@windo
I nie obawiaj sie, bo nie jestem jednak tak zapatrzony w jakas pratie, żeby nie dostrzegać jej bledow czy fanatycznie kogos bronic.
Przyjeta ustawa o frankowiczach - imo. idiotyzm.
Konfrontacja z gornikami - porazka kompletna, tylko za to powinien rząd podac się do dymisji miesiące temu.
Calkowity brak dotkniecia problemu klerykalizacji sfery publicznej - brak jakichkolwiek dzialan. Brak odwagi.
Burdel w sluzbie zdrowia - na to sklada się wiele lat pracy wielu ekip, ale PO od 8 lat nic nie zrobila żeby to poprawić.
Ostatnia ofensywa ustawodawcza to komedia, ale o tym można by caly esej napisac.
Sprawy afer nie komentuje, poki nie ma prawomocnych wyrokow, sprawa dla mnie jest zawsze otwarta.
itd.
Ja mam bardzo wolno rynkowe podejście do gospodarki, jeśli chodzi o sprawy religii i światopoglądowe, to państwo powinno zupełnie odciąć się od religii (każdej) - żadnych krzyżów w urzędach, obrazków świętych, biskupów na uroczystościach państwowych, żadnych publicznych pieniędzy dla zwiazkow wyznaniowych, żadnych przywilejow czy publicznych deklaracji przynależności do konkretnego wyznania. Wiara prywatna sprawa każdego obywatela.
Jestem za: dostępem do aborcji, eutanazji, pigułki dzień po, in vitro, związkami partnerskimi, adopcja dzieci przez pary homoseksualne, przywróceniu kary śmierci, ograniczeniem finansowania partii z budżetu, likwidowaniu nie rentownych samorządów czy spółek skarbu państwa (pełnej odpowiedzialności karnej dla zarządzających tymi jeśli jest podejrzenie o niegospodarności), likwidacja ZUS i KRUS, likwidacja NFZ, wygaszanie nie rentownych kopalni, likwidacja senatu, likwidacja (bądź ograniczeniem) możliwości prezydenta (ustroj, w którym 1 osoba ma zbyt dużo władzy często prowadzi do nadużyć) - wole uniknąć PL wersji Turcji Erdogana itd.
Jak sam widzisz powyżej, moje poglądy to nie program PO i mowie to otwarcie.
Bonus: tak jak mówiłem, Duda wyraźnie pomaga propagandzistom z Moskwy. Niedługo Rosja na forum ONZ zaapeluje o pomoc humanitarną dla Polski
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18533131,ambasada-rosji-odpowiada-sawickiemu-polska-zywnosc-przydalaby.html#MT"Zarówno w Rosji, jak i w Polsce - tak jak w każdym innym kraju - istnieje problem ludzi biednych, którzy nie dojadają. W swoim wystąpieniu po objęciu urzędu 6 sierpnia br. Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej pan Andrzej Duda mówił o dzieciach w Polsce, których wiele dzisiaj nie dojada, zwłaszcza na obszarach wiejskich. Chyba problem ten wywołuje u pana Ministra zaniepokojenie nie mniejsze niż zagrożenie głodem w Rosji? Być może tu przydałyby się produkty, które nieuczciwi przedsiębiorcy próbują przewieźć kontrabandą do Rosji?"
Bonus 2: "FT": Jaguar wybrał Słowację. Polska przegrała
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,18533313,ft-jaguar-wybral-slowacje-polska-przegrala.html#Czolka3ImgCzytając komentarze, na niezalezna.pl po zapowiedziach Piechocinskiego z ostatnich tygodni, ta wiadomość (ze fabryka będzie na Slowacji nie w PL) pewnie cieszy PiS i resztę prawicy, bo co nam będzie hindus fabryki budował (taka była właśnie retoryka komentarzy na niezalezna.pl)