Dzisiaj wieczorem wzięło mnie na "retro gaming", czyli PS2.
Oprócz tego doszedłem do wniosku, że najlepszą przenośną konsolą jaka kiedykolwiek pojawiła się na rynku jest GBC. No, tyle przekazu.
Tutaj bym się kłócił, moim zdaniem najlepsza jaka wyszła to Game Gear, na swoje czasy zdeklasowała konkurencje, mimo wszystko ostatecznie zdechła ach Sega nie ma szczęścia do konsol, ale oczywiście to moje prywatne zdanie...
Game Gear ma czas pracy na bateriach, który moim skromnym zdaniem dyskwalifikuje go jako hh.
GBC nie ma ani dobrej grafiki, ani rozbudowanych gier, ale jako hh właśnie sprawdza się moim zdaniem wyśmienicie.
Jest wytrzymały, możesz go wrzucić luzem do plecaka czy torby.
Jest poręczny i bardzo wygodny.
Jest PROSTY. Dwa przyciski, prostota rozgrywki, szybka partyjka. To jest właśnie idealna kieszona.
Screen z IGN.
Gram... Wczoraj skończyłem
Medal of Honor : Vanguard, zajęło mi to 3 niezbyt długie wieczory.
Nic szczególnego, ale przyjemnie się gra. Niezbyt prosta, a jednocześnie przy tym nie jest irytująca.
Do bólu liniowa, schematyczna, kierująca się określonymi mechanizmami, a jednak...
Jeżeli chodzi o oprawę - muzyka jak to w serii MoH, czyli jest OK.
Graficznie jest okropnie, z wyjątkami. Bardzo ładne są efekty świetlne, "dizajn" miejscówek niczego sobie, w porządku modele postaci. Cała reszta jest słabiutka. Gra przez... ziarnistość? grafiki sprawia wrażenie, jakby była wyświetlana w rozdzielczości 320x240.
Nie wiem skąd się wzięła np 8 za stronę wizualną w PE, dla mnie z uwzględnieniem zalet jest to nie więcej niż 6.
Zero świeżości, krótki czas rozgrywki. Rozgrywki jednak intensywnej i dającej sporo satysfakcji.
Całość oceniłbym na 7+.