Czemu się "wypieli"? Nie jestem w temacie, dlatego pytam. Coś nie zagrało? Słaby multi, za trudny, błędy, lagi, czy po prostu zbyt mała popularność tej gry decyduje o takim osądzie?
mała popularność
Niestety. Serwery wieją pustkami, ze świecą szukać ludzi do grania. Dziwne i niezrozumiałe dla mnie, bo gra jest naprawdę doskonała i przyjąłbym ją w wersji pudełkowej z otwartymi ramionami.
Mowa. Żal mi tego Wipeout'a bo wyszedł naprawdę rewelacyjny tytuł, z dużym potencjałem do sieciowych rozgrywek. Pomyśleć, że niegdyś to był jeden z najważniejszych atutów decydujących o kupnie konsoli. Może gracze nie są przekonani do pewnej archaiczności tego typu gier, bo jeśli idzie o Wipeout, schemat i mechanika gry są identyczne niemalże od początku istnienia serii (lot w ciasnych torach, jak to niektórzy mówią "w rynnie toru bobslejowego"), co mnie osobiście nie przeszkadza, wręcz stanowi atut (w Wipeout:Fusion twórcy kombinowali z "bezdrożami" i, szczerze, nie wyszło im za bardzo), ale pewnie mierzi "nowych", potencjalnych kupców tej gry.