Ja Demon Souls odstawilem bardzo szybko. Pamietam, ze ten tytul od strony technicznej to byla kpina. Za to BB i Sekiro <3
(....)
W ogole mnie nie porwal klimat Demon Souls. Najlepsze klimatycznie w co gralem od From to bloodborne.
Przecież
Bloodborne, to była jeszcze większa kpina pod względem technicznym, niż Demony. Po pierwsze całość hula na nowszym, znacznie potężniejszym sprzęcie, a i tak często animacja krążyła w okolicy dwudziestu k/s. Na dzień dobry gra gubiła klatki przy .... zwykłym ruchu kamerą wokół postaci łowcy. Do tego dorzucić wypada, niestety, koszmarnie długie czasy wgrywania rzędu 40 sek. Rzecz niedopuszczalna i to jeszcze tytuł konstruowany pod jeden sprzęt.
Natomiast dezeli chodzi o klimat/stylistykę, to już wedle uznania.
Jak miałbym wybrać, to w sercu
Demon's Souls, zdecydowanie, pierwsze miejsce. Posępny, ciężki klimat z rycerzami i zamkami w tle. Do tego Smoki
Dalej, na drugim miejscu
Bloodborne. Mroczny, przerażająco, jak w prozie Lovecrafta. I te cudne stroje Tropicieli.
Sekiro tez prezentuje mistrzowski poziom w tym aspekcie, choć inny stylistycznie.
Nie ma się co sprzeczać. Pod względem artyzmu, każda z tych gier to 10/10. Jednakże DS stawiam na piedestale, ponieważ za łebka uwielbiałem ten zestaw:
I platynując kolejne Soulsy zawsze staram się wybierać zbroje Elite Knight, bądź Faraama, choć nie są najlepsze, jednak wyglądają obłędnie.