Ja gram aktualnie w Resident Evil 9 Requiem, i z gry raczej jestem zadowolony, według mnie nowa część jest zdecydowanie lepsza od Village na pewno podejmująca inne wątki bardziej gra poszła w stylu klasycznych części RE w porównaniu do części VIII w której mamy inne motywy związane z fabułą, na pograniczu snu i życia co konkluduje to z omanami i świadomym śnieniem, nazywanym onirismem pokazując obrazy w realnym otoczeniu, co do Requiem gra stawia na aspekty bioterroryzmu i zakażenie wirusem który zamienia ludzi w zombie, co było fundamentem i wizytówką serii od Capcom-u w Resident Evil, w sumie jestem gdzieś na początku ale gra na ten moment może się pochwalić perfekcyjną grafika tudzież, samo otoczenie w grze prezentuje się niesamowicie, ogólnie chodzi mi o mnóstwo detali które można zaobserwować w tle co do rozgrywki to mamy tu podział gry na dwóch bohaterów przy czym grając Grace mamy rozgrywkę w starym stylu przypominająca survival horror, tudzież jeśli chodzi o Leona jest zdecydowanie więcej akcji, w grze tez jest nie najgorsza muzyka, bardzo podoba mi się nowy kawałek w Save Room-ie, w sumie gra już chyba nas przyzwyczaiła do tego typu zabiegu w każdej części.