić ale zawsze da jakiś pogląd na to, czy w ogóle warto próbować odpalić grę :P
: 23-08-2009, 22:38:28
Ponoć na szwedzkim MP pojawiło się już nowe DLC do ME. Zajmuje 237mb, trwa jakieś 2-3 godziny i kosztuje 400MP. Jedyna wada - jest po niemiecku ;].

"Prove your bravery on a remote, top secret space station of the alliance. Can you hold your position as the best of the best? This module contains a new space station, on which can be landed, 13 exciting combat scenarios and approx. 2-3 hours fun. Condition: You must have reached the Spectre status, before you can accept this mission."

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
« Odpowiedź #873 dnia: Sierpnia 24, 2009, 20:44:21 pm »
Na Amerykanskim MP tez jest DLC ale niestety narazie zabezpieczone kodem i ni chu** nie idzie sciagnac. W sumie cena adekwatna do dlugosci dodatku :)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2009, 20:46:48 pm wysłana przez _ReD_ »

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #874 dnia: Sierpnia 24, 2009, 20:45:17 pm »
Pinnacle Station Premium Theme (240MP):

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
« Odpowiedź #875 dnia: Sierpnia 25, 2009, 22:09:36 pm »
Chcialem tylko dodac ze dodatek jest juz dostepny dla wszystkich :)
: Sierpień 25, 2009, 13:31:48 pm
Sorry panowie ale dodatek po ch***, nawet na godzine nie wystarcza. Combat Missions sa proste i slabe i wszystkie bardzo krotkie, do tego wszystkie wykorzystuja miejscowki z Mass Effect, nic nowego nie ma. Jest jedno fajna misja ale trwa raptem 5 miut, w sumie to jedyna nowa miejscowka, ale obszarem to nie wiem czy przebija Normandy, cholernie mala. A cala ta Pinnacle Station to malutka stacja kosmiczna, liczylem ze chociaz bedzie na nowej planecie a tu dupa. Ogolnie jestem strasznie zawiedziony i ten dodatek mogl wogole sie nie ukazac, to jest jakas kpina.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #876 dnia: Sierpnia 25, 2009, 23:06:15 pm »
Tyle miesięcy czekania, budowanie napięcia "tak, tak, nowy dodatek się tworzy; wkrótce ogłosimy; już zaraz" a tutaj takie coś.  :lol:

Najlepsze jest to, że ponoć dodatek gryzie się z Bring Down the Sky (z NeoGAF: "Apparently the new DLC does not work correctly if you have the Platinum Hits edition that includes Bring Down The Sky and have finished it with that character. So if anybody bought the game recently, finish this one first or try to keep a save from before you do BDtS."). Oh BioWare...  :lol:

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #877 dnia: Sierpnia 26, 2009, 17:39:19 pm »
BioWare doesn't deny PS3 Mass Effect
http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=222086?cid=OTC-RSS&attr=CVG-General-RSS

When quizzed on why the developer chose not to bring the series to PS3, Muzyka said: "I think a more accurate way to frame it is to say we've announced we're developing Mass Effect for 360 and PC. Right from the beginning we said we wanted to deliver Mass Effect on the 360. Right now all we've announced is we're working on 360 and PC."

Jasno nie zaprzeczają, więc kwestią czasu jest zapowiedź na PS3. Jeśli ta seria rozszerzy się na konsolę Sony, to chyba tylko Alan będzie mnie motywował do zakupu Xboxa, a to chyba mało w porównaniu z nadchodzącymi exami na Chlebaka :eek:

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • It is what it is
« Odpowiedź #878 dnia: Sierpnia 26, 2009, 18:38:55 pm »
Jesli mam byc szczery to na chwile obecna zarowno MS jak i Sony moga liczyc tylko na wlasne studia jesli chodzi o Exy, kazde inne studio woli wydac multi bo bardziej im sie to oplaca i raczej nie ulegnie to zmianie. Problem MS polega na tym ze w tej chwili ma chyba tylko trzy studia. Rare, ktore w sumie nic ciekawego nie wydalo tylko jakies piniaty, banjo i Perfect Dark, Turn 10, ktore robi tylko Forzy i Silikon Knights, ktore wydalo tylko Too Human. Nie wiem czy Lionhead ma jakas umowe z MS czy po prostu Piotrus lubi Billa :)

Czy Mass Effect ukaze sie na PS3? Wszystko mozliwe, byc moze nawet teraz robia konwersje jedynki i oglosza cos na ten temat przy lub troche po premierze czesci drugiej.

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #879 dnia: Sierpnia 26, 2009, 18:50:51 pm »
Lionhead jest własnością M$, wykupili ich dość dawno temu ;)
Z tą PeeStrójkową edycją jest o tyle dziwna sytuacja, że od pierwotnej premiery w tym roku minie 2 lata, rzadko kiedy nawet time-exy zaliczają takie opóźnienie.