@Iras i Plissken podajecie przykład wyjaśnienia tego terminu w danym artykule, który w dodatku dotyczy kodeksu cywilnego, a jak na moje oko publikacja wyroku jest czynnością administracyjną. To są dwie różne gałęzie prawa i nie należy jednemu terminowi w jednej gałęzi przypisywać takie samo znaczenie, poza tym sąd wywodzi termin 14'dniowy na podstawie przepisów pokrewnych. Wiadomo 13 dni to nie jest jakiś duży okres czasu, bo wyroki też nie są publikowane z dnia na dzień ale niesmak pozostaje bo w każdej błahej nawet sprawie pis chce pokazać swoje zdanie.
ogarną swoje dupy i zajmą się rzeczami które są naprawdę ważne dla Polaków, a nie dla ich samych.
Z tym sie zgadzam. Choc dla ich samych = partie polityczne.
Ja oczywiście nie głosowałem na PIS, ale jak daję słowo, że jak wygrali wybory stwierdziłem że mimo że naprawdę ich nie trawię, dam im trochę spokoju, nich spróbują coś zmienić w tym kraju w ramach obowiązującego prawa. Nawet znajomym mówiłem, że poczekajcie zobaczymy, nie rządzili tyle lat może coś się zmieniło. Nawet sam popieram postulat nie posyłania 6 latków do szkoły. Teraz mi jednak głupio, nie mogę pojąć dlaczego Oni sami wpędzają się w tarapaty?
Kurva normalnie gracja słonia w składzie porcelany.
Ale ty pier**lisz smenty aż miło, człowieku mało rozumny, PO koncząc karierę chciało sobie zawłaszczyć TK, który blokowałby każdą ustawę PIS ciemnoto. A jak zaczął zabierać sie za dupy tym poskomunistą to nagle wielki krzyk. Jak byś nie zauważył lemingu a pewnie nie zauważyłeś bo w mediach pierd**ą tylko jedno i to samo, PIS wprowadziło podatek bankowy i od supermarketów, zmieniło ustawę o 6 latkach i wprowadziło 60% podatek od prezesików spółek, którzy dostawali mln odprawy. Ale ch** PIS jest zły bo media tak mówią, jebnijcie sie w te poj**ane puste łby i w końcu zacznijcie myśleć samodzielnie.
70%
A dokładnie 70% od nadwyżki, jak dobrze pamiętam 3 miesięczna odprawa a nadwyżka 70%.
Ogólnie pomysł dobry ale po:
1.Widać że jest to decyzja polityczna i pozostaje trzymać kciuki, że jak będą się kończyć kadencje prezesów wybranych przez rząd ustawa będzie dalej obowiązywać.
2.Jest to dla mnie nieuczciwe wobec osób które zostały zatrudnione wcześniej, przed wejściem ustawy, na pewnych warunkach i bez ich zgody nie powinny być zmieniane (no chyba że to tylko nowych prezesów obowiązuje?).
Odnośnie podatku od supermarketów jeszcze nie ma ostatecznego projektu, a podatek bankowy jak dla mnie spowolni gospodarkę bo kredyty na pewno pójdą w górę. Jeżeli ten podatek bankowy w ogóle przejdzie bo już się pojawiają głosy że niezgodny z przepisami UE. Tak w ogóle wprowadzanie podatków nowych aby podnieść social w naszym państwie to całkowita głupota...