Tekken Ball Mode był do odblokowania z tego, co pamiętam. Niestety czasy Tekkena 3 minęły już dawno, nawet przedłużone emulatorami i brakiem dobrych mordobić na pecety (w końcu wychodzi Street Fighter IV - pierwsze dobre mordobicie od czasu Virtua Fighter 2, czyli jakieś 11 lat), więc nie dam sobie ręki uciąć, ale brat grał w to dużo, i stąd moje twierdzenie.
A co do Tekkena Advance, faktycznie jest świetna. Bardzo ładne przeniesienie klimatu serii na GBA. To, że pikeloza to pikuś. Nie jest duża, zwłaszcza na GBMicro. Ważne, że płynniutka i bardzo ładnie przeniesiona. Poza tym, do Tekken Dark Resurrection na PSP, był to jedyny oficjalny Tekken na konsolę przenośną i jedyne zawitanie na platformie Nintendo.
A King of Fighters ex2 dla mnie jest średnia. Może za dużo grałem w najnowsze części na emulatorach, ale ta ma po prostu słabiutką animację. Dużo lepszy jest Street Fighter Alpha 3, albo Mortal Kombat Deadly Alliance (lub jego gameoyowa odnoga - Tournament Edition), ale to wszystko to już tylko kwestia gustu, a o nim nie da się dyskutować, bo wiadomo, że jeden lubi pomidory, a drugi jak mu nogi śmierdzą...