No wiec jestem pozytywnie zaskoczony! Mamy 2 kampanie, autoboty i deceptikony, oczywiscie wybrałe deceptikony
Pierwszy robot w jakiego sie wcielamy to jakis który przemienia sie w helikopter(nie znam nazw) Pierwsza misja ro rozwalanie bazy US Army. Nasz robot jest niemal niezniszczalny co dobitnie pokazuje jeden z filmików. Pozoga jest konkretna, gra chodzi płynnie. w 2 misji nasz robocik wypuszcza z siebie mniejszego robota skorpiona któy działa pod ziemią, muszę przyznac ze nieźle to wyglada, mam andzieje ze bedzie mozna go uzywac czesciej ;]
Co mnie zdziwilo, KAŻDY budynek można zniszczyć, pięknie to wygląda jak z orgromnego hangaru robimy sito. Co prawda każdy budynek ma swoją drogę burzenia się(jak w blacku) ale podczas gry tego nie czuć i wrażenie jest piękne jak razem z jakims Autobotem wybucha za nim budynek. Z tego co zauwazyłem misji jest sporo, do tej pory odwiedziłem 3 albo 4 dużo levele(w każdym po kilka chapterów, mamy swobodną eksploracje jak w Hulku czy Spidermanie) w każdym elvelu wcielamy sie w innego Decepticona(i analogicznie autobota) Jak na razie byłem halikopterem, samochodem policyjnym(strasznie czuły model jazdy) i odrzutowcem(zdecydowanie najwieksza moc, sieje rozróbe az miło) Dodatkowo na każdej planszy mamy do zebrania 100 kulek(nie wiem co za nie) kilka misji pobocznych i mini zadania które robią sie same w trakcie misji(coś jaka chievementy, np, gdy wysoko wyskoczymy dostajemy bonusa do galerii, albo jak zrobimy dużą rozróbę) Z bugami jako takimi się nie spotkałem(moze pozatym ze nawet półmetrowy murek trzeba przeskoczyc, powinien to robić automatycznie, no i szkoda ze przemiany nie działają w powietrzu, trzeba dotknac ziemi i dopiero wtedy mozna sie zamienic np. w helikopter) co ciekawe można proawdzić 2 kampanie naraz, miło, gdy ktos sie zatnie w jednej(chociaz misje nie są zbyt trudne, miło ze na kazdego robota trzeba znaleźć inny sposób walki, np. nad jednym bez przerwy kręci się smigło i trzeba czyms w niego rzucic zeby mozna było podejsc)
Ogołem bardzo poztywnie się zaskoczyłem, jak na razie 8+ dla mnie, jedna z lepszych gier na podstawie filmu, ciekawe jak z długością.