A czemu to neo ci się z tandetą kojarzy?
co wy tak zmieniacie te avki… toć to oczopląsu można dostać.
Lupinator zmien kolejnosc Ratchetow w swojej sygnaturce. W koncu ewoluowal on w druga strone.
skąd je masz?
Zapytaj sie kogos z "obsługi"
Ja sie zastanawiam nad zmiana avatara, ale musze znac Wasze zdanie Razz
FAjny fajny. Ale troszke zamały?
No Hubi masz gust
Hubi a ja cały czas pamiętam twój najlepszy avatar z twarzą komputerowej laski ;] ten był najlepszy
A ja musiałem avatar usunąć Przyszła do mnie okropna wiadomość że mam za duży (jak zwykle ) i musze usunąć. Będę musiał jakis nowy zrobić:(
Pentagram to nie jest symbol szatana...
Pentagram – Gwiazda pięcioramienna, przeważnie wpisana w koło. W niektórych kulturach uwazany za symbol magiczny. Pitagorejczycy widzieli w nim symbol doskonałości. Dla pierwszych chrześcijan pentagram odzwierciedlał pięć ran Jezusa ze względu na 5 wierzchołków. Od XIV wieku uważany za symbol szatana, ze względu na podobieństwo do głowy kozła (odwrócony dwoma wierzchołkami do gory). W XIX wieku Eliphas Levi podzielił pentagramy na "dobrą strone" i "złą strone". Za "dobrą" uznał ten odwrócony jednym wierzchołkiem do góry a za "złą" odwrócony dwoma wierzchołkami. Pentagram odwrócony jednym wierzchołkiem do góry zwany jest Pentagramem Białym, jest on odzwierciedleniem "sacrum" - siły boskiej. Odzwierciedla również pięć zmysłów człowieka, oraz pięć żywiołów: ducha, powietrze, wodę, ziemię i ogień, ukazując wyższość umysłu człowieka nad wszelkimi innymi żywiołami i zmysłami. Pentagram zwrócony jednym wierzchołkiem ku dołowi zwany jest Pentagramem Odwróconym, Czarnym, lub Pentagramem Bafometa (Bafomet - odzwierciedlenie szatana, rzekomo czczony przez templariuszy w średniowieczu). Pentagram Bafometa przedstawia "profanum" - człowieczeństwo, odzwierciedla on wyższość uczuć i rozumu nad wiarą w Boga , jest powszechnie uważany za znak satanistyczny, chociaż często mylony z Pentagramem Białym. Pentagram Biały uważany jest za amulet chroniący przed zgubnym wpływem magii oraz klątwami. Można go zauważyć na różnych talizmanach i amuletach oraz odnaleźć w wielu budowlach sakralnych itp.